Virya Yoga och duracellmammor

Hej sötnosar,

Internet fungerar inte när jag skriver detta. Tänk, så låst man blir, va? Fast egentligen inte. Hittade ett program i datorn som heter WordPad, säkert något från stenåldern men fungerar att skriva i. När vi har uppkoppling igen kan jag publicera inlägget, så ja, får helt enkelt vänta till dess. Men det hindrar ju inte mig från att skriva! 🙂

Internet nere och mamma blir lite skadeglad…

Lilleman blev irriterad förstås, inte lika irriterad som hans mamma över att han vaknade redan 6:30 trots att vi har en ledig dag, men irriterad på sitt eget lilla sätt. Med andra ord; hela världen går under när man inte kan spela Minecraft för att Internet har en driftsstörning!!! Inte mycket att göra åt, det förstår till och med en femåring till slut och satt sig lugnt igen i soffan och tittar nu på Barnkanalen till sin frukost. Lite tidigt att starta krig klockan 8 på morgonen…

yoga, virya yoga, krigaren, krigarens position, warrior position

Någon som provat Virya Yoga?

Om en dryg timme börjar Virya Yoga-passet jag ska gå på idag. Superlängesedan jag gick på ett pass! Och ännu längre sedan (vad är egentligen mer längesedan än superlängesedan…) som jag var på ett yogapass. Och “Virya”..hm..låter lite mystiskt. Men jag är inte den som är den, man kan ju inte uttala sig om något man inte provat, däremot prova något man knappt kan uttala, eller..? Virya låter som att det är besläktat med ordet “viralt” så det är kanske det man blir efteråt, viral och spänstig! 🙂

Monday, Tuesday, Wednesday…

Denna veckan har jag varit på gymmet varje dag! Från inget till allt och jag älskar det! I alla fall denna veckan (…). Träningsvärken dag två var förstås inte att leka med, kände mig nästan sjuk till och med. Jag borde nog bli bättre på att stretcha efter styrketräningen…eller “bli bättre”, ha ha, det lät ju bra. Vad jag egentligen menar är: Jag borde stretcha. Punkt.

Benpass, hur kul på en skala?

Måndag och onsdag körde jag armpass, tisdag och torsdag benpass. Armpass har jag inga problem med att “komma på” vad jag ska göra, finns ju tusen och en olika armövningar med hantlar!!! Men i tisdags, när jag skulle köra mitt första benpass…zzzz… Om jag kände mig som Wonder Woman i måndags var det mer Dunderklumpen på tisdagen, om ni förstår vad jag menar. Sssssssssssuck, så trist det var. Jag kom inte på någonting!!! Min sambo försökte hjälpa mig och peppa mig men jag hade redan då bestämt mig för att dagens pass var tradigt. (Jag vet, hur gammal är jag liksom…)

Träffade två gamla bekanta 🙂

Men i går gick det bättre. Uppvärmning på cykel som vanligt och sedan gick jag lugnt och metodiskt till maskin efter maskin. Benpress på alla möjliga håll, för lårmuskler både fram och bak och på sidan. Fick till och med kontakt med rumpmusklerna!!! Hej på er! Det var längesedan! 😀 Men för att stärka dem ytterligare körde jag även rumpövningar med gummiband. Ni vet, spänn fast ett gummiband på en stolpe, foten i och dra benet bakåt.

kettlebell, magövning, styrketräning, träning, gym
Matövning med kettlebell #2

 

kettlebell, magövning, styrketräning, träning, gym
#3 Magövning med kettlebell

Som en Duracellkanin!

När jag var klar med allt hade jag lite tid över (barnpassningen varar en timme) så bara för skoj skull körde jag lite mage med kettlebell och sedan med en tung boll som jag höll över huvudet och sedan kastade ner i golvet medan jag spände magmusklerna. Bollen studsade upp till mig igen och så repeterade jag det 15 gånger. Härligt att få igång magmusklerna också lite smått igen! Det var en supernajs skjuts fram till idag när jag alltså avslutar veckan med ett 75 minuter yogapass. Nu hoppas jag innerligt att jag ska orka och framför allt vilja hålla detta ett tag. För det har varit en jätterolig vecka och jag har fått så mycket energi!!! Det är då jag undrar; varför har jag inte gjort det här tidigare..? Men man ska inte ångra sådant man inte gjort utan blicka framåt. Idag är början på resten av ditt liv!

Glad midsommar och tjingeling!

 

Foto: min dotter.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny