Bukplastik

Första tiden efter bukplastikoperationen

19 april 2017 – dagen efter operation

Jag blev oerhört väl omhändertagen och jag är så tacksam över att jag fått denna möjlighet! Var bara tvungen att skriva det först.

Efter en stor bukplastik får man stanna en natt, åtminstone på den kliniken jag opererades men jag tror det är ungefär detsamma på de flesta. Dagen efter operation fick jag först en magisk frukost och efter det drog de dränaget. Det gjorde inte ont men kändes lite obehagligt precis när det åker ut, tog ett djupt andetag och tittade inte, så det gick bra. Packade ihop mina saker och sedan kom sambon och hämtade mig! Tips! Skönt att kunna sätta sig i bilen och åka hem, det kan jag varmt rekommendera! Tips! Om du kan, ordna någon som kommer och hämtar dig dagen efter.

Bukplastik
Ser inte mycket ut för världen, men var verkligen magisk!

19 april 2017, dagboksanteckningar

Jag är hemma igen! Dottern kom och hälsade på mig efter skolan en stund. Så omtänksamt! Första dagen efter operationen, jag har varit hemma knappt en dag och är redan uttråkad… Det blir en utmaning detta men magen ser fin ut i alla fall! Äter lite då och då och tar smärtstillande regelbundet. Det tuffaste är inte smärtan utan gördeln, särskilt när jag ligger ner. Jag försöker andas lugnt så at jag inte ska få panik! Det ska ju vara på i två veckor nu så det är bäst att jag vänjer mig. Kanske hade behövt lite lugnande också… Lilleman hade ritat en teckning på dagis åt mig, så gulligt. Den stora gubben på teckningen är jag, den lilla är doktorn och det gröna är min mage. Hihi. 

Teckning från lilleman som fantiserat om operationen…

21 april 2017, dagboksanteckningar

Lite uttråkad. Tog fram datorn idag och svarade på lite mejl. Blev trött efter tio minuter… Sov bättre i natt men vaknar fortfarande nån gång på natten (tittar aldrig på klockan när jag vaknar, blir bara stressad av det) och sen tidigt på morgonen. Får ju bara ligga på rygg. Fast i natt vred jag mig lite åt ena hållet för att kunna somna om. Sover lite på dagarna också. Uppe och vankar lite emellanåt lätt framåtlutad.

Duschade igår! Jätteskönt, men kändes som magen skulle ramla ut! Obehagligt. Gördeln är tydligen både en vän och fiende, vänjer mig dock mer och mer vid den. Ska ju sitta på i två veckor dag och natt. Under den har jag ytterligare en gördel med ben, annars kan man svullna. Väntade till sambon kommit hem så att han kunde hjälpa mig att torka mig efteråt. Vågar absolut inte böja mig framåt, som sagt, känns som magen ska ramla ut!

Märker att jag blir lite stressad av förväntningarna, dvs av att allt förväntas ske på rutin som vanligt, som att sitta ner tillsammans och äta. Försöker slå det ifrån mig. Jag kan inte äta förrän jag känner hunger och då ytterst lite och ja, då är det svårt att hålla de vanliga rutinerna. Jag är väl lite känslig, antar jag. Märker att jag är lite yr och smått vimsig, kanske drogerna… Nu följer en lugn helg hoppas jag och hoppas också på bättre väder! Hade ju tänkt sola och komma tillbaks till jobb med värsta solbrännan! Haha! Hoppet är det sista som överger oss…

27 april 2017

Nio dagar sedan op. Idag vågade jag mig ut på en liiiiten kort promenad. 0,99 km. Det tog 15 minuter och mycket försiktighet. Men så skönt att komma ut lite!!!

Min rehabilitering de första dagarna

Jag började alltså med promenader. Fler och fler och allt längre. Så här såg det ut precis tiden efter operationen:

 • 27 APRIL – 0,99 km – 15 min.
 • 28 APRIL – 0,70 km – 16 min.
 • 2 MAJ – 0,90 km – 26 min.
 • 3 MAJ – 0,90 km – 30 min.
 • 4 MAJ – 3 km – 35 min.  (vad hände här, släppte all försiktighet, tror jag)
 • 5 MAJ – 1 km – 30 min.
 • 6 MAJ – 1 km – 15 min.
 • 8 MAJ – 1,70 km – 35 min. + 2,60 km – 40 min.
 • 9 MAJ – 2,60 km – 34 min.
 • 10 MAJ – 2,60 km – 30 min.
 • 11 MAJ – 2,60 km – 30 min.
 • 12 MAJ – 2,65 km – 29 min.
 • 25 MAJ – 2,65 km – 42 min.
 • 5 JUNI – styrketräning, anpassat program gjort av en mammacertifierad PT
 • etc.
 • 4 JULI – cyklade för första gången efter op, fram och tillbaka till jobb, 5 km per tur
 • etc.

Vissa av de kortaste promenaderna som tog lång kan ibland ha inträffat när jag hämtat 5-åringen på dagis. Går inte lika fort då… ?

 

Foto: Christine Eklund (toppbild; den mest fantastiska bukett från mina omtänksamma kollegor! Så fin och så glad för den!)

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Stäng meny