Ni vet när man slänger upp fötterna på t ex en fotpall på jobb och man hör något skramla till? Som att något ramlade ner på golvet. Jag förstår att största sannolikheten är att det är en liten sten som fastnat under skon, men tänk om det hade varit t ex en liten skruv. Som att man faller isär ju äldre man blir… Bit för bit. Vilken tanke va?

nutella, jordnötssmör, den gamle fabrik, Skippy, frukost, onyttigt

Breakfast at Tif…Småland

En fryskyckling i t-shirt

Hej på er, förresten! 😉

Oj, vad längesedan jag skrev! Jag är världsbäst på att starta igång projekt, det kan man verkligen säga. Något jag inte ska säga i dagens inlägg eller ens kommentera är sommarens väder, det har ni säkert hört till leda! Men hörrni. Härligt va? (Ops.) Och det bästa är, jag har kunnat gå i typ t-shirts och linnen varje dag utan att frysa!!! Jag älskar att inte frysa! Jag är verkligen en fryskyckling. Fryser på dagen och är kokvarm på natten. Har helt enkelt vänt på temperaturhållningen. När jag var gravid var det många som sa att jag skulle slippa frysa. (De sa det med ett sånt där klappa-en-på-huvudet-leende ni vet.) De som har varit gravida är ju världsbäst på ämnet! Men tjena, de fick fel. Jag frös ändå, trots att jag gick upp 30 kg (!). Nog om det! (Bilden ovan valde jag eftersom vi 1 vecka om året unnar oss en stor burk Nutella bl a. På tal om att lägga på hullet då…)

Insikter

Något jag inte heller ska skriva är att “nu är semestern slut och nya tag gäller”. Usch, vad trist liksom. Det vet ni ju redan. Har ni tänkt på förresten att för en arbetslös, hade det varit guld värt att ha ett arbete att komma tillbaka till efter sin “semester”. Det tänker jag på ibland när jag hör ”folk” klaga på att semestern är slut. Ibland är det nyttigt att påminna sig om hur bra man har det.

Småland, barn, bad, sommar, badbrygga, sjö, Sverige, sommarbarn, badande barn

Härliga bad i Småland! Ungarna var i ofta! 🙂

Sommarbarn

Ungarna har fyllt 6 och 18 år. Vilket spann va? Och så mellanpojken som är 15, men det fyllde han i mars. Blev lite kalas för den lille som nu ser jättemycket fram emot att börja skolan, nollan alltså, f-klass eller vad ni nu vill kalla det. Och dottern, 18 år! Kan det verkligen vara 18 år sedan jag gick och bar på henne?! Mitt första lilla knyte! Som nu är så stort. Helt otroligt. Själv känner jag mig inte äldre än 32! Hur gick det till?!

eka, ror, båt, Småland, sjö, flytväst, ute med båten, ror

Tonåringarna på tur med ekan. Klarade sig galant utan oss vuxna! (på tal om texten nedan)

Alltså, det här med inskolning…

Och på tal om att börja skolan. Det är ju jättestort i en 6-årings lilla värld! Tänk dig själv, hur mycket har man varit med om när man är så liten? Såklart därför de skolas in i lugn och ro. Verkligen jättebra för barnen. Stod till och med i brevet från “fröken” att inskolningen är jätteviktig för barnen och att vi föräldrar gärna får respektera det (typ “håll er undan”). Men hallå! Det är faktiskt väldigt stort för mamma också! Att skiljas från sin lille kille som ska ta ett så stort steg i livet! Jag menar, borde inte även vi föräldrar få skolas in?! Få vänja oss i lugn och ro… 😉 Jag skojar naturligtvis. Det där med att skiljas från sina barn försvinner faktiskt aldrig, det gör alltid lika ont i mammahjärtat. Kanske nån dag vänjer jag mig, jag vet ju att de har de bra även när de inte är med mig (förhoppningsvis inte bättre…). Och ja, jag borde nog släppa taget lite mer. Särskilt om de stora. Hahaha. Nu hade jag visst ett brutalt-ärlig-moment. Nåja. Det kommer säkert att gå bra. Det har ju gått bra två gånger tidigare. 🙂

Skönt att vara igång igen!

Märkliga ämnen att skriva om när man haft ett längre skrivuppehåll… Well, that’s life! Härligt och märkligt! Och alldeles, alldeles underbart!

Härlig vecka i Småland!

Här följer nu några bilder (fler än dem ovan) från underbara Småland där vi tillbringade en hel vecka i sommar. Har ni varit i Småland nån gång? Hyrt stuga? Gillar ni bada i sjöar eller föredrar ni havsbad eller kanske till och med poolbad? Kommentera gärna! Hade varit så himla roligt att lära känna er bättre! 🙂

Ha det fantastiskt bra och glöm inte att du är perfekt, precis som du är!
Tjingeling!

Småland, smålandssjöar, sjö, Burseryd, sommar, Sverigesommar, semester, reflektioner, spegelbild, naturbild, naturen, skogen

Spegelblank sjö en tidig morgon. Fantastiskt att starta dagen med ett morgondopp och vakna ikapp med natur och djur!

 

skål, sommar, badbrygga, på tu man hand, egentid, vardagslyx, semester, sommar

Äntligen lite egentid på tu man hand! En skål på badbryggan.

 

sommar, Småland, groda, exotiskt, skogen, djur, naturbild, naturen, djurliv

På tal om djur! Så exotiskt för oss stadsbor! Jättefin var den! 🙂

 

nostalgi, café, Café Retro, Smålandsstenar, fik, fika, semester, Sverige, sommar, Blomstergården Åsa & Anna AB

Trevligt retrocafé i Smålandsstenar! @Blomstergården Åsa & Anna AB

 

Småland, High Chaparral, Ratata, bröderna Dalton, the Dalton Brothers, Gnosjö, familjeäventyr, sommarpark, cowboys, indianer, utflyktsmål, Sverige

Gissa placet? Hint: ligger i Småland. 😀

 

Småland, High Chaparral, Ratata, bröderna Dalton, the Dalton Brothers, Gnosjö, familjeäventyr, sommarpark, cowboys, indianer, utflyktsmål, Sverige, Lucky Luke, snabbare än sin skugga

High Chaparral såklart! Vår årliga tur! Bang bang, Lucky Luke! Mannen som skjuter snabbare än sin egen skugga, här med bröderna Dalton.

 

Småland, High Chaparral, Ratata, bröderna Dalton, the Dalton Brothers, Gnosjö, familjeäventyr, sommarpark, cowboys, indianer, utflyktsmål, Sverige, Zorro, Mexico

Zorro en av höjdpunkterna…tycker mamma… (Ja, ni har väl SETT filmen med Antonio Banderas?!!) ;-P

 

Småland, bad, sjö, sommar, semester, badbrygga, Sverige

Många härliga bad blev det. Är så tacksam för möjligheten att vara med om denna upplevelse som ger så härliga minnen för hela familjen!