venedig

Italien, hemlösa och Michael Jackson!

Venedig
En av de vackra broarna och kanalerna i Venedig.

Kommer ni ihåg Winxdockorna från Italien?

Hej på er,

Fick en flashback häromdagen (eller throwback heter det kanske nuförtiden) från en resa runt i Europa när de äldsta barnen var mycket yngre och då målet var Italien. När vi väl kom dit minns jag min dotters ögon, stora som tefat, när vi äntligen kom in i Winxbutiken! Ja, ni minns väl Winxdockorna? Väldigt hypat för några år sedan och hon hade några av dem, men Winxdockorna i Italien! Wow alltså! Det var ju original, vi befann oss i landet där de tillverkar dockorna och deras var dessutom längre än de vi hade köpt hemma i Sverige! Ja, hon köpte en, lycklig som få! 🙂

Michael Jackson 1958-2009

Michael Jackson är död!

Ett annat ögonblick från den resan var när vi satt på en bar och jag åt min absoluta favoritglass; Italiensk citronglass! Ja, fast i Italien heter det nog bara citronglass… Åh, så gott! En sådan positiv händelse förvandlades till chock då jag skulle gå in på toaletten, går förbi baren och skymtar på teven att Michael Jackson hade avlidit! Jag var tvungen att fråga personalen om det verkligen stämde eller var fake news (fast “fake news” var inte myntat på den tiden, i alla fall inte av Trump). Det var tyvärr sant. En ikon och tillika idol fanns inte mer. (Och vid tillfället var det inte så många i taget som försvann från oss. Känns som att det idag är så många musikikoner och så ofta, Prince, Bowie osv.) Det var svårt att ta in just då faktiskt, det var därför jag använde ett så starkt ord som “chock” för det var det i det närmsta. Får hålla fast i att han är en av de få jag faktiskt sett och fått uppleva live!

Nåja. Några gamla minnen bara. Blir väl så när man kommer upp i åldern. Man börjar minnas det som varit. Hrm.

hemlösa, Pixabay
Somliga går i trasiga skor…

RIA – Hela människan – Ett projekt för de hemlösa

Och på tal om dottern (som idag är 18 och går tredje året på gymnasiet…när hände det) höll hon och några klasskamrater (ha ha ha, skulle hon läsa detta nu skulle hon säga “men mamma, kamrater…really?”) i ett projekt på Ria-Hela människan igår. “Hela Människan tror på alla människors lika värde och rätten till ett värdigt liv.” står det på deras hemsida. Med andra ord, de delade ut mat till hemlösa. Och som de har jobbat! De hade fått restauranger till att sponsra projektet och bidra med mat! De dekorerade och förberedde så att lunchen skulle bli en så trevlig upplevelse som möjligt, dottern “släpade” till och med med sig den lilla julgranen. 🙂 Under projektets gång tog de fram flyers och skyltar och gjorde så mycket reklam de kunde. De samlade in vinterjackor, mössor, vantar, varma tröjor och liknande för att skänka åt de hemlösa. Ja, jag finner knappt ord så stolt jag är! Och igår rodde de alltså allt i hamn. Vilken grej, va? Och tänk ändå. Detta var en dag! Vad händer med de stackars utsatta människorna resten av dagarna? En tanke man kan antingen grunna på eller agera på.

5 dagar före förlossning, 3 dagar över tiden… (1a barnet)

Anatominörden i mig

En annan tanke man kan grunna på är vad sjutton jag gör uppe klockan 06:50..en lördagmorgon?! Men jag hade sovit klart helt enkelt och det är ju magiskt ljuvligt att sitta här själv och skriva! Idag ska jag ta emot ytterligare en “klient” vars mage jag ska känna på. Ska bli spännande. Måste göra det mycket mer ofta så jag blir varm i kläderna inför examinationen. Vill så gärna klara av och få ett certifikat! Redan nu har jag dock fått mycket mer insikt i och kunskap om hur allt i kroppen hänger i hop under en graviditet. Fatta, så mycket plats barnet tar och som alla organ runt om får ge vika! Helt otroligt vad kvinnokroppen kan prestera! Inte konstigt det blir en sådan tyngd ner mot bäckenbotten och inte konstigt att man måste återhämta sig och i små steg träna kroppen starkare igen efter en förlossning (helst redan under graviditeten förstås). Jag menar, vem fascineras inte av det?! Hihi. Nörd!

Och med det sagt önskar jag er alla en fantastisk lördag och helg! Märkte ni att jag inte skrivit ett ord om julstress! Ops…

Tjingeling!

 

Bilden på Michael Jackson-star och bootsen: Pixabay

Foto: Christine Eklund

Översta bilden: Kyrka i Venedig där jag tände ett ljus för mormor.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.