Kärleken till Småland

Hej sötnosar,

Idag är det riktigt tryckande ute och känns som åska i luften. Men kommer varken regn eller åska. Tror att de flesta väntar på det nu, i alla fall regn. Det är dags. Det är inte det att man börjar bli trött på värmen, men någon eller några dagars regn hade, ärligt talat, inte varit fel! Så länge det fina vädret i och med det inte ger upp (såsom man är van vid när regnet kommer och sedan aldrig försvinner och sommaren blir sämre och sämre), utan kommer tillbaka. Vi får se.

svensk sommar, sverigesemester, brygga, Småland, Sverige

En längtan till Småland

När det har varit så här fint ute och framför allt de dagar vi har varit lediga och kanske också särskilt när vi, som igår, gick en runda förbi hästhagarna där det nästan känns som att man är på landet, ja då (herregud, detta är ju en lika lång utläggning som femåringen brukar ha…) längtar jag efter att vara i Småland! Eller ja, det kanske inte är riktigt sant, eller jo, men ja, inte det att jag längtar bort, men jag kommer att tänka på Småland och i och med det längtar jag dit.

svensk sommar, sverigesemester, brygga, Småland, semester, Sverige

Ett besök på High Chaparral, ett måste!

Vi brukar hyra stuga i Småland varje år, varje sommar, lite olika stugor, det är själva spänningen med det hela, att komma till ett nytt place, checka läget, kolla upp badställen, lokala affären och så. Enda sedan lilleman var liten bebis har vi haft som vana att hyra stuga. Supermysigt. Vandra i skogen, bada i sjön, paddla kanot, spela sällskapsspel, grilla, umgås, umgås och umgås! Och varje år och säkert för åttonde året i rad, åker vi en eller två dagar till High Chaparral i Hillerstorp. Det hör till. 🙂

svensk sommar, sverigesemester, brygga, Småland, Sverige, High Chaparral, cowboy

Vill du bli som barn på nytt?

Vi packar bilen full med sängkläder, handdukar, badkläder, spel och annat och på hatthyllan i bilen ligger fem cowboyhattar till vårt High Chaparallbesök. Då är det semester! Än så länge har vi fått med de stora också, vi får se om de hänger på i år med. Men både Småland och High Chaparall är så himla mysigt! Lugnt, fridfullt,  naturen runt om en och fågelsång.

svensk sommar, sverigesemester, brygga, Småland, Sverige, High Chaparral, hjulångare

svensk sommar, sverigesemester, brygga, Småland, Sverige, High Chaparral, Zorro

Ett ställe jag verkligen varmt rekommenderar

Även inne i parken är det också ganska lugnt och man går i sin egen takt och tittar på de shower som lockar och tilltalar en. Allt från Lucky Luke Show till Zorro Show. Man blir som barn på nytt. Kan verkligen rekommendera det! Vi stormtrivs verkligen där! Man kan nästan tro att de sponsrat det här inlägget, men det har de naturligtvis inte. Jag berättar det helt enkelt för att jag gillar stället och inte vill att ni äventyrsfulla läsare missar det! 🙂 Här kan du läsa mer om parken.

svensk sommar, sverigesemester, brygga, Småland

svensk sommar, sverigesemester, brygga, Småland, semester

Morgondoppen!

Det finns en sak dock, med Småland, som är det allra värdefullaste för mig. Ja, förutom det faktum att man knappt sett varandra på hela året på grund av jobb, skola, aktiviteter och nu äntligen får en hel vecka att spendera tillsammans! Men en sak som ligger mig otroligt varmt om hjärtat, det är morgondoppen i sjön!

Kärleken till Småland

Du vaknar tidigt, du hör de första fåglarna utanför det öppna fönstret. Du stiger upp försiktigt för att inte väcka resten av familjen, tar på badkläder och sveper in dig i en skön badrock och tar badtofflorna på dig. Sedan traskar du genom skogen bort till bryggan vid sjön. En huggorm som legat och njutit i solen ringlar sig in i busken när du går förbi. Framme vid bryggan hänger du av dig badrocken och står bara där och njuter av utsikten av den spegelblanka helt stilla sjön. Förutom fåglarna och kanske en älg som brölar, är det helt tyst och stilla. Du står där en stund och bara tar in allt du ser och hör och andas djupa andetag. Sedan sparkar du av dig badtofflorna och klättrar försiktigt ned för stegen, sänker kroppen ner i sjön och känner hur det kalla vattnet sveper om dig. All stress, alla bekymmer, all oro fullkomligt rinner av dig och vidare ut i sjön och lämnar inga spår efter sig utan ger dig bara ett fullständigt lugn, en avslappnad kropp och ett rofullt sinne. Det är Småland. För mig!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund (bilden på mig; min sambo)

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny