att få barn efter 40, föräldraskap, livet

Är det barnen som håller oss unga?

Godmorgon sötnosar!

Vaknade tidigt idag. Nej, jag har inte tagit fel på dagarna, det ÄR lördag och jag ÄR ledig, men vaknade kl 6:25 i alla fall. Det brukar jag inte. Jo, fem dagar i veckan brukar jag gå upp den tiden men definitivt inte på lördagar! Hela huset är tyst, till och med minstingen sover fortfarande. Det är minsann inte alls vanligt.

Barnen växer och vi står still, visst är det konstigt?

Och på tal om minstingen. Träffade på en gammal bekant häromdagen. Varför säger man så förresten? Hon är ju inte gammal men bekantskapen är det. Är inte det typ syftningsfel..? Hm, nåja. I alla fall. Våra äldsta barn gick i samma föräldragrupp när de var små. Idag tar de barnen körkortslektioner… Jäklar, vad tiden går fort. Som jag sa till henne; Visst är det märkligt? Hur stora de än må vara så har vi inte förändrats ett dugg… Hon skrattade till lite och påminde mig; Du fick väl en liten till? Ja, då är det väl han som håller er unga? *skratt igen*

Att få barn efter 40

Är det så, tror ni? Jag fick lilleman när jag var 42 år. Jag har läst om kvinnor som t o m varit 45 år när de får barn och det finns säkert de som är ännu äldre. Hålls man yngre med hjälp av barn? Gäller det i så fall bara vi som fick barn efter 40 år fyllda? Och om det är så, hur fungerar det? Konserverar barn oss på nåt vis eller är det så att de hjälper till att sakta ner tiden på nåt sätt? Kan det vara  för att man ”tvingas” hänga med den lille som man känner sig eller ser yngre ut?

Jag hann aldrig berätta för henne att jag försöker sova minst sju timmar varje natt, dricker mycket vatten, cyklar till mitt arbete, är utomhus mycket, dricker max 1-2 glas vin på helgerna, tränar och äter rätt kost…

För det trodde i alla fall jag hade en liten del med saken att göra, det med… 😉

Ha en fin dag, allihop!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny