6 kvicka och nyttiga smoothies

Hej på er i vårsolen!

Visst är det underbart ute! Fortfarande lite kallt ute vissa dagar och varmt andra. Svenska vädret är lite lurigt på det viset, men det är vi ju vana vid. Och som vanligt klagar vi när det är kallt och när solen värmer som härligast, ja, då är det för varmt. Det är så vi funkar helt enkelt. Varför vara helnöjd när man kan vara l a g o m…?! 🙂

6 smoothietips

Idag bjuder jag på 6 smoothietips, snabbt och enkelt och supergott! Jag skriver inga mått, ni får höfta lite. Drygt 2 dl mjölk brukar vara lagom för en person, så mycket kan jag ge er. Detta är ju ingen matblogg i den bemärkelsen, jag vill bara dela med mig helt enkelt. ;-P

Det finns tider i livet när det är lättare att dricka sin mat än att äta den. I mitt fall uppdagades det när jag åter fick på mig gördeln, den smet åt som en smäck och det var minsann en utmaning att få ner något överhuvudtaget i magen. Det var då jag började göra smoothies!

Här kommer de. Håll till godo! Nu kör vi!

HALLON- LAKRITSSMOOTHIEN (se toppbild)

Supergod favorit jag gärna gör bara för att, lite som godis… (lakrits är faktiskt ganska söt i smaken, helt utan vitt socker!)
 • 2 dl mjölk (jag har börjat med mandelmjölk, får för mig att min mage sväller vid för stora mängder vanlig mjölk)
 • 1 dl hallon, gärna frysta, blir lite fluffigare då
 • 1 tsk lakritspulver, smaka gärna av så att du inte får för lite/mycket
Gröna Lyktan smoothie

GRÖNA LYKTAN SMOOTHIE

Jag vet, jättefånigt namn, men den är ju grön och Hulken hade varit för enkelt, dessutom tror jag det är upptaget.
 • mjölk
 • bladspenat, en näve ungefär, gärna färsk, jag körde fryst, gick också bra
 • banan
 • äpple, skalat och urkärnat, ja, om du inte gillar det krunchigt förstås… ;-P
 • ingefära, helst färsk, jag körde mald, gick bra men tror definitivt färsk är både godare och nyttigare
Superman smoothie

SUPERMAN SMOOTHIE

Tyckte det var ett bra namn eftersom den innehåller både blått och nyttigt.
 • mjölk
 • blåbär, gärna frysta så blir det mer fluffigt, färska är nog mer nyttigt dock
 • banan
 • kanel
Blueberry Blues smoothie

BLUEBERRY BLUES SMOOTHIE

Inte för att man blir ledsen när man dricker denna, tvärtom!
 • mjölk
 • blåbär
 • hallon
 • äpple
 • en skvätt honung om så önskas
Mango Fandango smoothie

MANGO FANDANGO SMOOTHIE

Ja, man hoppar nästan fram i en dans efter att ha druckit denna. Ser lite läskig ut kanske, men är jättegod! Lovar!
 • mjölk
 • spenat
 • mango, jag tog en halv
 • hallon
 • kokosolja
 • 1/2 avokado om så önskas, ger bra fett och man håller sig mätt lite längre
Vitaminboost smoothie

VITAMINBOOST SMOOTHIE

Mjölkfri! Ser lite läskig ut denna med, min femåring liknande den vid slem (!), men den är mycket godare än den ser ut och har överhuvudtaget inte ens i närheten konsistensen av slem… Promise!
 • spenat
 • banan
 • blodgrapefrukt
 • ingefära
 • späd med vatten

Tips!

För att få smoothiesen (vad heter det i singular bestämd form…) lite fluffigare kan man hälla i några isbitar innan man mixar ihop allt. Särskilt bra om du kör färska bär och färsk frukt, vilket naturligtvis är det allra nyttigaste, men nu var det ju kvicka smoothies jag skulle bjuda på idag. 🙂

Lycka till & tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.