Får man lyssna på AC/DC på hemmet?

Operationen är över!

Nu har det gått en vecka sedan jag opererades (korrigering av bukplastik), därav tystnaden här. Åh, vad jag har haft ambitioner att skriva (!) men när det väl kommer till kritan har jag varit för trött för det. Det tar på kroppen att sövas och att läka efter en operation. Symptomen har blandats i en kompott av trötthet, yrsel, feber och smärta. Idag mår jag lite bättre men jag samlar på mig vätska i fötterna om jag sitter för länge och måste då upp och gå. Aldrig får man vara riktigt nöjd… ;-P Ja, man kan skämta om det men jag oroar mig också lite såklart eftersom jag ska börja jobba på måndag igen. Jag får väl helt enkelt lyfta på arslet och upp och traska några steg en gång i timmen eller så.

Operationen inte ogjord – en skön bekräftelse

Jag är ändå glad att jag gjorde det. Jag fick bekräftat att operationen sannerligen inte var ogjord och att det hade blivit ärrbildningar i det svullna hårda området som läkaren nu har tagit bort. Det är jag glad för. Läs gärna om mina upplevelser under operationsdagen här

snö, lek i snön, katt, barn

Mer snö – tjoho!

Visst är det underbart med snö hörrni. Och nu har vi fått ännu mer snö i Skåne. Det är underbart. Verkligen. Nej, jag är inte ironisk (…). Faktum är att vi diskuterade det här hemma i morse när jag beklagade mig över att våren aldrig kommer någon gång. Min sambo tycker att det är nog inte så annorlunda nu mot när vi var små som man gärna vill tro. Jag kommer ihåg att vi hade snö på vintrarna (och sol och värme på somrarna) och tycker att vädret liksom har skjutits fram i tiden genom åren. Att det dröjer längre innan snön kommer och det dröjer längre innan det blir riktigt varmt på sommaren. Men frågan är om det är någon skillnad. Jag menar, när pågick “vintrarna” när jag var barn? December? Januari? Det är ju bara ett minne, jag kan inte exakt säga eller minnas vilka månader det rörde sig om. Hade vi verkligen snö på julafton när jag var barn? Det kommer jag inte riktigt ihåg. Det får man nog fråga generationen före om. 😉

snögubbe, snölek

Hur som helst, barnen är glada att vi har snö i alla fall. (Och vissa katter…) Kul för dem. De behöver inte skotta snö och skrapa bilrutor. De kastar sig glatt ut för backarna i sina pulkor och bygger snögubbar för glatta livet. Jag önskar ändå inte att vara barn igen. Däremot finns det ju inget som hindrar mig från att bygga snögubbar jag med…

AC/DC, tribute

Får man lyssna på AC/DC på hemmet?

Vi var på en AC/DC tribute-show för några lördagar sedan, min sambo, jag och några polare. Det var verkligen kul och verkligen högt! Hahaha. Man börjar väl bli gammal. När jag satt där och lyssnade (och höll diskret lite för öronen) såg jag mig omkring på folk som var där. Det var ingen under 40, det kan jag garantera och en del av dem hade till och med stannat kvar i rockens 80-tal, av kläder och frisyr att döma. Underbart, tycker jag! Så härligt när folk vågar vara den de är och det de står för! Det var många headbangande 40-plus-huvuden där den kvällen och stämningen var glad och trevlig. Det brukar bli så, tycker jag, när vår generation samlas för att lyssna på musik. Visst dricker vi och skrålar och sjunger med oavsett kvalitet på sångröst, men det är sällan något bråk eller trubbel.

Går det att headbanga bakom rollatorn..?

När jag satt där och kikade runt på folk fick det mig att fundera på hur vår ålderdom kommer att se ut. När vi hamnar på hemmet, kommer de spela hårdrock för oss då? Kommer de låta oss behålla det lilla pudelhår vi har kvar på huvudet, skinnvästarna och bootsen? Vi är ju en hel generation AC/DC- och Van Halen-diggare som måste tas om hand och musiken, kommer den vara lika viktig för oss då? Eller ändras musiksmak efter ålder? Om den nu inte gör det, då blir det liv i luckan, vill jag lova! Kanske inte så mycket headbangande där vi sitter i våra rullstolar och går med hjälp av rollator i sakta mak, men jädrar idet, vad vi kommer spela högt! Så huka er i bänkarna, gott folk, för snart kommer generationen som kommer att ladda om…album efter album!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

(Toppbild från Pixabay.)

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny