havet, naturbild, sexåringar, föräldraliv, mammaliv, skolångest, förskoleklass, nollan

När livet som förälder känns extra svårt

Var tog semestern vägen?

Hej på er,

November månad va? Hade vi inte nyss semester?!

Vi var på en härlig promenad i lördags, novembers tredje dag och sög in höstens sista strålar. Det var en underbar dag och det var så skönt att komma ut och få både frisk luft och få röra på sig lite. Fantastiska fototillfällen blev det också! (Jösses, så många superlativ det blev i detta stycket…)

havet, naturbild, sexåringar, föräldraliv, mammaliv, skolångest, förskoleklass, nollan
Träningen on hold. Tankar energi på andra sätt…

Ibland skulle man behöva läsa sina egna pepp…

Och på tal om att röra sig. Varför står det still? Varför tappar man sugen, orken, lusten, jävlar-anamma-spirit:en till att träna?! Är det bara jag? Kanske borde ha skrivit “varför tappar jag sugen…”. Jo, för kollar man Instagram verkar jag vara den enda i hela världen som inte tränar just nu. Jag har en träningsdipp helt enkelt. Men det är inte enkelt. Det är skitsvårt! Och så förbannat trögt! Varför ska det vara så trögt?!

havet, naturbild, sexåringar, föräldraliv, mammaliv, skolångest, förskoleklass, nollan, svanar

Men jag har börjat cykla till jobb, fram och tillbaka. Ja, jag har elcykel, men jag trampar, det är mer än vad jag gör i en bil, där trampar jag bara en gång och sedan går det av bara farten. Det gör det på cykeln också, fast det känns bättre, det känns nästan som att jag rör på mig, i alla fall lite. Suger på den karamellen ett tag…

havet, naturbild, sexåringar, föräldraliv, mammaliv, skolångest, förskoleklass, nollan

Sluta läsa nu om du vill, det kommer mer elände…

Träningen är on-hold som sagt. Tror det började med att lilleman slog näsan i marken i skolan så illa att vi trodde den var bruten (det var den inte, men det hade ju varit trevligt om skolan hade ringt oss istället för att upptäcka det först när han blev hämtad på fritids…). Efter det fick han två virus efter varandra (hann gå i skolan typ 3 dagar emellan) och det blev en massa vabbdagar. Sedan började hans skolångest… Och sedan blev jag sjuk. Suck.

Skolångest?! Men är han inte bara 6 år?!! Jo, det stämmer. Han går bara i F-klass och vill inte gå i skolan. Redan vill han inte det. Ångesten sätter in redan på lördagen och han ställer tusen frågor om när det är lördag nästa gång, om vi kan komma och hämta honom tidigare, varför han måste gå i skolan och så vidare. Det skär i hjärtat och tro inte att vi inte har försökt ta reda på källan till det hela. Det går liiiite lättare att lämna honom på morgnarna nu, men det är långtifrån bra. Men vi jobbar på det. Har ni tips är ni mer än välkomna att skriva en kommentar!!

havet, naturbild, sexåringar, föräldraliv, mammaliv, skolångest, förskoleklass, nollan, svanar
Man kan sticka huvudet i havet också, inte bara sanden. Det gör dock inte vi. Alla barn har rätt att må bra i skolan!

Åter till vår lördag…

…när solen sken. Luften var frisk. Havet var vackert och gav mig energi och lugn på en gång. Och lilleman var bara sprallig och hoppig och pigg. Precis som han brukar vara. Jag får tänka på det när det känns svårt och försöka peppa den lille så gott det går. Och går det inte, ja, då får vi helt enkelt kriga vidare och ta det ett steg till.

Tjingeling!

havet, naturbild, sexåringar, föräldraliv, mammaliv, skolångest, förskoleklass, nollan, svanar

havet, naturbild, sexåringar, föräldraliv, mammaliv, skolångest, förskoleklass, nollan, love, kärlek

 

Foto: Christine Eklund

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.