styrketräning, squats, knäböj, träningstips, diastas, bukplastik

Träning, skolbarn och poddar

Hej sötnosar,

Vilken fantastisk dag! Jag vill inte skriva “igen” även om jag var på väg, för jag vill inte ta det för givet. Jag är tacksam för varje, enskild, dag, en, i, taget! Det kan väl inte hålla i sig hela sommaren..? Det vågar man ju inte hoppas på… Min ironiska sida, den lille Mr Skeptisk som sitter på vänstra axeln, säger att säkert kommer det börja regna snart och säkert precis när vi ska till stugan i sommar, på semestern… Men lille Mr Positiv på högra axeln är starkare. Han och jag tror på våren, på solen, på den blå himlen och på sommaren och tar in allt som naturen ger oss just nu. Varje dag! Allt från gräsmattor med mer mossa än gräs som behöver klippas varannan timme ungefär till vacker fågelsång som startar kl 05.00 även en lördag!

Mer träningssnack!

Idag var vi iväg och tränade. Som ni kanske läst kör jag ju först uppvärmning på cykel följt av intervallgång på gåbandet. Idag tränade jag rumpan rejält, den har ju blivit typ tant-platt, så idag fick den bränna! Rejäl lutning på bandet! Jag kör ju två cirklar med varierande rörelser för armarna med hantlar. Idag la jag till även lite enklare marklyft med en 8 kg kettlebell samt knäböj (squats), 15 st x 3 i mina cirklar. Knäböj är ju fantastiskt för ben och framför allt rumpa, tar några av kroppen största muskler. Givetvis börjar jag försiktigt nu i början, ja, jag intalar mig själv det i alla fall. Det låter ju bra. Närå, det är nog ingen annan på gymmet förutom jag som har en 3-dels-gördel på sig som, när man lindar in sig i den, sträcker sig från höfterna upp till tuttarna nästan! Men den är bra! Riktigt bra och även om jag inte vill lita blint på att den “skyddar mig” så känns den trygg att ha på sig nu i början. Det var ett riktigt gött pass! Tips på armrörelser hittar ni här.

Var tog tiden vägen?!

På tisdag är vi tyvärr förhindrade att gymma eftersom vi ska på föräldramöte. Herregud, lilleman ska börja skolan! VAR TOG TIDEN VÄGEN?! Men det ligger i tiden! Jag menar, jag förstår varför de vill ha in 6-åringar till skolan (som han fyller i sommar). Dagis blir helt enkelt för litet för dem, de behöver mer och större utmaningar. Roligt att följa hans utveckling på det viset. Så nyfiken på siffror, räkning, bokstäver och hur planeterna fungerar i förhållande till varandra (!). 5-6-åringar suger ju åt sig allt! Både härligt och störande. What?! Ja men, han pratar ju hela tiden! Pladdrar på och ställer 1364 frågor om dagen! Jag döööööööör, så jobbigt! Okej, nu överdriver jag kanske en liten smula. Men han är söt. Och nu är det faktiskt inte så illa längre, inga Blocketannonser. De har jag tagit bort. ;-P

skogen, skogsbild, naturfoto, skogspromenad, skåne
Skogspromenad i solskenet

Så härliga dagar vi har!

Efter gymmet blev det lite sol på gräsmattan. Fram med korsordet och filten. Härligt! Nästan som semester. 🙂 Lilleman kommer ut och vill sola han med. Och dricka paraplydrink. Ha ha ha. Han vet inte ens vad det är! Vi har inte ens paraplyer till drinkar hemma. Men det är gulligt. På ett skrämmande sätt. Nej, vi dricker verkligen inte paraplydrinkar hemma! Fram med den röda baljan från IKEA som jag fyller med vatten åt honom och strategiskt placerar i skuggan där han kan leka med vatten och figurer och båtar. I ungefär 10 minuter (…).

Ja, lite så har vi haft det. Vi blev snuvade på hockeyfinalen i eftermiddag som vi trodde skulle börja klockan 15. Tji fick vi, vi får vänta till ikväll att se den. Jag är inte alls glad för sport. Men hockey-VM är ganska kul att titta på. Ja, bara de svenska matcherna förstås. Det får räcka. Hallå, jag är väl ingen sportnörd heller!!

Det här med pod alltså!

Däremot har jag blivit en pod-nörd!!! Oj oj oj, vad mycket poddar det finns där ute att lyssna på!! Jag vet inte ens var jag ska börja knappt! Känner mig som en femåring som suger åt mig allt! 😉 Jag har ju ett lite udda intresse, kriminalhistorier och självklart bara sådant som inträffat på riktigt. Så jag började lyssna på podden om Fred och Rose West, ett creepy par som härjade i Gloucester i England. Det blev så mastigt att jag fick gå över till något lite “lättsammare” och varför inte något som jag brinner för, mammamagen. 🙂 (Förvisso ett relativt tungt ämne även det ibland, med tanke på all motsträvighet kvinnor upplever när de försöker få hjälp, men inte seriemördartungt åtminstone…) Hittat ytterst lite om det men ska leta vidare. Kul är det i alla fall och det finns ju en hel del att lära sig bara genom att lyssna, t ex när jag ändå cyklar till jobbet.

Lite sena idag men nu blir det snart mat. Blev plötsligt sugen på sill och potatis, så det får det bli idag. Hoppas ni haft en härlig helg och ser fram emot en kommande produktiv vecka! Var rädda om er!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny