bukplastik

Bukplastik och Instagram

Rolig och spännande värld!

Hej alla som fortfarande är upp denna söndag kväll! 🙂

Det är en del pyssel med en hemsida och jag lär sig mer och mer för varje dag. Spännande värld! Det finns tack och lov massor med toppenbra hemsidor där man kan hitta bra tips både hur man gör och hur man inte bör göra. Jag är långtifrån färdig och har säkert missat mycket, men bygger upp sidan dag för dag.

Diastas – du är inte ensam

Idag har jag roat mig med att lägga upp mitt Instagramflöde. Ni har väl inte missat att jag börjat dela med mig av min mag-resa? När man har fött några barn, som jag, och dessutom det sista när jag var 42 år (jo, säkert) riskerar man att drabbas av en magmuskeldelning, en så kallad diastasis recti. Ja, det behöver man inte vara trebarnsmamma för, det kan man få även om man “bara” varit gravid en gång eller om man är överviktig. Även män kan drabbas har jag hört. Men min historia riktar sig till kvinnor som går igenom samma sak och som jag hoppas, om inte få svar på sina frågor så, åtminstone inte känna sig ensam.

Diastas kan orsaka ryggsmärta

Det kan vara tufft på många sätt att gå runt med en magmuskeldelning. Inte för alla, nej, vi är alla olika. Det vill jag om och om påminna om. Men för mig innebar det ryggont och att dölja en mage som såg gravid ut även när jag inte var det. Gravidmagen kunde jag dölja med stora bylsiga blusar, något man blir expert på kan jag tala om. Men ryggen, den har ömmat i många år. Det kunde räcka att gå långsamt på ett köpcenter eller böja mig ner för att duscha min lille pojke och sedan försöka sträcka på mig igen. Aj!

Läs mer om bukplastik, träning m m

Jag delar med mig av min mag-resa och skriver om diastas, ryggont och bukplastik. Kom bara ihåg, jag är ingen expert på något vis men jag har erfarenhet och den delar jag gärna med mig av. Skriv gärna en kommentar eller kontakta mig om ni har någon fråga.

Ha det fint alla! Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny