Tokyo15

Danskar och på date

En efter en efter en…

Kim Larsen är död. Det var en vän som skrev på sin Facebookprofil “RIP Kim Larsen”. Det var så jag fick reda på det. Ett vanligt sätt att få informationen för första gången, har det visat sig. Jag hänger inte alltid med. Å andra sidan hade jag fått veta det på nyheterna ikväll. Oavsett, tragiskt. Han var 71 år gammal. Den förbannade jäkla cancerns igen! I dessa Rosa Bandet-tider. Man påminns hela tiden om hur skört livet är. Lova mig att ta tillvara på varje dag, så ska jag försöka följa det rådet, jag med. (Alltid lättare att ge råd till andra än att följa dem själv, har ni tänkt på det?)

Kim Larsen, Gasolin

Har DU lyssnat på Kim Larsen?

Har DU något speciellt Kim Larsen-minne du vill dela, kommentera gärna. Själv har jag sett honom live en gång och lyssnade under en period väldigt mycket på Gasolin. Kan jag fortfarande göra ibland. Han verkade så avslappnad på scen, Larsen. Satt fast fimpen i strängarna och spelade och sjöng. Spillemand åh spillemand åh spil for mig. Spille boogie woogie på din strengeleg. Tråkigt besked men glad det finns mycket inspelat material kvar vi kan lyssna på!

Tokyo15, sushi, restaurangbesök, date, Helsingborg

Hur ofta bör man ha date egentligen..?

Byter raskt ämne till något trevligare; vår date igår! Så otroligt sällan vi går på date! Nu är lilleman 6 år och det går liksom inte att skylla på honom längre, att vi inte får barnvakt och sånt. Stora syskonen är så stora nu att de egentligen redan i flera år har kunnat passa honom, om vi hade velat. Ändå kan jag räkna på fingrarna de få gånger vi har varit ute tillsammans, bara jag och sambon! Nåja. Desto mer uppskattar man det kanske.

Det var bara det att vi kom till restaurangen så sent igår och fick vänta så länge på maten (trots att vi sa till) att när vi äntligen fick in den, kändes det som att vi slängde oss i den, även om jag verkligen försökte ta det lugnt! Hann åtminstone känna hur gott det var. Ni vet, när man tar första tuggan och det nästan exploderar i munnen så gott det är. gott var det! Så det blev ingen förrätt, ingen efterrätt, inte ens vin! Krubb, käka, skölja ner med vatten, gå!

Karsten Torebjer

En svinebrä showä!

Och på tal om danskar. Igår var vi ju och såg Karten Torebjer. Vilken galen humor den mannen har (ja, mannen bakom alltså)! Och att i drygt 1,5 timme stå och underhålla ett nästan fullsatt konserthus (drygt 900 personer) det krävs sin man för det! Och visst var det en rolig show(ö). Kanske inte lika rolig hela tiden, någon gång är det skönt att pausa, annars får man ju kramp i kinderna, men tillräckligt ändå.

Det är, enligt Karsten, väldigt lätt att prata danska. Bara att göra det fonetiskt. Se här till exempel: Vad heter pastasallad på danska? [pä’stä’äsäälä’d]. Vad heter cykelslang på danska? [hojje^slängö]. Vad heter Kronofogden på danska? [dje’vull’en]. Osv. Enkelt va? 😉 Är ni fortfarande inte övertygade..kolla in denna videon. Den från Terminator är bäst. 😉

Ha det fint! Imorgon är det en ny månad.

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund (bilden överst är från taket på restaurangen).

Bilden på Kim Larsen m fl är lånad härifrån.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.