pioner, trädgård, trädgårdsblommor

Mamma Mia och Mors Dag

Hej på er,

Mamma Mia, vilket dramatiskt väder vi har haft! Åska och regn och fullt solsken. Inte så mycket åska och inte så mycket regn men det lilla som kom var välbehövligt! Vår pion som vi väntat på så länge och som har så många knoppar (!!!) har nu äntligen börjat slå ut. Knopparna är fulla med myror förresten. Undrar varför de dras dit för?

mors dag, teckning, mors dag teckning, barns teckningar

Grattis på Mors Dag!

På tal om mamma, Mors Dag idag hörrni, visst är det fint. En extra dag, förutom födelsedagen, där man kan släppa allt och bara vara med sina barn hela tiden och få massage och presenter och massor med teckningar. Hm. Kanske inte riktigt verkligheten för alla. Har man tre barn i olika åldrar, som jag, varav två är tonåringar, får man vara glad om man lyckas sno till sig en kram. Kanske en extra då för att det är Mors Dag. I bästa fall kommer de självmant och vill kramas (det händer faktiskt) och vill de chocka sin mamma helt och hållet kanske de till och med hjälper till med maten, om man ber dem… Hihi, nu överdriver jag kanske en smula. Jag fick ett jättefint kort idag som lilleman gjort på dagis och en bukett rosor, jättevackra, både ljusgula och röda. Betyder inte gula blommor vänskap förresten? Vilket bra budskap, de är både mina vänner och de älskar mig. Fint. 😉

Bananpannkakor – favorit i repris

Gick ut hårt och åt frukost redan 12..! Ja, det blev sent idag, men så är det ibland. Så kanske frunch mer än frukost. Det blev en favorit i repris; bananpannkakor. Det är ju så himla gott! Och lätt att göra! Idag mosade jag fyra bananer och knäckte 6 ägg och rörde runt det med stavmixer. Sen steker man ganska små pannkakor i smör eller kokosolja. Till det hade vi omrörd rysk yoghurt med lite vaniljpulver i och tinade bär. Att äta nyttigt behöver inte vara så komplicerat. Till och med mellanpojken som inte äter banan och aldrig gjort, åt några pannkakor! Behövs inte så mycket för att göra mamma tårögd av lycka!

pussel, wasgij, pussla

Världens roligaste pussel!

På eftermiddagen blev det lite pussel. Har ni provat Wasgij (tack kära L för att du tipsade om det)? Jättekul pussel där man ska pussla det som de på bilden på asken ser. Tog det minsta vi har på 150 bitar och pusslade lite med femåringen. Efter kanske en kvart tröttnade han och gick och gjorde något annat. Inget ovanligt alls. Han har inte så mycket tålamod, den lille. Ibland frustrerande lite faktiskt. Femtonåringen däremot, han är en riktigt hejare på pussel så det blev vi två som avslutade och lade färdigt alltihop. Vi har några pussel på 500 bitar också. Blir nog att vi tar med ett sånt till stugan i sommar. Om det regnar. Vilket det såklart inte gör. Men ifall.

Är nåt särskilt med djur och natur

Senare på dagen tog vi en promenad, jag, femåringen och sjuttonåringen. Ner till skogen och matade änderna. När det mjuka brödet tog slut hade vi lite knäckebröd med oss. Det var inte lika populärt och de stackars fåglarna hoppade ner i vattnet igen för att blöta upp brödet. Man kunde höra hur det knastrade när de “tuggade”. Ops.

träd, naturen, naturbild, naturfoto, grönska, vår

Att lära barn att vara snälla mot djur har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag tycker det är jätteviktigt. Därför blev jag så glad när femåringen kommenterade några andra barn han fick syn på som sprang efter några stackars stressade änder. “Så får man inte göra, visst mamma?!” Nej, exakt. Så får man inte göra. Blev en del bilder och filmande som alltid när vi är i skogen. Det är så tacksamt ljus att fotografera i just nu och färgen på bladet i trädet är så vacker. Skiftar från ljus- till mörkgrönt. Man kan stå och titta upp i trädkronorna och bara vara där i våren. Underbart.

träd, grönska, naturen, naturbild, naturfoto, bara vara i våren

Champinjoner och guldögonblick

Avslutade dagen med grillning och sötpotatis. Grillade champinjoner är ju så gott, inte sant?! Efter maten satt sig mellanpojken vid pianot och spelade lite. Det gör mig så lycklig att alla tre barnen är så musikaliska! Dottern har varit med i samma kör som jag, lilleman plockar upp melodier som bara den och har ett jättebra gehör och så femtonåringen då, så duktig på piano. Och övar! Varje dag han är hos oss. Imponerande. Det är lite sådant som värmer en mammas hjärta och skänker guldstunder i livet.

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund och min dotter.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Nämen- har du också myror på dina Pioner. Jag också. Blir galen på detta. Men då är det något som myror måste gilla överlag. Härligt o läsa din blogg. Ska också testa det där pusslet. Keep up…

    1. Visst är det märkligt? Hm..kanske något man borde forska djupare i. Tack för din söta kommentar, så glad jag blir!!! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny