bröllop, vigsel, vigselringar

Fyra Bröllop Och En Begravning

Lite skvaller för ovanlighetens skull

Hej på er, sötnosar!

Extra extra, read all about it! Have you heard the news? Fyra bröllop och en begravning’s Hugh Grant är nu svenska Anna Ebersteins make! De gifte sig i Chelsea i London i går. Jag som fick för mig att de inte ens bodde ihop fick nu veta att de t o m har tre barn tillsammans! När hände detta? Ha ha ha. Jag är verkligen ingen skvallertidningsnörd, det är en sak som är säker! Men roligt för dem. Bröllop är förknippat med kärlek och glädje så oavsett vem det är blir man ju glad liksom. Tyvärr (eller kanske tur) är det ju inte alla bröllop man får höra talas om, självklart blir det lite mer “hett” när det är en kändis på gång, men jag är glad för alla som tar steget och ingår äktenskap med den dem älskar så mycket att de vill viga resten av sitt liv med den personen. Truly (som James Fraser i Outlander säger).

Fyra bröllop…

I rubriken idag skrev jag fyra bröllop, så vi kör väl 3 par till då som nyligen gift sig. Okej. Hänger ni med nu då? Richard Gere, 68 år har, om man får tro Svenskdam.se, gift om sig med en 33 år yngre spanjorska. Nej, jag lägger inga värderingar i det. Hugh Grant är 57 år och hans Anna är 39. Ser ni ett visst mönster? Vidare. Självklart bröllopet mellan Prins Harry och Meghan Markle, det bröllopet missade ni väl inte? Det TV-sändes ju till och med! Där bröts mönstret. ;-P

Ett par som visserligen inte nyligen gift sig (tvärtom det var så längesedan som 2011) men som jag hajade till när jag läste om var bröllopet mellan Kim Kardashian och Kris Humphries. Visste ni att deras bröllop kostade drygt motsvarande 70 miljoner svenska kronor!!! Och ännu värre, äktenskapet höll i 72 dagar! Drygt 2,5 månad! Hur tänkte man där, undrar jag..?

röstning, voting

…och en begravning

På tal om begravning (!) gick äntligen abortfrågan på Irland i graven nu (jag väljer prepositionen “på” eftersom det är en ö), hörde jag, och med resultatet att de som är för abort vann. Jag kanske inte borde yttra mig om detta, men herregud människor, vilken tidsperiod har ni levt i på Irland?! Självklart ska en kvinna få bestämma över sin egen kropp! Det kan ju råda fruktansvärda omständigheter som gör att kvinnan inte vill eller kan fullfölja sin graviditet. Och varför var kvinnor i åldrarna klimakteriet och över det med och röstade? De kan ju inte få barn längre. Nej, bra för alla fertila kvinnor på Irland att utslaget blev som det blev. Let’s move on.

Ett torrt avslut 😉

Jag vill gärna avsluta där jag började, med något positivt. Och då kommer jag osökt tänka på den allvarliga brandrisken som råder just nu i Sverige på grund av att det är så torrt överallt. Vissa områden har till och med eldningsförbud. Men det var väl inte positivt?! Nej, men idag har de lovat regn, i alla fall i Skåne och det måste man ju säga är positivt, även om jag kan tycka att det kunde väl regna när vi är på jobb och inte just på helgen!!! Men men, det är väl det som är livets ironi.

Ha en fortsatt fin helg! Tjingeling!

 

(Bilder från Pixabay.)

Foto på Harry & Meghan: från livesändningen på TV.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.