gravid, graviditet, diastas, diastasis recti

Diastas och bukplastik – här börjar min historia

Varför skriva om diastas?

Detta är ingen uppmaning till bukplastik och sidan är inte sponsrad (inget samarbete).
Alla är unika, var och en på sitt sätt. Vad som är rätt för dig, vet bara du (eventuellt i samråd med naprapat, sjukgymnast, PT, läkare eller liknande). Denna sida är skapad enbart för att dela med av mina erfarenheter för är det något jag vet, så är det att frågorna kring ärendet är många! Kan denna sida peppa bara en kvinna, har jag lyckats med uppdraget!

Här börjar min historia

Hej på er alla tappra och fina!

Jag har själv en längre tid sökt efter svar vad magmuskeldelning och diastasis recti är, hur man tränar för att få ihop det, ställt mig frågan om det går att träna ihop, är jag ensam i detta, har jag en magmuskeldelning osv osv. Jag är med i olika forum och kan se hur så otroligt många frågor som ställs kring detta med magmuskeldelning och bukplastik. Tack och lov har ämnet börjas belysas mer och mer, mycket tack vare en del riktigt ihärdiga förebilder, ingen nämnd ingen glömd men fortfarande är ämnet lite tabubelagt. Har man bara haft otur? Är det en graviditetsskada, kan man kalla det för det? Hur vanligt är det? Och hur tar man beslut om att genomgå en bukplastik? Vad är en bukplastik? Är det en nice quick fix och sen är magen platt och fin och livet leker?

Jag har inte alla svaren. Jag är ingen läkare och ingen expert på något vis. Men jag har erfarenhet och den delar jag gärna med mig av. I bilder och ord försöker jag förklara hur jag har upplevt min mag-resa, allt från upptäckten av magmuskeldelning, träning, ångest, tvivel, operationsdagen och tiden efter den. Har ni frågor, ställ dem gärna! Och kom ihåg, du är inte ensam!

 

Foto: min dotter

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Stäng meny