Fem myror är fler än fyra elefanter

Köpcenter? Innan jul? Frivilligt?!

Hej på er,

Igår vässade jag armbågarna och åkte ut till köpcentret och köpte de sista julklapparna. Hujedamej, så mycket folk! Som små arbetsmyror minglade de runt, fokuserade, med blicken rakt framför sig och med ett mål i sikte; julklappar! Det var bara till att följa strömmen, följa de andra myrorna och haka på i vimlet. Det var då jag upptäckte att det finns olika typer av arbetsmyror!

Vilken myra är du?

Vi har den ensamma arbetsmyran, som jag, som utför sina ärenden i lugn och ro, metodiskt men samtidigt spontant tills de känner sig klara, nöjda och åker hem. Det tar max 1,5 timme. De som är ensamma på det sätt som jag var igår, dvs utan en distraherande man och femåring, njuter till och med där i sitt lugn bland alla andra stressade myror. Ja, nästan lite likt skadeglädje faktiskt, hehe.

Följa John-myrorna…

Sedan har vi de unga myrorna. De som tar plats och syns och hörs. Stora gäng som leker Följa John och gärna är lite uppklädda och extremt sminkade för sitt uppdrag. De som säger saker högt och tydligt och kollar runt om det var någon som hörde dem för att se om de fick den uppmärksamhet de ville ha. Det är inte ens säkert att de handlar något. Men de syns! Det är också deras primära mål.

Kärleksmyrorna

Det finns fler myrarter som inte handlar så mycket, som går dit för att det är mysigt, för att fika, för att stanna upp mitt i gången och bara titta på varandra en stund; par-myrorna! De som bara har ögon för varandra, håller varandra i handen och alla runt dem får ge vika. Alla andra runt dem existerar helt enkelt inte. För dem spelar det ingen roll var de är så länge de är tillsammans. Man kan ju undra varför de väljer ett stressat köpcenter, några få dagar innan julafton…

Hujedamej!

De jag tycker mest synd om är de man kan höra på långt håll, oavsett var på köpcentret man befinner sig; myr-familjerna! Och det är inte alltid säkert att det är de små ungarna som hörs om jag säger så… Särskilt en mamma tyckte jag synd om igår, hon såg så stressad ut att jag trodde ögonen skulle poppa ur hennes ögonhålor! Med en liten unge i barnvagn och femton springande runt om sig! Okej, tre kanske. Jag trodde på allvar att hon skulle stanna vagnen och sätta sig ner på golvet och skrika rakt ut. Det är verkligen synd om vissa myror, ja, ni har väl hört talas om myrstackarna…

Lever i förnekelse..?

Efter mina två inköp (!) och efter att ha passerat kläderna på Åhléns som jag tyckte var ganska snygga faktiskt och började genast undra om det betyder att jag börjar bli gammal, gick jag in på New Yorker och köpte mig en tröja för 99 kr. Hihi. Sedan åkte jag hem och lämnade resten av arbetsmyrorna kvar. Och så vitt jag vet springer de runt där än…

Och så till sist (sen ska jag släppa myrorna, jag lovar):

En myra och en elefant möts på en smal bro.
– Flytta på dig! sa elefanten.
– Nä, det tänker jag inte göra, inte för en så stor ful som dig, svarar myran irriterat.
– Om du inte flyttar på dig så skiter jag på dig, säger elefanten argt.
Myran står kvar. Elefanten vänder på sig, lyfter på svansen och lägger en stor stinkande hög rakt på myran.
Då hörs dämpat inifrån högen:
– Aj! Fy, vad taskigt! Och rätt i ögat!

Tjingeling!

 

(Lånad bild från “nätet”.)

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.