Christine Eklund https://christinehighvoice.se Livet här och nu Sun, 24 Mar 2019 09:14:42 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.10 https://christinehighvoice.se/wp-content/uploads/2017/11/cropped-webbplatsikon-32x32.jpg Christine Eklund https://christinehighvoice.se 32 32 Att leta vårtecken – ett säkert vårtecken? https://christinehighvoice.se/2019/03/24/leta-vartecken-ett-sakert-vartecken/ https://christinehighvoice.se/2019/03/24/leta-vartecken-ett-sakert-vartecken/#respond Sun, 24 Mar 2019 09:14:42 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2611 Hej på er, Igår visade lilleman äntligen tecken på att han börjar bli frisk efter en hel vecka halsont och feber upp och ned. Var nästan så att man önskade tillbaka det stadiet när han var sängliggande och lugn… ;-P Och när han var sjuk var jag så orolig för honom och längtade till att […]

Inlägget Att leta vårtecken – ett säkert vårtecken? dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Hej på er,

Igår visade lilleman äntligen tecken på att han börjar bli frisk efter en hel vecka halsont och feber upp och ned. Var nästan så att man önskade tillbaka det stadiet när han var sängliggande och lugn… ;-P Och när han var sjuk var jag så orolig för honom och längtade till att han skulle vara sig själv igen. Ja, det är han nu. Med besked! Men det är skönt. Såklart. 😉

Wolverine och andra figurer

När lilleman lekt Wolverine ett tag (från filmen i fredagskväll med samma titel), ännu ett friskhetstecken förresten, ville han plötsligt ha tag i sin cowboyhatt. Jag höll på att plastsanera besticklådorna i köket och putsa lådorna fina och var nästan klar. Troligtvis låg hatten på vinden, tänkte jag, men den kan även ligga i klädkammaren. Så jag följde med honom upp för att se efter.

vårtecken
Bilden har ingenting med personerna i texten att göra.

Det sa inte pang, men nästan

Vår klädkammare behöver också saneras, kan jag intyga. Hur mycket saker behöver en familj egentligen?! Började att dra ut det som stod i vägen på golvet, en kass med kläder jag ska skänka bort och en kass med kokböcker jag också tänkte ge bort till någon som förhoppningsvis är lite mer road av matlagning än jag själv är. Efter det skulle jag böja mig ner efter nåt och det var då det small, eller ja, något hände med ryggen i alla fall. Shit pommes frites, vad ont det gjorde!!!

vårtecken, gärde, gärdsgård, staket
Inte denna heller, kanske på tal om klyvning då. Tyckte bara bilden den var fin.

Google orsakar personlighetsklyvning…

Vad skulle jag nu göra?! Jag har aldrig haft ryggskott förut, jag vet inte vad man gör eller bör undvika göra! Så  jag googlade det. På olika naprapatsidor stod att man inte i det akuta läget skulle vara uppe och promenera utan vila. Jaha. Vad är ett akut läge då? Det kändes ju jävligt akut, det kan jag intyga, jag kunde ju knappt röra mig!

Så kollade jag 1177, den sidan är i alla fall granskad, tänkte jag. Där stod inte ryggskott men väl “ont i ryggen”. Och under rubriken Vad kan jag göra själv stod med stora feta bokstäver (okej, lätt överdrift kanske) Rör på dig. Jag kände att min personlighet smått splittrades i två!

vårtecken
Nu börjar bilderna mer passa ihop med texten.

Från ett skott till ett annat

Instinkt är bra. Den lyder jag ofta under. Så, om det nu var ryggskott tänkte jag, från ett skott till ett annat, och gav mig ut och letade efter vårtecken. Eller rättare sagt, jag bestämde mig för att gå ut, det kändes skönt att gå, så det gjorde jag. Trodde först jag skulle behöva hjälp av sambon att få på strumpor och skor, men vek ihop kroppen på ett sånt sätt att det funkade ganska bra. Kan själv, ni vet.

frihet, naturen, naturmänniska, vara ute i naturen, frisk luft

Släpp fångarne loss – det är vår!

Åh, vad det var skönt att komma ut! Verkligen komma ut. När jag inte är ute känner jag mig nästan inlåst! Det är bara en känsla såklart, för bara en tid sedan var jag fullt nöjd med att bara ta det lugnt hemma, men nu skriker kroppen efter frisk luft, varje dag! Ryggen mådde bra av det också, kändes det som. Jag gick inte så långt dock, utan höll mig i närheten av hemmet. Ifall.

duva, duvor, vårtecken

Vårtecken – olika för alla?

Jag och min kompis Canon gick runt och sköt lite bilder (många olika skott blir det) och njöt av den friska luften. Jag började fundera lite på det här med vårtecken. Att ge sig ut att leta efter vårtecken måste ju vara ett säkert vårtecken, eller? Och vad är egentligen ett vårtecken? Är det individuellt uppfattat. Vad som är ett vårtecken för mig kanske inte är det för dig, eller? Är det olika för människa och djur?

Loppan, katt, vårtecken, katter, familjemedlem

 

Visst kan ett vårtecken vara en blomknopp eller en knopp på ett träd, kanske det vanligaste. Men den finaste bilden jag fångade idag (ni skulle sett ställningen jag intog för att kunna ta bilden, tänk er en gumma på 97 som försiktigt ska försöka böja sig fram lite, det tar lång tid, om man säger så) var nog på någon slags getingliknande insekt som satt och njöt förnöjt på en ung ny blomma. Och med den bilden (se överst), i dubbel bemärkelse, säger jag tack för denna gång. Ha en fortsatt fin dag.

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Inlägget Att leta vårtecken – ett säkert vårtecken? dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2019/03/24/leta-vartecken-ett-sakert-vartecken/feed/ 0
Glass till frukost! https://christinehighvoice.se/2019/03/19/glass-till-frukost-ont-i-halsen/ https://christinehighvoice.se/2019/03/19/glass-till-frukost-ont-i-halsen/#respond Tue, 19 Mar 2019 08:11:32 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2607 Hej på er, “Du är den bästa mamman man kan ha.” sa vår 6-åring i morse när han fick glass till frukost och plirade mot mig med ögonfransarna våta av tårar till följd av halsont. Det är inte lätt att vara liten och ha ont i halsen och tvingas vara hemma från skolan. Jag har […]

Inlägget Glass till frukost! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Hej på er,

“Du är den bästa mamman man kan ha.” sa vår 6-åring i morse när han fick glass till frukost och plirade mot mig med ögonfransarna våta av tårar till följd av halsont. Det är inte lätt att vara liten och ha ont i halsen och tvingas vara hemma från skolan. Jag har inte hjärta att påminna honom att just idag skulle klassen gå iväg och se teater. Pelle Svanslös…

Allmäntillståndet – barnets spegel!

Han är så uttråkad att han gråter och hans mamma vet knappt om det är anledningen till tårarna eller det onda i halsen. Men jag förstår honom, han är nästan aldrig sjuk och även när han är det brukar han ändå vara hyfsat pigg. Vi går alltid på allmäntillståndet, tydligaste tecknet på honom! Och just nu är tillståndet inte som vanligt. Inga hopp och skutt. Då är han sjuk.

pigg, barn, allmäntillstånd, sjukdom, halsont, vab
Det är så här vi är vana att se honom… 😉

 

En sommar, när han hade vattkoppor och feber (passade på att ha det på semestern, praktiskt, slapp vi vabba…) tror ni han låg still och vilade sig? Nope! Så även om han ibland verkar pigg fast vi vet att han är sjuk (koppor och feber var svårt att gissa fel på), får vi, allmäntillståndet till trots, försöka hålla honom lugn! Så är dock inte fallet idag.

VABruari blev VABars…

Man brukar ju säga VABruari men för oss blev det visst VABars istället. Mellanbarnet har också ont i halsen så två killar får jag passa opp på idag. Ja, sämre kan man ju ha det. Och när man får en komplimang som den i morse, då kan ju dagen inte bli annat än bra i alla fall.

Tjingeling!

Inlägget Glass till frukost! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2019/03/19/glass-till-frukost-ont-i-halsen/feed/ 0
Fotografering & naturen – När gamla intressen väcks till liv https://christinehighvoice.se/2019/02/24/fotografering-naturen-havet/ https://christinehighvoice.se/2019/02/24/fotografering-naturen-havet/#comments Sun, 24 Feb 2019 20:25:36 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2591 Hej på er, Hoppas ni alla har det bra. VABruari snart slut och våren är på väg vilket innebär att vi är mer ute och smittorna inte frodas längre lika mycket. Härligt va! Fotograferingen har fått nytt liv! Själv har jag så smått tagit upp fotograferandet ett snäpp (ett knäpp…hihi) till. Det började med en […]

Inlägget Fotografering & naturen – När gamla intressen väcks till liv dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Hej på er,

Hoppas ni alla har det bra. VABruari snart slut och våren är på väg vilket innebär att vi är mer ute och smittorna inte frodas längre lika mycket. Härligt va!

havet, naturen, fotografering, miljö, Sylvia Earle, Mission Blue

Fotograferingen har fått nytt liv!

Själv har jag så smått tagit upp fotograferandet ett snäpp (ett knäpp…hihi) till. Det började med en dokumentär om havet (!) och om oceanograf och tillika miljöaktivist Sylvia Earle’s arbete och projekt Mission Blue. Och sedan, mer information om våra hav, naturen, miljön, djuren, klimatet… Så jag gav mig ut och fotograferade. Hur ser det egentligen ut i våra skogar och stränder? Hur mycket skräp kastar vi omkring oss? Är det så illa som man tror? Innan jag går vidare, låt mig först bara förklara.

hav, naturen, fiskmås, fåglar, fågelliv, naturfoto, naturbild, helsingborg, stranden, kristallklart vatten

Hur vanligt är det med dåligt samvete när man är mamma?

Som mamma har man väldigt ofta dåligt samvete. Eller det kanske bara är jag? (Gulp.) Det finns de föräldrar som skulle göra allt för sina barn och då menar jag verkligen allt. Totalt ge avkall på allt annat och bara fokusera på barnen. Är man en lycklig förälder då? Har man lyckats som förälder då? Ja, kanske.

skogen, naturen, håll sverige rent, plastfritt, skräpfritt, Bruces skog, Helsingborg

Utesluter det ena det andra?

Vad befalls, tänker ni. Det är väl klart att man gör allt för sina barn. Lugn. Mina barn går såklart före allt annat och jag skulle verkligen göra allt för dem, om så krävs. Samtidigt. Jag har ju mina intressen. Skulle inte jag få gå och sjunga en gång i veckan som ger mig så mycket och glädje och energi skulle jag kanske vara en tråkigare mamma. Vem vet. Så varför chansa.

Att bara skjutsa och gå på matcher och ägna all sin fria tid åt barnet/barnen passar säkert många. Men att bara göra det och inte ta tid till sig själv, det tror jag inte är riktigt bra för någon i familjen. Ingen rynkar ju på pannan om pappa skulle åka och spela handboll, eller hur. Ja, förutsatt att det är något han normalt gör förstås…

hav, naturen, fiskmås, fåglar, fågelliv, naturfoto, naturbild, helsingborg, stranden

Jag kommer snart till saken…

Vet ni vad. Det spelar ingen roll. Det spelar ingen roll vad jag tycker, eller vad du tycker. Det som spelar roll är att man gör det som passar en själv bäst. Såklart. Men be inte om ursäkt eller känn dåligt samvete för att du har egna intressen. Det var egentligen det jag ville förmedla. Vi går vidare.

solros, barn, foto, fotografering, solrosfält, naturen, naturbild

Utmaningen med “sladdbarn” har uppenbarat sig

För min del har jag gått och haft dåligt samvete vad gäller lilleman ganska länge nu. På helgerna till exempel, vad gör jag då? Bloggar, kollar Instagram, tränar, övar låtar och koreografi eller vad jag nu får lust till. In emellan har vi pusslat, promenerat, gått till lekplatsen eller så, men inte tillräckligt mycket, har det känts som. Eric är dessutom yngst, otroligt rastlös och har inga yngre syskon att leka med. Med andra ord, jag har ärligt talat haft otroligt mycket dåligt samvete för det! Och det har gnagt i mig och jag har funderat på det länge.

hav, naturen, fiskmås, fåglar, fågelliv, naturfoto, naturbild, helsingborg, skogen, Bruces skog, Naturpunkten, Helsingborgs Miljöverkstad

Så jag gjorde något åt det!

Så växte mitt fotointresse och mitt gamla intresse för havet väcktes till liv igen och det tog fart i ett nytt intresse för miljön och naturen. Det i sig innebar ett nytt projekt. Som jag skrev i början, hur ser det ut i vår natur egentligen?

Det nya projektet innebär att vi kommer ut i naturen! I flera timmar! Jag och lilleman tillsammans! En gång följde även dottern med! Och jag måste erkänna. Som förälder ger det faktiskt en kick. Oavsett om det gäller god kosthållning, träning eller att ta hand om djur och natur är det viktigt att vara en god förebild för sina barn, tycker jag. Håller ni inte med?

hav, naturen, fiskmås, fåglar, fågelliv, naturfoto, naturbild, helsingborg, stranden

En win-win-situation!

Vi kommer ut, promenerar i sakta mak, plockar skräp, fotograferar, har med matsäck och ja, it’s a win-win situation! Frisk luft, vi får umgås jättemycket, vi njuter av naturen, min minsta lär sig nya saker och att värna om naturen. Det finns egentligen ingenting vi förlorar på detta, mer än tid. Och vad skulle jag annars göra? Kolla teveserier? ;-P

hav, naturen, fiskmås, fåglar, fågelliv, naturfoto, naturbild, helsingborg, stranden

Det ena leder till det andra!

I helgen har vi till och med konsumtionsbantat lite. På senare tid har jag tyckt att vi har så otroligt mycket saker! Onödiga prylar i köksskåpen, för mycket leksaker och jag har definitivt för mycket kläder! Så det blev plastbantning och så samlade jag ihop en del prylar och kläder som jag tänkte skänka till behövande.

barn, barns tankar, havet, naturen

När barn tar till sig betydelsen och omvandlar det till sin egen värld (och mammas hjärta smälter)

När vi gick på stranden idag frågade Eric plötsligt om jag skulle ta illa upp om han ger bort sitt Vajana-lego som jag har gett honom i julklapp. Nej, jag blir inte ledsen. Vad vill du göra med ditt lego då? frågade jag. Och i all sin enkelhet, utan skrupler eller undertoner eller dåligt samvete utan bara för att han är ett barn på 6 år som börjat förstå verkligheten, svarade han: Jag vill ge det till nåt barn som kanske inte har något lego…

Följ vårt arbete på Instagram

Med det sagt vill jag härmed göra reklam för mitt nya konto just på Instagram @mission__planet. Följ oss och klicka gärna på gilla om där är några bilder ni tycker om. 🙂

Hela detta inlägget har jag dekorerat med bilder tagna just under dessa “sessioner”. Hoppas ni gillar dem.

Önskar er alla en härlig vecka!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Inlägget Fotografering & naturen – När gamla intressen väcks till liv dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2019/02/24/fotografering-naturen-havet/feed/ 2
Ingen lust att åka till gymmet? Träna hemma! https://christinehighvoice.se/2019/01/30/trana-hemma-som-alternativ/ https://christinehighvoice.se/2019/01/30/trana-hemma-som-alternativ/#comments Wed, 30 Jan 2019 18:43:34 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2583 Snö eller sol? Varför inte både och! Hej på er, Vilka dagar vi har haft i Skåne! Snö och sol om vartannat. Det är verkligen som att spela casino att vara cykelpendlare just nu. Ska jag behöva gå, kommer det att hagla småspik i ansiktet (värsta ansiktsbehandlingen!) eller kommer jag att kunna cykla smärtfritt hela […]

Inlägget Ingen lust att åka till gymmet? Träna hemma! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Snö eller sol? Varför inte både och!

Hej på er,

Vilka dagar vi har haft i Skåne! Snö och sol om vartannat. Det är verkligen som att spela casino att vara cykelpendlare just nu. Ska jag behöva gå, kommer det att hagla småspik i ansiktet (värsta ansiktsbehandlingen!) eller kommer jag att kunna cykla smärtfritt hela vägen? Ja. De e bare å åk, som Gunde sa.

 

vinter, vinterdag, snö, snöoväder, hjärta, barn, snölekar

 

Gissa vilka dagar jag föredrar? Ja, inte är det de snöiga i alla fall. Fast det är klart, är det helg och det snöar, då går det ju inte att sitta inne och lata sig hela dan, då måste man ju bara ut och åka pulka eller bygga snögubbe, inte sant? Ja, 6-åringen får följa med. 😉

 

träning, träna hemma, hemmagym, gummiband, styrketräning, burpees, knäböj
Fasen, jag ser ju till och med GLAD ut! 🙂

Ingen lust att åka till gymmet? Träna hemma!!!

I söndags var jag så otroligt rastlöst men ändå drog jag mig för att köra till gymmet. Ni som följer mig på Instagram vet att jag körde ett pass hemma. Gick jättebra! Värmde upp med burpees (låter som en rapning) och lite andra hopp som säkert inte fått något namn än. Körde vidare med olika cirklar. Ni vet, övningar för armar, knäböj, plankan light, marklyft och liknande. Hade gummiband, min egen kropp och dammsugare som redskap. Jo, ni läste rätt. Gummiband är grejen alltså!

träning, träna hemma, hemmagym, gummiband, styrketräning, burpees, knäböj
Åja, det var ingen dans på solrosor precis! Är minsann röd i fejset som en kräfta som bevis!

 

träning, träna hemma, hemmagym, gummiband, styrketräning, burpees, knäböj

Dammsugare?  Ja, har man ingen kettlebell och blir sjukt sugen på att köra övningar med kettlebell, då tar man det näst bästa; dammsugaren! Den vägde inte så mycket förstås. Men jag tänkte be sambon att städa hemma lite, då blir den garanterat tyngre. Och så får sambon också lite motion. Man ska alltid tänka på sina käraste! 🙂

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Inlägget Ingen lust att åka till gymmet? Träna hemma! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2019/01/30/trana-hemma-som-alternativ/feed/ 2
Vem är du? https://christinehighvoice.se/2019/01/12/vem-ar-du/ https://christinehighvoice.se/2019/01/12/vem-ar-du/#respond Sat, 12 Jan 2019 09:15:32 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2567 Vem är du? Hej på er, Vem är du? Den frågan har jag funderat en del på senaste tiden. Vem är jag? När man får den frågan, eller rättare sagt, om jag skulle få den frågan (är väl oftast inget man springer runt och frågar folk, man går ju inte precis runt på ett köpcentra, […]

Inlägget Vem är du? dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Vem är du?

Hej på er,

Vem är du? Den frågan har jag funderat en del på senaste tiden. Vem är jag? När man får den frågan, eller rättare sagt, om jag skulle få den frågan (är väl oftast inget man springer runt och frågar folk, man går ju inte precis runt på ett köpcentra, petar folk i sidan och frågar “vem är du?”, jo, min son skulle kunna göra det, men han är 6 år…), är mitt spontana svar “mamma”. Men det indikerar ju bara att jag har barn. Inte vem jag är. (Fast jag kommer nog fortsätta svara det ändå. Jag älskar att vara mamma och älskar mina barn!)

Översta bilden är jag. Detta är också jag. Olika sidor av samma person…

 

Eller ni vet när man säger att man är “vegan” t ex. Det är ju ingenting du är, det är ju en kosthållning! Jag är LCHFare, jag är vegetarian osv. Verkar ha blivit väldigt trendigt att definiera sig som en diet. Däremot “jag är sjuksköterska”, “jag är snickare” osv. Är det rätt eller fel? Definierar våra utbildningar, våra jobb den vi är? Eller?

sångerska, kvartettsång, Knutpunkten, Helsingborg
Sjunger normalt inte med mick, men dessa bilder med kvartetten tycker jag visar både vem jag är och att jag älskar att sjunga (och apa mig)!

 

Jag är sångerska (?)

Ibland säger jag att jag är sångerska. Jag känner mig som en sångerska (jag sjunger ju också ibland, inte minst viktigt kanske när man kallar sig för sångerska…). Jag hör musik i huvudet mest hela tiden (särskilt nu när alla nya körlåtar snurrar runt i huvudet hela dagarna) och går och nynnar utan att egentligen tänka på det. Men det är först nu, när jag börjat i kören igen som jag gör det. Betyder det att jag inte varit en sångerska under tiden jag hade paus då? Vem var jag då? Ja, inte särskilt levande i alla fall! Lite absurt kanske, visst har jag levt, men jag känner mig definitivt mer levande med musik i huvudet, det kan jag garantera!

Men visst är det en intressant fråga? Vem är du? Vad skulle du svara?

mamma, mammalivet
Jag är mamma…

 

Småland, mamma, mammalivet
…till tre underbara personer!

När man inte är som “alla andra”

Suck. Det går inte så bra det här. Jag skulle ju skriva lite om hur vi har det. Det brukar man väl göra på en blogg, eller? Att jag skulle skriva om mode och smink, den tanken har ni väl gett upp för länge sedan antar jag och det finns redan så många bloggar om det. Och det finns ju så många roliga reflektioner i livet som man (jag) bara måste fundera på och analysera! 🙂

 

På tal om apor…

Ta bara det här med ramsor och apor t ex, en fråga vi diskuterade nu på morgonen så fort vi hade vaknat, 6-åringen och jag (!). Frågan om varför man inte lär sig av andras misstag? Så här: 10 små apor hoppade i sängen, en ramla ner och slog sitt lilla huvud. Mamma ringde doktorn och doktorn svara (bara det faktum att få tag i en doktor!); Inga små apor i sängen får vara! 9 små apor hoppade i sängen… osv. Jag menar. När åtminstone 3 apor ramlat ner och slagit sina huvud, borde inte de andra 7 dra öronen åt sig och tänka att de skulle gå ner från den där sängen, innan de också ramlar ner?! Jag bara undrar!

Och med det önskar jag er en härlig lördag!

Tjingeling!

 

Foto (överst) från High Chaparral: min sambo
Foto från gig (under turné) med vattenflaskan: min äldste son
Foto från gig med kvartetten då nya bussterminalen skulle invigas: okänd
Foto på mig och barnen, i trädgården och från Småland: min sambo

Inlägget Vem är du? dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2019/01/12/vem-ar-du/feed/ 0
God fortsättning på 2019! https://christinehighvoice.se/2019/01/01/god-fortsattning-pa-2019/ https://christinehighvoice.se/2019/01/01/god-fortsattning-pa-2019/#respond Tue, 01 Jan 2019 19:11:05 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2559 1 januari 2019 – en produktiv dag? Hej på er, Hur känns det nu såhär första dagen på nya året (som nästan är slut förvisso, men ändå)? Ingen skillnad? Kanske inte gjort så många knop idag att ni hunnit känna efter? Här har det varit en oerhört produktiv dag! Jag har hunnit se två filmer, […]

Inlägget God fortsättning på 2019! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
1 januari 2019 – en produktiv dag?

Hej på er,

Hur känns det nu såhär första dagen på nya året (som nästan är slut förvisso, men ändå)? Ingen skillnad? Kanske inte gjort så många knop idag att ni hunnit känna efter? Här har det varit en oerhört produktiv dag! Jag har hunnit se två filmer, väckt ena tonåringen vid 15-tiden, kokat kaffe, kikat lite på Ivanhoe och ätit glass. How’s that for a first day?! 🙂

Vilken fest va?

Nyårsafton blev lugn. Hade sett fram emot en mysig middag med hela familjen när tonåringarna plötsligt för några dagar sedan avslöjade att de skulle vara med kompisar! Där blev man snuvad på familjemiddagen. Så vi blev tre kvar och vi satt här med var sin tekopp (som min mormor brukade säga för att man skulle tycka synd om henne, hon satt sällan ensam utan var tvärtom väldigt utåtriktad och om sig och kring sig, skådespelerska som hon var). Men något särskilt hypat blev det inte, ingen fest direkt och det behövde vi inte heller.

Man får ju anstränga sig lite…

Lagade mat, mat ska man ju ändå ha liksom och när vi ändå var i farten gjorde vi lite extra av det och dukade med servetter… Mannen tog skjorta på och jag bytte om till klänning och sminkade mig lite, kvällen till ära. Vi åt våra hemlagade hamburgare med ugnsrostade grönsaker till och efter det blev det film och glass (ja, jag gillar glass). Grevinnan och betjänten såg vi såklart (roligare nu när Eric hunnit bli 6 år och förstår lite mer även om det känns som en uppmuntran till att dricka…å andra sidan tror han att det är vatten…hoppas jag) och helt plötsligt var klockan snart midnatt och vi skulle ta på oss ytterkläderna, smälla korkar och se raketerna.

 

Skål…med barnläsk!

Blev lite högljutt för lilleman och vi tvingade inte honom att stanna kvar ute (man ska aldrig förlöjliga ett barns rädsla). Skålade i jordgubbsläsk (nä, vi hade faktiskt köpt en liten flaska mousserande dagen till ära, men den var så äcklig att vi blandade ut den med Erics jordgubbsdricka) och tittade klart på raketerna från sovrummet på ovanvåningen istället. 6-åringen var uppe till tjugo i ett! Vilken barnuppfostran, va? Om han var trött eller visade spår av att han var trött? Ha! Sover Dolly Parton på rygg? Bajsar björnarna i skogen? Den ungen, han blir inte trött!

gym, gymmet, styrketräning, Filborna Arena

Sisten ut är en vinnare!

Ska ta och göra en summering av 2018 vid ett tillfälle, tänkte jag. Alltid kul att tänka tillbaka på vad man har gjort även om man riskerar att sluta med att gråta över saker man inte fått gjort, det här året heller!

En sak jag är särskilt stolt över dock var att vi var bland de sista på gymmet igår! De hann till och med släcka ner innan vi var iväg därifrån. Efter flera veckors uppehåll kändes det gött att vi åtminstone var bland de sista där årets sista dag! Dessutom kom vi dit ca 40 minuter innan de skulle stänga (vilket vi inte hade greppat) vilket var så härligt! Jo, för istället för att säga “äh, då skiter vi i det, då hinner vi inte ändå” så tittade vi snabbt på varandra och hade exakt samma tanke, sambon och jag “då ger vi järnet innan de stänger!” Det bådar gott för framtiden! Det gjorde att det känns som att 2019 kommer att bli ett bra år! God fortsättning på DITT 2019! 🙂

Tjingeling!

smoothie, hallon och lakrits, proteinsmoothie
Årets sista proteinsmoothie; hallon och lakrits!

 

 

Foto: Christine Eklund

Inlägget God fortsättning på 2019! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2019/01/01/god-fortsattning-pa-2019/feed/ 0
Degklumpen har vaknat från sin dvala! https://christinehighvoice.se/2018/12/29/degklump-traning-snapchat-disney/ https://christinehighvoice.se/2018/12/29/degklump-traning-snapchat-disney/#respond Sat, 29 Dec 2018 15:50:12 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2545 Hej på er, Tänk så mycket roligt man kan ha när man är ledig. Man kan göra ett så kallat DIY från Panduro till exempel och försöka ignorera det faktum att det tog två sittningar och cirka fyra timmar att få ihop skiten! Fick till slut hjälp av äldsta sonen och en av hans starkaste […]

Inlägget Degklumpen har vaknat från sin dvala! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Hej på er,

Tänk så mycket roligt man kan ha när man är ledig. Man kan göra ett så kallat DIY från Panduro till exempel och försöka ignorera det faktum att det tog två sittningar och cirka fyra timmar att få ihop skiten! Fick till slut hjälp av äldsta sonen och en av hans starkaste fördelar är att han inte ger upp och tillika är han otroligt tålmodig. Det där med tålmodighet vet jag inte riktigt vem han ärvt av… Till slut blev vi i alla fall klara och visst blev de söta, de små rackarna? Kloker, Butter (eller Arger som 6-åringen säger), Glader, Blyger, Prosit, Trötter och Toker. 🙂 Tack Panduro för tålamodstestet. Jag klarade det, kan jag tala om!

Snapchat, filter, lins, selfie Snapchat, filter, lins, selfie Snapchat, filter, lins, selfie

Ta saker för vad det är!

En annan rolig sak man kan ägna sig åt när man är ledig är att ta en massa selfies på Snapchat… Ja, ni vet väl om att det finns en massa roliga linser (filter) man kan välja när man fotar i Snapchat. Om ni inte visste det fick ni just denna oerhört onödiga information nu. 😉 Annan information vad gäller Snapchat som dessutom är direkt skrämmande faktiskt, är att vissa människor tar dessa linsfunktioner på yttersta allvar, det vill säga de filter som är “förskönande”. Läste någonstans att det finns de som till och med tar med sina bilder till plastikkirurger och ber om att få bli omgjorda med sin snapchatbild som mall. Och jag som trodde jag hade hört allt! Skrämmande utveckling, tycker ni inte? Å andra sidan finns det mycket där ute som är skrämmande och som man är orolig för att folk går på! Ett råd till er; DU ÄR FIN SOM DU ÄR! Glöm aldrig det!

träning, styrketräning, mellandagar, Filborna Arena

När rastlösheten övervinner soffhänget!

När man tröttnat på pyssel, selfies och soffhäng, vad gör man då? Ni vet, när man helt tömt ut hela Netflix och Aladdinkartongen är slut och du sitter där och känner dig som värsta degklumpen… Jo, då går man och tränar! Ja, det var inte lätt, det ska jag inte sticka under stol med. Och det krävdes en  hel del pepp av sambon, ja, det vill säga, jag peppade honom och då var jag ju tvungen att gå själv också…

Och som vanligt. När jag väl satt där på cykeln igen och värmde upp, ja, då gick benen av sig självt, tio minuters uppvärmning var över på en minut! Ja, som det kändes i alla fall. Sedan blev det maskiner för hela slanten. Rodd, triceps (i latsmaskinen), benpress och så vidare. 50 minuters effektiv styrketräning med lägre vikter än jag brukar ha. Man vill ju gärna kunna gå imorgon…

promenad

promenad, änder

Aktivering gör dig glad

Faktum är att jag tröttnade på stillasittandet redan igår och tog med dottern på promenad. Härligt. Vi har så fina promenadstråk där vi bor och därför är det ju ganska lätt att snöra på sig skorna och ge sig ut, om man nu inte orkar göra något alltför ansträngande. Det är åtminstone någon aktivering och att aktivera sig mår man bra av, man blir gladare och mer effektiv! Har ni tänkt på det någon gång? Det är något magiskt som händer i kroppen. Den svarar och ger feedback nästan omedelbart. Kroppen är cool på det viset tycker jag! 🙂 Nedan följer fler bilder från promenaden. Ha en fortsatt skön soffh…ledighet!

Tjingeling!

 

äpplen
Så härligt färgglad bild om än det är synd på alla äpplen som går till spillo.

 

häst, hästhage, hästar
Vilket sötnöt va?

 

häst, hästar, hästhage, hästtäcke
Kom fram och ville hälsa. Om jag klappade den? Aldrig i livet! Livsfarliga ju!

Inlägget Degklumpen har vaknat från sin dvala! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2018/12/29/degklump-traning-snapchat-disney/feed/ 0
En riktigt God Jul till er alla! https://christinehighvoice.se/2018/12/24/en-riktigt-god-jul-till-er-alla/ https://christinehighvoice.se/2018/12/24/en-riktigt-god-jul-till-er-alla/#comments Mon, 24 Dec 2018 08:21:56 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2536 Snön ligger vit på taken, endast mamma är vaken… Julafton!! Hej på er! Ja, det är väl som det ska vara på julafton, mamma vaknar först… Undrar just vem som är mest uppspelt då? Jag eller barnen..? Hahaha. Nä, det borde var lite mer överspelat för mig, jag fyllde ju år igår och har fått […]

Inlägget En riktigt God Jul till er alla! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Snön ligger vit på taken, endast mamma är vaken…

Så himla fint inslaget av dottern!

Julafton!!

Hej på er!

Ja, det är väl som det ska vara på julafton, mamma vaknar först… Undrar just vem som är mest uppspelt då? Jag eller barnen..? Hahaha. Nä, det borde var lite mer överspelat för mig, jag fyllde ju år igår och har fått både uppvaktning och fina presenter. Men jag gillar presenter, både att få och att ge. Det här med att bara ge barnen, nä, varför det? Det är jätteroligt att klura ut precis rätt julklapp oavsett om den är till sambon eller minstingen, tycker jag.

julstrumpor, brasa, Piff och Puff, Disney
Strumporna på plats. Och i år..är det inte strumpor i dem… 😀

 

Musik bygger upp stämningen

Snart. Snart ska jag traditionsenligt sätta igång DEN jullåten jag alltid spelar julaftonsmorgon. Jag är själv uppväxt med det, fast en annan version av Oh Holy Night än den jag spelar. Men det jag minns starkast när mor satte igång Jussi Björlings stämma på julaftonsmorgon, var just känslan. Pirret. Förväntningarna. DEN känslan har jag velat föra över på mina barn och därför har jag fört den traditionen vidare faktiskt.

God Jul!
God Jul till er alla!

God Jul!

Jag ska inte bli långrandig idag (dessutom har jag ju rutigt på mig…). Utan släppa er här, det är ju ändå julafton. Lägger in lite härliga bilder istället och önskar er med det EN RIKTIGT GOD JUL! Var rädda om er!

Tjingeling!

snö, jullov, tomtenisse
Tänk va! Snö första jullovsdagen!

 

Fotosession i snön.

 

snögubbe
I år hamnade han upp och ner…

 

 

 

Foto på lilleman: dottern

Foto: Christine Eklund

Inlägget En riktigt God Jul till er alla! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2018/12/24/en-riktigt-god-jul-till-er-alla/feed/ 2
Italien, hemlösa och Michael Jackson! https://christinehighvoice.se/2018/12/15/italien-hemlosa-michael-jackson/ https://christinehighvoice.se/2018/12/15/italien-hemlosa-michael-jackson/#respond Sat, 15 Dec 2018 08:01:40 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2523 En av de vackra broarna och kanalerna i Venedig. Kommer ni ihåg Winxdockorna från Italien? Hej på er, Fick en flashback häromdagen (eller throwback heter det kanske nuförtiden) från en resa runt i Europa när de äldsta barnen var mycket yngre och då målet var Italien. När vi väl kom dit minns jag min dotters […]

Inlägget Italien, hemlösa och Michael Jackson! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Venedig
En av de vackra broarna och kanalerna i Venedig.

Kommer ni ihåg Winxdockorna från Italien?

Hej på er,

Fick en flashback häromdagen (eller throwback heter det kanske nuförtiden) från en resa runt i Europa när de äldsta barnen var mycket yngre och då målet var Italien. När vi väl kom dit minns jag min dotters ögon, stora som tefat, när vi äntligen kom in i Winxbutiken! Ja, ni minns väl Winxdockorna? Väldigt hypat för några år sedan och hon hade några av dem, men Winxdockorna i Italien! Wow alltså! Det var ju original, vi befann oss i landet där de tillverkar dockorna och deras var dessutom längre än de vi hade köpt hemma i Sverige! Ja, hon köpte en, lycklig som få! 🙂

Michael Jackson 1958-2009

Michael Jackson är död!

Ett annat ögonblick från den resan var när vi satt på en bar och jag åt min absoluta favoritglass; Italiensk citronglass! Ja, fast i Italien heter det nog bara citronglass… Åh, så gott! En sådan positiv händelse förvandlades till chock då jag skulle gå in på toaletten, går förbi baren och skymtar på teven att Michael Jackson hade avlidit! Jag var tvungen att fråga personalen om det verkligen stämde eller var fake news (fast “fake news” var inte myntat på den tiden, i alla fall inte av Trump). Det var tyvärr sant. En ikon och tillika idol fanns inte mer. (Och vid tillfället var det inte så många i taget som försvann från oss. Känns som att det idag är så många musikikoner och så ofta, Prince, Bowie osv.) Det var svårt att ta in just då faktiskt, det var därför jag använde ett så starkt ord som “chock” för det var det i det närmsta. Får hålla fast i att han är en av de få jag faktiskt sett och fått uppleva live!

Nåja. Några gamla minnen bara. Blir väl så när man kommer upp i åldern. Man börjar minnas det som varit. Hrm.

hemlösa, Pixabay
Somliga går i trasiga skor…

RIA – Hela människan – Ett projekt för de hemlösa

Och på tal om dottern (som idag är 18 och går tredje året på gymnasiet…när hände det) höll hon och några klasskamrater (ha ha ha, skulle hon läsa detta nu skulle hon säga “men mamma, kamrater…really?”) i ett projekt på Ria-Hela människan igår. “Hela Människan tror på alla människors lika värde och rätten till ett värdigt liv.” står det på deras hemsida. Med andra ord, de delade ut mat till hemlösa. Och som de har jobbat! De hade fått restauranger till att sponsra projektet och bidra med mat! De dekorerade och förberedde så att lunchen skulle bli en så trevlig upplevelse som möjligt, dottern “släpade” till och med med sig den lilla julgranen. 🙂 Under projektets gång tog de fram flyers och skyltar och gjorde så mycket reklam de kunde. De samlade in vinterjackor, mössor, vantar, varma tröjor och liknande för att skänka åt de hemlösa. Ja, jag finner knappt ord så stolt jag är! Och igår rodde de alltså allt i hamn. Vilken grej, va? Och tänk ändå. Detta var en dag! Vad händer med de stackars utsatta människorna resten av dagarna? En tanke man kan antingen grunna på eller agera på.

5 dagar före förlossning, 3 dagar över tiden… (1a barnet)

Anatominörden i mig

En annan tanke man kan grunna på är vad sjutton jag gör uppe klockan 06:50..en lördagmorgon?! Men jag hade sovit klart helt enkelt och det är ju magiskt ljuvligt att sitta här själv och skriva! Idag ska jag ta emot ytterligare en “klient” vars mage jag ska känna på. Ska bli spännande. Måste göra det mycket mer ofta så jag blir varm i kläderna inför examinationen. Vill så gärna klara av och få ett certifikat! Redan nu har jag dock fått mycket mer insikt i och kunskap om hur allt i kroppen hänger i hop under en graviditet. Fatta, så mycket plats barnet tar och som alla organ runt om får ge vika! Helt otroligt vad kvinnokroppen kan prestera! Inte konstigt det blir en sådan tyngd ner mot bäckenbotten och inte konstigt att man måste återhämta sig och i små steg träna kroppen starkare igen efter en förlossning (helst redan under graviditeten förstås). Jag menar, vem fascineras inte av det?! Hihi. Nörd!

Och med det sagt önskar jag er alla en fantastisk lördag och helg! Märkte ni att jag inte skrivit ett ord om julstress! Ops…

Tjingeling!

 

Bilden på Michael Jackson-star och bootsen: Pixabay

Foto: Christine Eklund

Översta bilden: Kyrka i Venedig där jag tände ett ljus för mormor.

 

Inlägget Italien, hemlösa och Michael Jackson! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2018/12/15/italien-hemlosa-michael-jackson/feed/ 0
Hurra! Har gått MammaMage-utbildningen! https://christinehighvoice.se/2018/12/08/mammamage-utbildning/ https://christinehighvoice.se/2018/12/08/mammamage-utbildning/#respond Sat, 08 Dec 2018 13:44:47 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2515 Hej på er, Nu har jag känt på mina första magar!!! Hurra!!! Låter jätteperverst inser jag nu, “känt på magar”. Okej, inget perverst! Lovar!   Anatominörd Jag har gått en utbildning. MammaMage-utbildning! På The Academy i Stockholm. För kvinnan som uppfann ordet “MammaMage” Katarina Woxnerud. Otroligt spännande! Är ju lite av en anatominörd och har […]

Inlägget Hurra! Har gått MammaMage-utbildningen! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Hej på er,

Nu har jag känt på mina första magar!!! Hurra!!! Låter jätteperverst inser jag nu, “känt på magar”. Okej, inget perverst! Lovar!

MammaMage, utbildning, The Academy, Stockholm, Katarina Woxnerud
Kaffe…hör väl ihop med plugg… Eller?

 

Anatominörd

Jag har gått en utbildning. MammaMage-utbildning! På The Academy i Stockholm. För kvinnan som uppfann ordet “MammaMage” Katarina Woxnerud. Otroligt spännande! Är ju lite av en anatominörd och har alltid varit även om det legat lite dolt i några år. Men vetgirigheten över hur kroppen fungerar och vad som händer i kroppen under en graviditet och sådant kom snabbt upp till ytan igen under instuderingstimmarna inför kursen. Sista helgen innan kursen satt jag i nästan åtta timmar både lördag och söndag och läste och antecknade och googlade och tog reda på. Så finurlig kvinnokroppen är! Ja, våra kroppar överhuvudtaget, men i detta fall fokuserade jag på kvinnokroppen. Fantastiskt. 🙂

MammaMage, utbildning, The Academy, Stockholm, Katarina Woxnerud
Min skolbänkshörna på kursen.

 

Lite läskigt…men mest kul!

Efter utbildningen ska jag nu samla på mig erfarenhet och känna på magar, alla möjliga magar, inte bara kvinnors, de som anmäler sig frivilliga helt enkelt. Utom sambon, han var den förste och ende jag tvingade faktiskt. ;-P Men tanken är att skaffa så mycket erfarenhet jag kan och få in känslan av en undersökning kan gå till. Lite pirrigt eftersom jag normalt inte arbetar som varken sjukgymnast eller naprapat eller liknande, men har lärt mig oerhört mycket på kursen så jag känner mig trygg.

MammaMage, utbildning, The Academy, Stockholm, Katarina Woxnerud, Mornington Hotel
Hotellet jag bodde på och skolan The Academy vägg i vägg.

 

Roligt med utveckling!

Sedan är det dags för examination och förhoppningsvis ska jag sedan bli certifierad. Känns oerhört roligt och spännande med all denna nya kunskap som jag har så mycket nytta av även här i mitt skrivande!

https://theacademy.se/
Mysplats på hotellet.

 

Söker frivilliga magar! 🙂

Bor du i Helsingborg eller strax utanför är du mer än välkommen att höra av dig om du vill ha en undersökning av din mage. Det jag gör är att palpera lite, känner efter om du har en magmuskeldelning, hur den känns och hur du klarar att aktivera din mage. Inga konstigheter.

 

Foto: Christine Eklund

Inlägget Hurra! Har gått MammaMage-utbildningen! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2018/12/08/mammamage-utbildning/feed/ 0
Gå-emot-strömmen-sjukan! https://christinehighvoice.se/2018/11/27/vaga-vara-annorlunda/ https://christinehighvoice.se/2018/11/27/vaga-vara-annorlunda/#respond Tue, 27 Nov 2018 18:49:53 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2505 Vuxna människa, uppför dig! Hej på er, Varför drabbas jag så ofta av gå-emot-strömmen-sjukan när jag befinner mig på platser där man förväntas uppföra sig? Ni vet, där man som vuxen förväntas vara som alla andra. Typ utanför hemmet. Ja, kanske är kören ett undantag. Där skulle nog ingen höja på ögonbrynen om jag impulsivt […]

Inlägget Gå-emot-strömmen-sjukan! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Vuxna människa, uppför dig!

Hej på er,

Varför drabbas jag så ofta av gå-emot-strömmen-sjukan när jag befinner mig på platser där man förväntas uppföra sig? Ni vet, där man som vuxen förväntas vara som alla andra. Typ utanför hemmet. Ja, kanske är kören ett undantag. Där skulle nog ingen höja på ögonbrynen om jag impulsivt skulle ta ett litet danssteg eller brista ut i ledmotivet till Lejonkungen bara för att en av uppsjungningsövningarna påminde så mycket om den att jag bara inte kunde hålla mig!

Måste man alltid följa strömmen?

Som på en flygplats. Där folk snällt sitter och väntar på boarding. Där folk antingen läser Dagens Industri, låtsas att de läser Dagens Industri, knappar på sin dator, stirrar i sin telefon eller stirrar ut i tomma intet. Där man helst, så långt det är möjligt, sitter så långt ifrån varandra man kan. I alla fall i början, innan hallen fylls av folk. Gud nåde om man skulle stöta till någon liksom! Undantaget sker när damen i den fina skjortan ropar ut i högtalarna att det är dags för boarding. Då är det rena High Chaparral och folk förvandlas till armbågsknuffande monster! Särskilt om det inte finns några bestämda sittplatser på planet! Oj oj! Som en eftermiddag efter löning på Gekås i Ullared!

Men innan allt det där, medan vi fortfarande sitter i vänthallen med 2-3 tomma stolar emellan oss, då kommer den, sjukan. Ni minns väl Sune som fick skrik- och gapsjukan när han var på biblioteket? Nå, denna är annorlunda. Denna sjuka eller snarare tanke kommet från ingenstans och en liten röst säger åt mig att sätta mig trångt intill någon, trots att det finns gott om platser bara för att se hur besvärad personen, offret, blir. Idag gick tankarna ännu längre. Tänk om man dessutom, likt ett barn, skulle säga: Hej. Vad heter du? Vad gör du för nåt? Skriver du på din dator? Vad skriver du för något? Varför det? Osv.

”Som ett brev på posten” – ett nergrävt uttryck?

Nu kommer en jättelång parentes. (En gång för många år sedan, när jag var mycket yngre, men ändå så pass gammal att jag förväntades uppföra mig vuxet, skulle jag ta bussen hem från centrum. Det satt bara fem personer på bussen och som ett invant mönster satt alla såklart vid var sitt fönster. Gå-mot-strömmen-sjukan kom som ett brev på posten! Ja, på den tiden, när det faktiskt var Posten som delade ut posten. Och den här gången kunde jag inte stå emot! Så trots alla lediga platser, valde jag ut ett offer och satte mig bredvid henne…jättenära såklart. Hon blev ganska besvärad. Flyttade sig lite, typ fem millimeter, åt fönstret och tittade menande ut över den relativt tomma bussen. Just då bekom det mig inte ett dugg. Det var ett test och nu hade jag genomfört det. Och jag tror inte tanten tog så mycket skada…)

Skillnaden mellan Sune (ja, ni vet, Håkan Bråkans storebror jag nämnde förut) och mig, i alla fall på flyplatsen; jag kunde stå emot instinkten. Den här gången. Men det var en rolig tanke.

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Inlägget Gå-emot-strömmen-sjukan! dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2018/11/27/vaga-vara-annorlunda/feed/ 0
Körsång och träning – för en energifull fritid https://christinehighvoice.se/2018/11/18/korsang-traning-energifull-fritid/ https://christinehighvoice.se/2018/11/18/korsang-traning-energifull-fritid/#respond Sun, 18 Nov 2018 13:42:07 +0000 https://christinehighvoice.se/?p=2498 Hej på er, Äntligen hittade jag till gymmet igen! Som jag har letat!!! Helt otroligt hur glömsk man kan vara! Kroppen hade inte glömt, den piggnade till och med till lite när den fick jobba lite igen. Det var nästan som att den manade på mig att köra på. Kunde nästan höra lungorna tala till mig, […]

Inlägget Körsång och träning – för en energifull fritid dök först upp på Christine Eklund.

]]>
Hej på er,

Äntligen hittade jag till gymmet igen! Som jag har letat!!! Helt otroligt hur glömsk man kan vara! Kroppen hade inte glömt, den piggnade till och med till lite när den fick jobba lite igen. Det var nästan som att den manade på mig att köra på. Kunde nästan höra lungorna tala till mig, kom igen, Christine, lite till, du klarar det! Men shit pommes frites hörrni, vad stel man blir…på bara några veckor (eller är det månader sen jag tränade sist..hm).

gymmat, träning, styrketräning, Helsingborg, Filborna Arena

 

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt..?

Jag skojar såklart. Jag vet exakt var gymmet ligger! Och jag vet fortfarande inte vad det är som gör att jag tar paus från stället, från träningen. Varför? Kanske man (ni märker hur jag plötsligt gick från “jag” till “man”, va?) helt enkelt, även om det är helt emot alla rekommendationer (?), ska nöja sig med att gå dit en gång i veckan. Börja där. Få rutin på det. En gång i veckan och när man kan hålla det i kanske tre månader i sträck, då kan man utöka till två dagar i veckan! Vad tror ni, är det en vettig strategi?

Pearls of the Sound, körsång, barbershop, a cappella, fyrstämt, Nordic Light Region, Sweet Adelines Intl

Äntligen!

Å andra sidan kommer jag få lite smygträning i alla fall nu…jag har nämligen gått tillbaka till kören igen! Visst, bukmuskler och allt kanske inte är riktigt hundra än, men det kan ju knappast bli sämre av att sjunga och börja använda stödet igen (särskild andningsteknik som används när man sjunger, dvs man “andas” med magen, inte bröstet), eller hur!

Las Vegas, sångerska, VM, barbershop, Pearls of the Sound, Sweet Adelines, körsång, leadsångerska

Inte bara träning ger energi

I tisdagskväll hade kören rekryteringskväll. Inte för att jag känner mig som en nybörjare, men jag gick dit, för skoj skull, utan intentioner mer än att bara träffa mina kära körsystrar igen. Och, oh my god, så mycket energi! Så mycket kärlek! Så många kramar! Jag var helt överväldigad! Jag samlade på mig så mycket energi att jag kände mig helt oövervinnerlig efteråt. Tänkte på det när jag körde hem efteråt, hur kan man slå om så? Från att ha mått skitdåligt på morgonen till att vara som en sol, hela körrepet igenom! Jag kunde helt enkelt inte sluta le! Det var underbart!

Det var då jag bestämde mig. Jag ska börja sjunga igen! Och så bestämde jag mig för en sak till. Ingenting ska få följa med på körrepen på tisdagar! Inga bekymmer, inga dumma tankar, inte familjen (kanske lite i tanken, om jag behöver det för att uttrycka kärlek till exempel) och inte jobbet. Bara egentid med ett gäng underbara kvinnor mitt i all härlig energigivande stämsång!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Foto av kören och sista bilden: Fotograf gm Sweet Adelines International

Inlägget Körsång och träning – för en energifull fritid dök först upp på Christine Eklund.

]]>
https://christinehighvoice.se/2018/11/18/korsang-traning-energifull-fritid/feed/ 0