High Chaparral, Kulltorp, Småland, bröderna Dalton, Lucky Luke Show, the Daltons brothers, Joe Dalton, Averell Dalton, William Dalton, Jack Dalton, mamma Dalton

High Chaparral, Ullared och pinsamma kändismöten

Hej på er,

När jag bodde i Göteborg kunde man ibland se kändisar som Arne-med-lampan (från Kurt Olsson), Glenn Hysén och Anders Glenmark (finns en pinsam fotosituation att berätta om det mötet…hm…en annan gång). I början var det såklart ganska kul. Men senare, när vi var ute och spelade och träffade fler diverse kändisar som Svenne Hedlund och Burken m fl, ja, till och med personer som spelat eller varit vän med Elvis Presley, som Glenn D Hardin och Joe Esposito, upptäckte man att de är ju bara vanliga människor, precis som vi. Starstruck har med andra ord aldrig varit min grej riktigt, jag blev lite luttrad helt enkelt.

Att “göra en Lill Lindfors”-begreppet

En gång, under åren i Göteborg, såg jag en stolt högrest kvinna iklädd en pälsliknande lång kappa utanför ett hotell på avenyn. Det var Lill Lindfors. Och på tal om att inte vara starstruck, flög istället “busnisse” (lite snällare än att skriva “djävulen”) i mig och jag fick plötsligt lust att gå fram till henne, låtsas som att jag inte visste vem hon var och fråga om hon visste var Strandgatan låg. Ha ha. Det hade varit skoj, om jag hade vågat. Inte visste jag då, att jag flera år senare, skulle göra exakt det…utan att ens veta om det! (Kommer till det längre ner i texten.)

High Chaparral, Småland, entré, Wild West Inn, station wagon, nöjespark

Ännu ett besök på High Chaparral!

Det började med en utflykt till High Chaparral, ett besök vi gör varje år! Låter kanske som en överdrift, men vi gör det verkligen varje år. Tror det kan vara typ 11e året i rad nu… Varför? Okej. Låt mig förklara vad som är så härligt med just High Chaparral.

High Chaparral, Småland, inredning, dekor, nöjespark, skylt

High Chaparral, Småland, inredning, medicinflaskor, tidsenligt, nöjespark, drug store

För det första ligger det i Småland (underbara, vackra plats) och gränsen mellan Skåne och Småland är väldigt tydlig (förutom enorma skyltar just vid gränsen). När du börjar se små rödmålade hus, då vet du att du är i Småland. Det är som att komma till Emil i Lönnebergas värld. Ja, ungefär i alla fall. Småland är vackert med sin skog, sina sjöar och pittoreska små röda hus helt enkelt.

High Chaparral, Kulltorp, Småland, bröderna Dalton, Lucky Luke Show, the Daltons brothers, Joe Dalton, Averell Dalton, William Dalton, Jack Dalton

High Chaparral, Småland, ånglok, Stora Tågrånet, nöjespark

Hets, trängsel och karuseller?

För det andra, när man kommit dit och parkerat och rör sig mot entrén, välkomnas man av härlig countrymusik som känns mer hemma där än någon annanstans. Och framför allt. När man kommer in i parken, ingen hets! Inga hysteriska karuseller eller köer. Inga trånga utrymmen. Det är stort och rymligt, du kan gå helt i din egen takt utan att känna det som att du trampar runt i en sardinburk och dekor och kostym, allt är tidsenligt. What not to love liksom?!

High Chaparral, Kulltorp, Småland, bröderna Dalton, Lucky Luke Show, the Daltons brothers, Joe Dalton, Averell Dalton, William Dalton, Jack Dalton, mamma Dalton, Lucky Luke

High Chaparral, Kulltorp, Småland, bröderna Dalton, Lucky Luke Show, the Daltons brothers, Joe Dalton, Averell Dalton, William Dalton, Jack Dalton, mamma Dalton, Lucky Luke

High Chaparral, Zorro, Zorroshow, don Diego de la Vega

High Chaparral, Zorro, Zorroshow, don Diego de la Vega

Mer än bara shower

Vill du, så tajmar du in de olika showerna man kan gå på. Lucky Luke Show (oftast väldigt roliga, så även i år), Zorro Show eller varför inte den största Wild West Stunt Show (finns några till). Och det bästa är, missar man en show gör det inget, de visas oftast två gånger om dagen! Har du barn med dig (ha ha, ja, det kanske ändå är vanligast att man har när man åker hit på sommaren) finns Buffalo City, en liten lek-by, miniatyrstad, med massor av små hus barnen kan springa in och ut i med sina knallskottpistoler och leka cowboys, cowgirls, indianer eller vad som nu faller i smaken.

High Chaparral, Kulltorp, Småland, stuntmän, Wild West Stunt Show, hopp från torn
Stuntmannen gör sitt livsfarliga hopp!
High Chaparral, Kulltorp, Småland, stuntmän, Wild West Stunt Show, skådespelare
Alla duktiga skådespelare och stuntmän från Wild West Stunt Show

High Chaparral, Småland, lekstad, Buffalo City, barnsemester, för barn, nöjespark
Buffalo City – en drömstad för små cowboys och cowgirls!

High Chaparral, Småland, hästar, ponny, liten häst, djur, nöjespark, sjö

Världens minsta häst?!

Tycker man om djur finns det också. Allt från minsta lilla hästen jag någonsin sett (!) till stora respektingivande bisonoxar. Roligaste upplevelsen, tycker vi, är såklart Det Stora Tågrånet! Det får ni inte missa! Kort och gott. Vi trivs på High Chaparral och jag hoppas, även om vi i år bara var fyra då dottern skulle jobba, att vi har många somrar kvar att komma dit!

High Chaparral, Småland, hästar, ponny, liten häst, djur, nöjespark

Från lugn och stora ytor till kaos och trängsel – frivilligt!

Vi besökte parken ena dagen, stannade över i en av campingstugorna (fyra bäddar, 700 kr per natt), missade frukosten för att vi vaknade så himla sent (pinsamt) och körde sedan vidare dagen efter. Det har blivit, jag vill verkligen inte skriva tradition här, det är än mer pinsamt än sovmorgonen, men ja, typ en vana. Det är så smidigt för oss nämligen att på vägen hem köra inom Ullared och gå på Gekås! (Det roliga med Gekås är att alla vill dit men ingen vill erkänna att man varit där… Lite som melodifestivalen som “ingen” tittar på.) Vi skulle egentligen inte ha något, men kul att göra ett litet stopp (beror förstås på vem i familjen man frågar och i år var vi jag och tre killar så gissa på…). Det var då det hände…

Vi skulle ju bara ha chips…

Efter det att jag gått runt lite för mig själv (hittade i alla fall en vinterjacka, yeah) och de andra gått runt lite och vi gått runt lite tillsammans (ja, ni fattar) så hamnade vi på mat- och godisavdelningen. Plockade lite av varje och skulle bara hitta det sista innan vi skulle betala och köra hem. Problemet var att vi inte hittade det, chipsen med den speciella smaken som en av oss tycker så mycket om. Vid det laget var jag, trots en rejäl sovmorgon, ganska trött och ville bara därifrån (jo, ärligt) så jag gick fram till en anställd och frågade.
– Hej, har ni chips?
Mannen tittade knappt på mig, knep ihop munnen på ett mycket märkligt sätt, sa ingenting utan nickade och pekade bara bort mot chipsen. Just då ropade min sambo på mig att han hade hittat dem.

Inte bara luttrad, tydligen blind också…

Lite småsur över den anställdes märkliga beteende gick jag fram till äldste sonen för att beklaga mig lite.
– Men mamma. Såg du inte vem det var?
Mitt ansikte förvandlades till ett frågetecken och utan vidare frågor, fortsatte han:
– Det var ju Ola-Conny!
Ha! Där ser man! Jag hade gjort en “Lill Lindfors”! 😀

Tjingeling!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Mams

    Så fina bilder! Låter som ett riktigt kul äventyr både på High Chaparrall och på Gekås!

    1. Christine

      Tack så mycket! 🙂 Ja, framför allt på Gekås där man fick ha de vassa armbågarna med sig för att komma fram! 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.