Oprah

Oprah for president?

Plastgran?!!

Så. Vad har hänt senaste tiden? Julen är över och granen ligger åter på vinden. Ja, jag vet, vi har plastgran, men det är okej. Den håller nog nästa jul också… Och är det nån som kan skriva under på “granen står så grön och grann i stugan” så är det väl vi som har plastgran! #vågavägraäktagran 😉

Bucket list 1.0

Jag har börjat spela munspel! Det är så roligt. Fick ett munspel när jag fyllde år av äldste sonen (helt otroligt lycklig över att han kom ihåg att jag någon gång nämnt att jag en dag vill lära mig spela munspel) och nu har jag börjat öva. Stod på min Bucket list och ja, nu är jag igång med det. Tycker det ser så cool ut när Louise Hoffsten drar igång en blues med sitt munspel. (Här ser ni vad jag menar.) Det vill jag också kunna!
Jag har mer på min Bucket list. Men det kommer sen…

Oprah for president?

Golden Globe-galan är väl det som är mest på allas läppar just nu. Kvinnorna bar svart med Time’s Up (“a unified call for change from Women in entertainment for Women everywhere.”) som inspiration. Kampanjen och brevet “Dear Sisters” kom ganska sent, upplevde jag det som, och kunde inte låta bli att undra över de stackare som inte fick memot och kom i blå eller röd klänning… Å andra sidan har jag inte sett hela galan, alla kanske bar svart klänning och ingen kände sig utanför. En perfekt värld.
Oprah höll i alla fall ett fantastiskt och efteråt mycket hyllat tal. Och det var efter det som frågan (på nytt) väcktes; “Oprah Winfrey for president?” Vad tror ni om det? Kan det vara en lyckad lösning? Kommer Trump sitta hela mandatperioden ut, tror ni eller kan det finnas en liten uns chans att någon annan snart kan ta över? Han bäddar lite för det själv, om man säger så. (Fast det har han väl i och för sig gjort hela tiden.) Hur mycket mer katastrof måste han åsamka för att det ska hända? Kan det hända? Troligtvis inte. Och vem skulle ta över? Vice presidenten? Är det så mycket bättre? Hade allting löst sig om Oprah hade tagit över? Herregud, när är den förbenade mandatperioden slut!!!

Trump for president?

Alla håller nog inte med om att han är en katastrof förstås. Han blev ju trots allt vald (!). Men det är ganska roligt att följa det han skriver på Twitter. Scrollar man snabbt igenom Trumps Twitter märker man snabbt att det ord han använder mest är ”fake”. Vad det säger om Trump vill jag låta vara osagt. Men på riktigt, allt kan ju inte vara fake (inte ens håret)! Jag delar gärna med mig av ett av mina favoritinslag där han skriver att han är ”typ” intelligent. Way to go, Trump!
”Actually, throughout my life, my two greatest assets have been mental stability and being, like, really smart.” Slarvigt översatt: “Faktiskt, genom hela mitt liv, har mina två största tillgångar varit mental stabilitet och att vara, typ, riktigt smart.” Jag menar “typ“…så utomordentligt roligt!
Never underestimate a man with a Twitter account!

No, really. Oprah for president?

Nu kom jag ju ifrån ämnet. Men det är intressant att följa allas kommentarer om vad de tror om Oprah som president. En del som har följt henne länge, som Malou von Sivers (“Sveriges Oprah”) t ex, menar att det skulle vara det ultimata om Oprah hade blivit president. Från att ha vuxit upp under fattiga förhållande och sedan jobbat sig uppåt, fått ett otroligt nätverk och stor popularitet. Att bli president hade väl varit lite som att knyta ihop säcken.

Kalifornien

Mindre roliga nyheter som följt oss under mer än 30 dagar nu är bränderna runt om i Kalifornien. Såg en filmsnutt nyss från ABC News filmat av en privatperson som körde på motorvägen och till vänster om vägen brinner det som att det vore lava. Horribelt. Människor har mist livet och nu har de problem inte bara med bränder utan nu, efter ett ordentligt regnväder, även djup lera. Dynga helt enkelt. “Rivers of mud wipe out homes” skriver CNN. Oprah (igen) har filmat från sin trädgård (hon bor i Santa Barbara). Leran nådde upp till skaftet på hennes höga gummistövlar! Och tänk brandmännen, som i 30 dagar förgäves försökt släcka elden. Måste vara ett otroligt tungt arbete. Jag lider med dem och jag lider med alla människor som drabbas.
Drunkna inte i dina känslor
Boktips för alla HSP

Drunkna inte i dina känslor

Ämnet Sjätte sinnet har jag ju redan berört en gång. På mellandagsrean följde jag med dottern in på Akademibokhandeln och hittade en bok vars titel direkt talade till mig; Drunkna inte i dina känslor. Men det är ju jag! Med känslorna utanpå kroppen och proffs på att analysera saker till leda. That’s me! Om Trump har licens att twittra har jag licens att känna! Redan i första kapitlet har författarna Maggan Hägglund och Doris Dahlin greppat vem jag är! Låt mig demonstrera:
“Den här boken handlar om konsten att leva med att vara både och. Både stark och kraftfull, full av idéer och åsikter, kreativ och intelligent med ett starkt driv att utforska världen, välformulerad och initiativrik med väldigt mycket av entreprenör och utforskare i sig. Och känslig intill gudlöshetens gräns, med ett sinne som registrera nyanser andra inte alls tar in, som reagerar kraftfullt på stimulans och med en tjäran som är programmerad för att bearbeta alla intryck på en djupare nivå än de flesta.”
Halleluja! Jag är inte normal, men heller inte onormal. Framför allt är jag inte ensam. Ca 20 % av världens befolkning är HSP-människor, High Sensitive Persons. Det ska bli roligt att läsa vidare i den. Fler hurrarop utlovas!

Bucket list 1.1

Yoga! Det är också med på min Bucket list! Så det har jag börjat med nu. Jag blev inspirerad av havrefraspaketetet jag köpte till ungarna. (Ja, och lite av Kristin Kaspersen också.) På paketet föreslår de två övningar att starta dagen med så det gör jag nu. De två och två övningar till. Tar kanske sju minuter. Så jag ställer klockan lite tidigare och sträcker ut. Om det inte är inbillning tycker jag att jag känner mig lite piggare och fräschare efter det. Tredje passet i morse. Förhoppningsvis blir jag hooked. Jag tror på yoga. Och havrefras.
Så. Som ni märker. Många nya projekt på gång. Men det är väl så det ska vara. Nytt år. Nya projekt. Nya tag. Nya chanser. Alla (utom Trump, han har nog slut på chanser) får en ny chans när det blir ett nytt år. Är det inte så?

Walking dead

By the way. En rolig reflektion jag läste idag; Ett sätt att lösa problemet och risken att de döda uppstår och går runt som så kallade walkers, är ju att knyta ihop skosnörena innan man begraver dem… Ja, lite onödigt vetande bara. Ha ha. Samma kaliber som Trumps Twitterinlägg slog det mig nu…
Tjingeling!
Foto: Christine Eklund
(Toppbild från Pixabay.)
Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Detta inlägg har en kommentar

  1. Hej! Lycka till med både munspel och Yoga !! Det är roligt att börja med nya saker särskilt nu i början på året ,känns extra fräscht på nåt vis.sedan gäller det att finna tid till det också i fortsättningen!! Egentid är guld värt!
    Kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny