Outlander, böcker, Diana Gabaldon, Främlingen, Sjöfararna, Snö och aska, Trummornas dån, Skugga av svek, Som ett eko, Slända i bärnsten, Claire Fraser, James Fraser

Outlander, restaurangbesök och fotboll

Hej sötnosar,

En sån härligt dag! Solen skiner, fotbolls-VM härjar för fullt, det är lördag och vi tankar energi!

Jag älskar (positiva) överraskningar!!!

I veckan kom min kära sambo helt oväntat och helt på eget initiativ (plötsligt händer det…) hem med hela serien Outlander i bokform! Satan i gatan, vad glad och överraskad jag blev! Sommaren är räddad!!! Semestern är räddad! Böckerna är på svenska och egentligen hade jag velat läsa dem på originalspråk, det brukar öka intrycket lite, men det gör ingenting, jag kommer läsa dem i alla fall.

Jag är helt kär i serien (nä-ä, det är inte för att karaktären James Fraser är så sjukt snygg, har ingenting med det att göra…)! Det är så underbara vyer i serien, det vackra landskapet i Skottland, havet, vackra skepp och så lite historia på det (jag är faktiskt ganska intresserad av historia…).

Språket är också så härligt, både det brittiska engelska som Claire har men också och kanske framför allt det skotska. Ord som “aye” (yes) och “sassenach” (English person) har fastnat särskilt fort. Så jag ser fram emot att läsa dem. Ofta får man ju reda på mer i böcker än vad som framgår i teveserier, förmodligen på grund av tidsbrist.

Redan nu, efter att ha läst några sidor i första delen Främlingen, fick jag veta att Claires och Franks första smekmånad varade i bara två dagar och sedan bröt andra världskriget ut. Sju år senare, när kriget var över, först då åkte de till Inverness på sin andra smekmånad och just därför. En petitess kanske, men jag ser fram emot fler sådana detaljer som liksom klistrar ihop storyn ännu mer! I detta inlägg kan ni läsa mer om vad Outlander handlar om och har ni inte sett serien…; DO!!!

Underbar utsikt, inte sant!

Sillen & Makrillen och vacker utsikt

Och på tal om Outlander var jag ute med kollegorna i veckan, på middag. Vi var på restaurang Sillen & Makrillen. Jättegod mat, jättegott vin och trevligt sällskap! Vad har det med Outlander att göra? Jo, restaurangen ligger vackert placerat precis vid havet och plötsligt när vi satt där kom ett jättevackert skepp seglandes! Kvällen var lite småmulen och jag hade ingen riktig kamera med mig, men gjorde ändå ett försök att fånga skutan på bild. Visst är gamla skepp vackra! Är något härligt pompöst och stolt över dem, tycker jag.

Matbilder är så vanliga. Tyckte det var roligt att fota den vackra flaskan istället. 🙂

 

På andra sidan restaurangen ser man stranden. Verkligen vackert placerad restaurang!

 

 

Beauty and the Boutique, Katie, make-up

Beauty and the Boutique

Kvällen till ära hade jag gjort mig till lite och använt make-up:en jag beställde från England för några månader sedan; Beauty and the Boutique. Ganska fräsch, inte-så-målad-make-up som passar mig ganska bra, tycker jag. Framför allt mascaran är jag imponerad över!! Ögonen svider inte, den är lätt att applicera och framför allt superlätt att tvätta av!!! Den liksom flagnar av och man slipper det mörka tråkiga som lägger sig under ögonen när man försöker tvätta av sig och som man nästan får skrapa bort med en hård frottéhandduk. Kul när man hittar rätt! 🙂

Äntligen dags för femåringen att börja med en aktivitet…kanske…

Lilleman var och provade på fotboll för andra gången idag. Lite motsträvig och envis att han inte vill, men tror ändå det kan vara bra för honom med lagkänslan, att lära sig att samarbeta och framför allt, att öva upp sitt tålamod, att inte ge upp så lätt. Så vi ska försöka peppa honom till att börja på riktigt.

Först är det sommaruppehåll och vi har massor med tid att låta honom se fotboll på TV, ja, särskilt nu och att spela fotboll med honom. Förklara hur man spelar en match och sånt. Ja, det är inte självklart för en femåring! Och det märktes tydligt när han var och provade på, inte minst förra lördagen, han stod bara och tittade på!

Givetvis behövs tränare som engagerar honom, men det verkade som han inte hade en aning om hur man gör. Och det är såklart inte självklart! Sånt man inte tänker på riktigt. Hur man sparkar på bollen går ju ganska fort att lära sig och det lär de sig i tidig ålder, men från det att blanda in fler gubbar, två mål och lite regler. Det är riktigt avancerat alltså. Kanske därför han är lite motig. Men som sagt, jag hoppas vi kan bearbeta honom lite. 🙂

Ha nu en fortsatt skön lördag hörrni! Vill ni veta mer om Sillen & Makrillen hittar ni deras hemsida här. Är ni nyfikna på sminket jag skrev om hittar ni det här.

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny