tips före och efter bukplastik, bukplastik, tips

Tips före och efter en bukplastik

Lite tips på vägen

5 tips på hur du klarar vardagen direkt efter en stor bukplastikoperation

Bukplastik, matlådor, inför bukplastik, tips

  1. Förbered matlådor innan operationen. (Ett gott tips jag själv fick tack och lov.) Något du enkelt kan ta fram och värma när du blir hungrig.
  2. Se till att ha smärtlindrande hemma ifall du får ont efter operationen. En del kliniker skickar med lite så man klarar sig de första dagarna.
  3. Eftersom du ska sova på rygg ett tag i början, se till att du har en eller fler extra kuddar hemma. Kan vara skönt att ha en extra bakom huvudet och en under knävecken.
  4. Om du kan och är till exempel ensamstående, förbered gärna logistiken med exempelvis dagislämning/hämtning de första dagarna.
  5. Lita på din familj! Du måste inte lösa allt de första dagarna, släpp taget och lita på att de klarar sig utan din hjälp i några dagar. Passa på att vara den som blir lite uppassad! Ta det lugnt, överansträng dig inte. Vad jag menar är, bär inga tunga matkassar till exempel. Be om hjälp! Du behöver inte alltid vara duktig! 😉

Lycka till!

Foto: Christine Eklund

 

5 tips på vad du kan hitta på de första dagarna efter en operation

Skottland

  1. Titta på Outlander! Titta på Outlander! Titta verkligen på Outlander!
  2. Sy barnens byxor eller knappen i din kofta, som du väntat med så länge nu.
  3. Vila. Njut av att huset är tomt i några timmar (om du liksom jag har barn som går på dagis/i skolan och en sambo som arbetar).
  4. Ge dig själv en spa-kur. Jag menar inte ta ett bad men kanske en härligt ansiktsmask. Raka benen och smörj in dem omsorgsfullt med någon härlig kräm. Duscha och smörj in hela dig förresten, man kan bli oerhört torr under gördlarna!
  5. Titta på Outlander. Javisst ja, det har jag ju nämnt. Läs böcker, skriv lite mail (nu menar jag inte jobbmail utan privata), skriv dagbok, skriv brev, ring någon som är hemma och tjata lite.

Lycka till!

(Bild från Pixabay.)

 

Tips på hålla-in-trosa efter man lagt sina gördlar

formande trosa, nivå 3, Bonprix, tips, bukplastik, bukplastikoperation
(Bild från Bonprix.se)

 

Jag har provat figurformande trosor från olika butiker, Lindex, Twilfit och till och med ICA Maxi. Men ingen av dem håller egentligen in. De smiter åt, men är fortfarande typ stretchiga, enligt mitt tycke. Jag har normalt storlek 36 i kläder men brukar, av någon anledning, ta storlek 38 i trosor. Det har jag inte gjort när jag skulle prova ut en hålla-in-trosa eftersom jag ville just det, att den skulle hålla in. Det resulterade i att en del av dem också var mindre runt låren. Inte så skönt.

Men så hittade jag ett par från Bonprix.se “Formande trosa, nivå 3”. Beställde dem och testade. De satt som en smäck! Inte lika spandex-stretchiga som de andra jag provat utan satt verkligen på! Och nej, det var inte överdrivet mycket att jag fick ont i magen och inte kunde äta något, utan de satt skönt på, tryggt liksom. Därför vill jag rekommendera dem! De är mitt tips!

formande trosa, nivå 3, Bonprix, tips, bukplastik, bukplastikoperation
Bry er inte om den platta rumpan, det är inte trosans fel, det är jag som är otränad…

 

formande trosa, nivå 3, Bonprix, tips, bukplastik, bukplastikoperation
Var noga med att välja Nivå/Level 3

 

Foto: Christine Eklund

Lycka till!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Stäng meny