VABruari, ont i halsen, halsont, vab, vabbar, bästa mamman, glass, glass till frukost

Glass till frukost!

Hej på er,

“Du är den bästa mamman man kan ha.” sa vår 6-åring i morse när han fick glass till frukost och plirade mot mig med ögonfransarna våta av tårar till följd av halsont. Det är inte lätt att vara liten och ha ont i halsen och tvingas vara hemma från skolan. Jag har inte hjärta att påminna honom att just idag skulle klassen gå iväg och se teater. Pelle Svanslös…

Allmäntillståndet – barnets spegel!

Han är så uttråkad att han gråter och hans mamma vet knappt om det är anledningen till tårarna eller det onda i halsen. Men jag förstår honom, han är nästan aldrig sjuk och även när han är det brukar han ändå vara hyfsat pigg. Vi går alltid på allmäntillståndet, tydligaste tecknet på honom! Och just nu är tillståndet inte som vanligt. Inga hopp och skutt. Då är han sjuk.

pigg, barn, allmäntillstånd, sjukdom, halsont, vab
Det är så här vi är vana att se honom… 😉

 

En sommar, när han hade vattkoppor och feber (passade på att ha det på semestern, praktiskt, slapp vi vabba…) tror ni han låg still och vilade sig? Nope! Så även om han ibland verkar pigg fast vi vet att han är sjuk (koppor och feber var svårt att gissa fel på), får vi, allmäntillståndet till trots, försöka hålla honom lugn! Så är dock inte fallet idag.

VABruari blev VABars…

Man brukar ju säga VABruari men för oss blev det visst VABars istället. Mellanbarnet har också ont i halsen så två killar får jag passa opp på idag. Ja, sämre kan man ju ha det. Och när man får en komplimang som den i morse, då kan ju dagen inte bli annat än bra i alla fall.

Tjingeling!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny