stranden, ungdom, dotter, examen, sommarlov

De tre viktigaste dagarna i livet

Hej sötnosar,

Idag slutade dottern tvåan på gymnasiet med jättefina betyg och hedersdiplom. Tror ni jag är stolt? Så in i Norden stolt! Men tvåan på gymnasiet! När blev hon så stor? När hände det? Ni som är mammor vet att det går fort. Och att det gäller att ta vara på tiden med sina barn, så mycket man kan! Efter avslutningen gick hon och hennes kompisar till stranden och bara njöt av att det äntligen är sommarlov. Precis som det ska vara. Härlig start, inte sant!

solnedgång, hjärta, kärlek, heart, sunset, stranden, havet, sommarkväll

Vad är egentligen viktigt i livet?

Jag är trebarnsmor och jag är stolt över alla mina tre ungar! De är verkligen det finaste jag har. Tänk, så märkligt livet kan te sig. När jag gifte mig för ungefär 19 år sedan, känns väldigt länge sedan, trodde jag att det skulle bli och vara den viktigaste dagen i mitt liv! Jag var 29 år. Alla planer, alla förberedelser, allt “jippo” inför denna stora dag som vi, eller kanske mest jag, lade ner. För jag trodde det var så viktigt. När man väl står där är det ju egentligen bara just “vi två”, brudparet, som är det viktigaste, inte sant. Det är ju därför man är där, för ingå äktenskap och få bevis på det. Och visa världen!

barn, trebarnsmamma, barn i olika åldrar, tonåringar, femåringar

De tre viktigaste dagarna i mitt liv!

Ca ett år senare föddes min dotter. Det visade sig att det skulle bli den viktigaste dagen i mitt liv! För att sedan, tre år sedan uppleva ytterligare en av de viktigaste dagarna i mitt liv då jag födde en son. Nio år senare fick jag uppleva det igen! Födelsen av ännu en son och mitt liv var nu fyllt av tre viktiga dagar!

kärlek, mamma, mammalivet, trebarnsmamma, kramar

En mycket speciell relation

Livet förändras genom åren, likaså en själv. De stora barnen har jag haft på halvtid i många år nu, men jag är ju likväl deras mamma för det. På heltid. Det är det jag menar, jag kanske har förändrat mig och de har blivit äldre, men jag slutar aldrig oroa mig, jag slutar aldrig bry mig, jag slutar aldrig älska dem. Var de än befinner sig, vem de än är hos. Jag är deras mamma. Och det förhållandet tar aldrig slut!

När jag skulle natta femåringen ikväll sa han: Vad du luktar gott, mamma. Sötnos. “Du luktar också gott, sa jag. Du luktar barn. Då svarade han: Du luktar kärlek.

Point taken.

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund och dotterns kompis.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.