Gott Nytt År, 2019, gott slut, god fortsättning

God fortsättning på 2019!

1 januari 2019 – en produktiv dag?

Hej på er,

Hur känns det nu såhär första dagen på nya året (som nästan är slut förvisso, men ändå)? Ingen skillnad? Kanske inte gjort så många knop idag att ni hunnit känna efter? Här har det varit en oerhört produktiv dag! Jag har hunnit se två filmer, väckt ena tonåringen vid 15-tiden, kokat kaffe, kikat lite på Ivanhoe och ätit glass. How’s that for a first day?! 🙂

Vilken fest va?

Nyårsafton blev lugn. Hade sett fram emot en mysig middag med hela familjen när tonåringarna plötsligt för några dagar sedan avslöjade att de skulle vara med kompisar! Där blev man snuvad på familjemiddagen. Så vi blev tre kvar och vi satt här med var sin tekopp (som min mormor brukade säga för att man skulle tycka synd om henne, hon satt sällan ensam utan var tvärtom väldigt utåtriktad och om sig och kring sig, skådespelerska som hon var). Men något särskilt hypat blev det inte, ingen fest direkt och det behövde vi inte heller.

Man får ju anstränga sig lite…

Lagade mat, mat ska man ju ändå ha liksom och när vi ändå var i farten gjorde vi lite extra av det och dukade med servetter… Mannen tog skjorta på och jag bytte om till klänning och sminkade mig lite, kvällen till ära. Vi åt våra hemlagade hamburgare med ugnsrostade grönsaker till och efter det blev det film och glass (ja, jag gillar glass). Grevinnan och betjänten såg vi såklart (roligare nu när Eric hunnit bli 6 år och förstår lite mer även om det känns som en uppmuntran till att dricka…å andra sidan tror han att det är vatten…hoppas jag) och helt plötsligt var klockan snart midnatt och vi skulle ta på oss ytterkläderna, smälla korkar och se raketerna.

 

Skål…med barnläsk!

Blev lite högljutt för lilleman och vi tvingade inte honom att stanna kvar ute (man ska aldrig förlöjliga ett barns rädsla). Skålade i jordgubbsläsk (nä, vi hade faktiskt köpt en liten flaska mousserande dagen till ära, men den var så äcklig att vi blandade ut den med Erics jordgubbsdricka) och tittade klart på raketerna från sovrummet på ovanvåningen istället. 6-åringen var uppe till tjugo i ett! Vilken barnuppfostran, va? Om han var trött eller visade spår av att han var trött? Ha! Sover Dolly Parton på rygg? Bajsar björnarna i skogen? Den ungen, han blir inte trött!

gym, gymmet, styrketräning, Filborna Arena

Sisten ut är en vinnare!

Ska ta och göra en summering av 2018 vid ett tillfälle, tänkte jag. Alltid kul att tänka tillbaka på vad man har gjort även om man riskerar att sluta med att gråta över saker man inte fått gjort, det här året heller!

En sak jag är särskilt stolt över dock var att vi var bland de sista på gymmet igår! De hann till och med släcka ner innan vi var iväg därifrån. Efter flera veckors uppehåll kändes det gött att vi åtminstone var bland de sista där årets sista dag! Dessutom kom vi dit ca 40 minuter innan de skulle stänga (vilket vi inte hade greppat) vilket var så härligt! Jo, för istället för att säga “äh, då skiter vi i det, då hinner vi inte ändå” så tittade vi snabbt på varandra och hade exakt samma tanke, sambon och jag “då ger vi järnet innan de stänger!” Det bådar gott för framtiden! Det gjorde att det känns som att 2019 kommer att bli ett bra år! God fortsättning på DITT 2019! 🙂

Tjingeling!

smoothie, hallon och lakrits, proteinsmoothie
Årets sista proteinsmoothie; hallon och lakrits!

 

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.