gräshoppa, grasshopper, insekt, naturfoto, naturbild, insektsbild

Fotografering, sallad och så ett litet tips!

Hej sötnosar,

Igår var vi på kalas hos en kär liten tjej som fyllde 10 år, hennes första “nolla”. 🙂 Trevligt och lugnt och passade på att ta lite bilder, som jag alltid gör. Hade dock ingen “riktigt” kamera med mig utan fick nöja mig med telefonen. Trots det lyckades jag fånga en bild på en lite gräshoppa! Jättefin! Så kul när man lyckas få hyfsad skärpa i närbilder som denna, tycker jag.

fotografering, fotograf, blommor, blomsterbild, blomsterfoto, blommor

Älskar att ta bilder!

Överhuvudtaget har jag nog “alltid” varit intresserad av att fota! Har ingen särskild teknik men har nog ganska lätt för att, särskilt efter att ha övat i så många år, se olika objekt i “rektanglar”, det vill säga se framför mig hur bilden kommer att bli. Jätteroligt. Enda nackdelen är att telefonen, som man ju alltid har med sig, i snabb takt blir knökfull med bilder! 😀

pump, trädgård, naturbild, naturfoto, fotografering, fotograf, bilder, bilder med iPhone

Udda ting är roligast att fota

Det jag nog egentligen tycker är roligast att fota är udda ting, som pumpen här ovan, eller sådant som inte är perfekt, eller till exempel broar, trappor och skyltar. Har en del bilder på skyltar jag tagit genom åren må ni tro! Ha ha. Kanske ska göra ett inlägg med bara foton på skyltar en dag. Hihi.

barn, barnlek, trädgård, lek i trädgården, frisbee

Praktiskt frisbee och små körsbär…

De vi var hos har en väldigt vacker trädgård. Vad de också har är ett mycket praktiskt frisbee som till och med lilleman klarade av att kasta och framför allt fånga! Vägde inte så mycket och var större än de små i hårdplast. Roligt! Födelsedagsbarnet och hennes kompis hade plockat körsbär som de gick runt och bjöd gästerna på. Det var nog de minsta körsbären jag sett, men väldigt goda. På Instagram tipsade jag faktiskt just om just körsbär och varför det är så bra att äta dem!

fem år, 5 år, barn, sovande barn, småbarn, småbarnsliv, mammaliv, mamma, föräldraskap

Det här med att plocka sin egen sallad

När vi kom hem från kalaset envisades lilleman med att han ville ha sallad i affären. Han har nämligen kommit på att man kan plocka sin egen och har börjat prata om hur viktigt det är med nyttig mat och proteiner. Tror i och för sig inte att han ännu riktigt förstår innebörden i det han säger, nog för att vi pratar mycket om kost och hälsa hemma och försöker vara bra förebilder för barnen, men han äter lika gärna “vanlig” mat och sådant som andra femåringar äter. Detta med salladen är en liten nyck som pågår just nu och ärligt talat är det inte ett enda salladsblad i hans burk när han plockat kvar! Hihi. Däremot tar han gärna rivna morötter, miniköttbullar och rökt skinka. 🙂

Efter kalas, sallad, film och lördagsgodis somnade han nöjd i soffan…

Och så hoppar vi raskt vidare…

Kommer inte på någon snygg övergång till nästa ämne (…) som är ett tips, som jag vill ge idag! 🙂

formande trosa, nivå 3, Bonprix, tips, bukplastik, bukplastikoperation

…med ett litet tips till er bukplastikopererade!

Efter en stor bukplastik ska gördeln med ben ska sitta på i 6 veckor och den lilla tredelade i 4 veckor. Det är en blandad känsla, en hatkärlek, man får för sina gördlar. Först hatade jag dem, kunde inte andas, kunde inte sova, kunde inte äta. Gnäll gnäll gnäll. När det är dags att ta av dem har man vant sig så mycket vid dem att man nästan använder dem lite “i smyg” fast man inte behöver utan bara för att man vill.

Jag tror det har med känslan att göra, en slags säkerhetskänsla. Minns första gången jag tog av mig gördlarna efter operationen för att duscha och för att lufta. När jag lutade mig fram för att liksom sparka av mig gördeln, den med ben, kändes det som hela magen skulle ramla ut! Jätteläskigt.

Självklart är det inte förbjudet att använda sina gördlar även när man egentligen är färdig med dem. Tvärtom, du kanske vet med dig att du har en stressig dag framför dig på jobbet, du kanske vet med dig att du ska springa fram och tillbaka lite extra en dag eller så ska du träna. Då är det skönt med stöd! När man har kommit över även det stadiet, det är då hålla-in-trosan kommer in! Tips på en riktigt bra trosa hittar du här!

Det var allt för nu. Ha det fint, vänner!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

(Trosbild lånad från Bonprix.)

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny