About

About me

Hej på er som undrar vem det är som sitter här bakom datorskärmen. Jag heter Christine, är 48 år fyllda, bor i Skåne tillsammans med sambo och tre barn och arbetar som marknadskoordinator. Så långt är mitt liv inte helt olikt många andra kvinnors. Det som gör mig förhoppningsvis lite unik är att jag fick (nåja, fick och fick, lite jobb krävdes det allt) mitt tredje barn när jag var 42 år, att jag älskar att sjunga och att jag, tack vare min hobby (och tack vare att min kör Pearls of the Sound stått ut med mig) tävlat i VM i Las Vegas. Som bakgrundssångerska i ett rockband har jag även haft möjligheten att träffa Elvis Presleys närmsta vän faktiskt. Jo, det är helt sant! Jag har fler andra intressen (lätt underdrift) som t ex fotografering, träning, anatomi, layout och marknadsföring. Mina närmsta vänner beskriver mig som omtänksam, sprudlande, stark, en person med humor och lite galen…fast på det bra sättet. Jag hoppas min emellanåt sarkastiska humor ska locka till skratt hellre än förskräckelse (!) och att du kommer återkomma hit för just det; att ha trevligt en stund och sedan lämna sidan med ett leende på läpparna.
Väl mött!

Här är lite FAQ om mig. 🙂 (skrivet 4 november 2017)

1. Hur gammal är du? 47 år.

2. Hur gammal känner du dig? Ung.

3. Vilken film såg du senast? The Jungle Book (tillsammans med 5-åringen).

4. Är du besatt av någonting? Nueva läppcerat, att skriva.

5. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart, vitt och rött.

6. När vaknade du i dag?
kl 6.45.

7. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Trivs där jag befinner mig just nu, framför skärmen skrivandes och med sambon i soffan bredvid. 🙂

8. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Rumänien. Tyvärr. I alla fall inte till den turistort där jag var 1995. Däremot återvänder jag gärna till Rumänien för att gå i Draculas (Vlad Tepes) fotspår…

9. Hur vill du tillbringa din pension? Ömsom i Sverige, i Småland vid en sjö tillsammans med sambon, våra barn och barnbarn. Och ömsom i vårt hus i Florida, dvs när vi inte är i vår lägenhet vid Themsen i London. Va? Nej, vi har inget hus i Florida eller lägenhet i London nu, men kommer såklart ha det när vi är pensionärer!

10. Vad lyssnar du på just nu? Ljudet från teven; Uppdrag granskning.

11. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Kaffe, mjölk till kaffet, naturell yoghurtkvarg, müsli till yoghurtkvargen och ägg. Just det. Kaffefilter också! För bövelen. Annars blir det marigt att få nåt kaffe. 🙂

12. Vem är din favoritkändis?  Elvis Presley, Barbra Streisand, Freddie Mercury och en hel drös andra. Tydligen bara musiker ser jag. 🙂

13. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien, Nordamerika, Afrika. Hade gärna åkt till Australien (Oceanien då med andra ord) också en dag.

14. Vilka yrken har du provat på? Lokalvårdare, bokbinder, barnsköterska, undersköterska, försäljningsassistent, registreringsassistent, logistiker, ordermottagare och marknadskoordinator.

15. Hur går du helst klädd? Jeans, långärmad tröja och långkofta.

16. Vilket stjärntecken är du född i? Stenbocken.

17. Vilket är ditt favoritgodis? Mörk choklad (70%) med lakrits, jordnötter, Lohilos glass. Jag VET! Jättetråkigt. Men jag har helt slutat med lösgodis och sån skit. Gillar det helt enkelt inte längre.

18. Vad sa du senast? “I vilken världsdel ligger USA, älskling?” Ja, det bjuder jag på. Jag är trött helt enkelt. Jag vet ju att det är Nordamerika!!

19. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska.

20. Vad har du på dig just nu? Lång t-shirt/nattlinne (när jag är klar här är jag redo för kudden!) 🙂

21. Vilken är din favoritaffär? New Yorker, Gina Tricot, ICA Maxi, IKEA, Bath & Bodyworks och Bonprix.

22. Vad har du för storlek i kläder? Så stolt över min resa som visserligen påbörjades för många år sedan, långt innan barnen kom, då jag hade storlek 42 och inte mådde särskilt bra (inte för att jag hade stl 42 utan av andra anledningar) till nu när jag har storlek 36 och befinner mig på en helt annan plats i livet, en mycket mycket ljusare plats!

23. Vad köpte du senast? En julklapp till äldste sonen. 🙂

24. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Dottern och mina två söner. Eller ja, de är ju inga saker förstås. Okej, så här då. En penna, en stor tändsticksask och en filt.

25. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Utan tvekan en morgonmänniska!

26. Har du blivit sydd någon gång? Ja, flera gånger. Vid två operationer när jag var sju år som jag fick genomgå på grund av brusten blindtarm. Vid en artroskopi (titthålsoperation i knäet). Halva menisken var sliten på grund av att jag tränat och dansat för hårt. Det var på den tiden då Flashdance gick på biograferna och alla skulle börja dansa! Hahaha. Senast var efter en bukplastik som jag fick gjort på grund av en diastas (magmuskeldelning) och som jag valde att få gjort eftersom stabiliteten i bålen var usel och som följd av det ryggont.

27. Vad åt du till frukost? Naturell youghurtkvarg och müsli. Annars hade jag fått svara annorlunda på fråga 11. 🙂

28. Gick du tillbaka och dubbelkollade fråga 11 nu? Eh..japp…

29. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Japp, tio dagar efter det att jag fick mitt körkort. Jag var 18 år. Men det var inte mitt fel…

30. Vad var det sista du åt? Den sista glassen i en redan öppnad Lohiloglass.

31. Vem är världens vackraste kvinna? Min dotter. Självklart. Hon är vacker både på utsidan och insidan. 🙂

32. Vilken var den senaste konserten du var på? Steve Vai på Sweden Rock.

33. Vad heter du i andra namn? Birgitta.

34. Vilken är den roligaste träningsformen? Just nu brinner jag mest för styrketräning!

35. Har du några husdjur? Ja, en liten Loppan, vår katt.

36. Vad är du sugen på just nu? Att lägga mig och sova!

37. Vad är klockan? 21:37

38. Vad önskar du dig i julklapp? Herregud, det är snart jul. Igen! Jag önskar mig bland annat en ansiktsbehandling faktiskt. Så längesedan jag var på en sådan.

39. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Flera gånger! Som bakgrundssångerska i TC Band (allt började i ett utsålt konserthus och med en Elvis Vegas Show, jag sjöng highvoice “Kathy Westmoreland”-stämman) och i Cadillac Band och som leadsångerska i kvartetten Fever Pitch samt i kören Pearls of the Sound.

40. Göteborg eller Stockholm? Göteborg!!! Faktiskt bott där i ca 3 år. Jättemysig stad!

41. Har du sett någon dö? Ja. När jag arbetade som undersköterska.

42. Vad sjöng du senast? Övade julsånger ihop med yngste sonen som han ska sjunga på förskolan på Lucia. 🙂

43. Vem kramade du sist? Yngste sonen.

44. Vilken typ av musik lyssnar du helst på? Kan jag få svar på frågan tvärtom? Vilken musik lyssnar jag aldrig på: d a n s b a n d.

45. Vilken musik lyssnar du på när du tränar? Hårdrock såklart! Grym musik till styrketräning!

46. Nämn någon du beundrar och varför? Mina barn. De är underbara var och en på sitt sätt och kan gå hur långt som helst! Människor som vågar bryta en vana för att göra något helt nytt de aldrig gjort förut. Människor som bryr sig om andra människor och inte bara ser till sina egna behov.

47. Vilka är dina största svagheter? Jag är extremt empatisk och kan ibland ta på mig andras smärta vilket naturligtvis gör att jag själv också mår dåligt. Jag är ibland lite för noggrann vilket kan göra att vissa saker kan ta lite för lång tid.

48. Vad händer till helgen? Vi ska till ett lekland med femåringen för första gången och så ska vi åka och hälsa på barnens mormor och morfar en stund.

49. Bada eller duscha? Dusch varje dag! Men ibland är det skönt med bad för ro och värme (jag är otroligt frusen av mig).

50. Är du bra på att laga mat? Nej, inte särskilt. Men jag är en hejare på att baka!

51. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Gå och lägga mig och sova! Äntligen! 🙂