Cykling, bönder och mag-prat

Hej sötnosar,

Visst är det galet vackert väder just nu?! Naturen har exploderat och alla växter fullkomligt skriker efter vatten. Jag kunde inte ha tajmat det bättre med att köpa ny cykel och börja cykelpendla till jobbet! Självklart är regnstället nedpackat i cykelväskan och åker med fram och tillbaka varje dag, men än har jag inte behövt använda det. Ja, nu skulle jag inte våga ta ur det från väskan för då hade det säkert börja regna. Livets ironi.

Därför ska du cykla

På tal om cykling stod det i ett nyhetsbrev från i FORM häromdagen “Du blir smartare av att cykla”. Japp! Svart på vitt. Glad i hågen klickade jag på länken och läste vidare. “Motion med måttlig intensitet stärker hjärnan direkt, visar en ny studie.” Måttlig…hm. Räknas det om man cyklar typ 25 km i timmen..? Nåja, hur som helst. Jag cyklar. Smartare eller inte.

En annan anledning att cykla kan vara allt vackert man passerar på vägen… 😉

 

utflykt, matsäck, barn, lantbruk

Utflykt på gång

När jag kom och hämtade lilleman på dagis idag satt alla “fröknarna” uppradade som i parad. Såg så kul ut, vilken mottagning, tänkte jag. 🙂 Det var ju självklart inte för att jag kom 😉 utan säkert för att de skulle ha möte. Vi diskuterade lite kring kommande utflykten imorgon när barnen ska åka och hälsa på en bonde, ja, egentligen heter det lantbrukare, men barnen säger bonde.

Matsäck är stort när man är liten

Hur som helst berättade jag för fröknarna att lilleman gärna vill ha spaghetti och köttfärssås med sig i sin matsäck imorgon. Ha ha. Gulligt, men var ska han värma det liksom? Nej, men han kan ju ha med sig pasta, om han tycker om det och kalla köttbullar till, föreslog den äldste av dem. Sedan tog nästa fröken till orda; Ja, och så lite gurka och bananer uppskurna i bitar. Och så var tipsen igång! Ja, men tack så mycket för alla fina förslag, sa jag smått sarkastiskt (självklart med glimten i ögat) och stoppade dem precis när de föreslog att jag skulle hem och ställa mig och göra pannkakor! Herregud, visst är jag mamma och har vissa obligations, men pannkakor, nope. Nåja, dagen är ju inte slut än, vi får väl se. 😉

bukplastik, diastas, bukplastikoperation, recti diastasis, tummy tuck

Min korrigerade mage fyller 10 veckor idag!

Idag är det 10 veckor sedan jag opererades en andra gång i magen, korrigerades efter bukplastikoperationen. Visst är den lite svullen ibland och visst har jag en del kvar att jobba med vad gäller att bli starkare i rygg, inre magen och så vidare. MEN! Ett STORT men. Jag är så nöjd! Jag tror inte många fattar hur nöjd! När man gått och retat sig, stört sig, haft ångest för, mått dåligt över något på sin kropp en låååååååång tid, ja, då kan man knappt fatta att det är över! Eller i alla fall på väg att gå över. Hur många år har jag inte haft ont i ländryggen? Hur många år har jag inte haft “gravidmage” helt ogravid? Hur många gånger har jag inte klätt mig i bylsiga tröjor och blusar just för att dölja den där magen? Hur många gånger har jag inte kommit på mig själv att hålla in magen och fått bättra på min hållning? Hur länge har jag inte tränat och tränat för att bli bättre i rygg och mage?

Blir man någonsin nöjd?

Jag har fortfarande mycket kvar och jag vet att jag började med att skriva att jag är “nöjd”, det är jag såklart inte, att nöja sig är att ge upp. Jag vill aldrig vara helt nöjd, jag vill alltid sträva framåt! Först med att bli starkare och sedan att hålla min kropp stark. Det tar tid. Både fysiskt men mest mentalt. Men jag är på god väg nu. 🙂

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.