Korrigering – datumet sätts

bukplastik

22 januari 2018 – återbesök hos läkaren

Min mage putar, ja, det vill säga nedre delen av magen. Ja, det gör förvisso magen ovan naveln också, men inte på samma sätt. När jag var på återbesök i september trodde kirurgen att det var inkapslad vätska (serom) jag hade fått med tanke på att svullnaden under naveln var lite ”hårdare” än svullnaden ovan naveln. Idag, efter att ha känt och klämt lite, trodde han inte längre det. Eftersom han kunde greppa mer om svullnaden nu, trodde han mer det handlade om en fettansamling. Så att säga. Fettansamling? Har jag åsamkat det själv? Är det julmaten som hamnat där? Självklart inte. Och det är sannolikt att det också fortfarande finns serom kvar, under så att säga.

Däremot vad gäller den mindre svullnaden ovan naveln, den måste jag hålla efter lite. Ja, ni vet. 40 plus, ingenting är gratis längre. Ja, ni har väl hört det. När man är 20 tränar man för att vara snygg. När man är 40 plus tränar man för att kunna gå (…). 😀 Dessutom, menade han, kan du ju träna nu på ett annat sätt än du kunde innan operationen. Med det menade han dock inte sit-ups, han frynte till och med på näsan när jag nämnde det. Nej, men kanske så småningom plankan och liknande. Som jag själv brukar förespråka, träna magen inifrån och ut. Stärk inre bukmusklerna först och träna alla muskler runt om, något som var svårt att göra med en diastas.

Han visade fotot han tog på magen precis innan operationen. Herregud, en sån skillnad, även med dessa nya svullnader. Tänk så fort man glömmer. Och tänk så dumt för det känns som att jag är tillbaka på ruta ett nästan, med tanke på nuvarande svullnader. Det kan jag ju säga att det är jag inte! Och så förklarade han vad det är han har gjort. Hur han avlägsnat hela nedre delen av huden och sedan dragit ner huden över området och dragit inåt så att säga. Tack vare det kan det bli en liten fettansamling vilket jag har, mindre på svullnaden över naveln och mer under.

Mina frågor tog inte slut och jag undrade om det inte är så att huden på magen kan vara olika? Dvs kan underhuden se annorlunda ut beroende på var på magen? Så kan det vara. Under operationen avgör läkaren, som jag förstod det, om och hur mycket fett som måste tas bort. På mig var det inte så mycket som behövde tas bort, tyckte han då han såg hur det såg ut (kan ni tänka er en så äcklig syn…). Det kan också komma i efterhand, som det tydligen har gjort på mig nu då.

Men alltså, fettsugning. Låter inte det lite dramatiskt? Jag pratade en stund med kirurgens trevliga sköterska efteråt. Fettsugning. Jag tycker inte att jag är så fet, sa jag. Nej då, fettsugning är ett annat ord för att skulptera kroppen. Och det är det han ska göra på mig nu då. Skulptera ut min kropp. Tror ni jag kan välja själv vilken form jag vill ha..? Hm… Kanske Marilyn Monroes, hon hade väl en ganska fin kropp? Hahaha. Jag skojar såklart. Jag är supernöjd med min operation och min kropp och hur den svarar på träningen och jag blev så taggad när han sa att nu kan jag ju träna upp magen så som jag vill att den ska se ut! Men en ny operation, det blir det. Med fettsugning och så ska han eventuellt öppna lite i samma snitt för att se om något serom behöver tas bort. Ganska skönt på ett sätt. Jag visste ju att jag inte skulle vakna upp och få en helt platt mage, som sagt, jag är ju inte 25 längre. Men bulan som sitter fast på nedre delen av magen är både ful och ganska störande rent funktionellt faktiskt, så det blir skönt att bli av med den.

Datumen är satt till mars så jag har gott om tid att fortsätta träna och äta rätt och hålla efter mig, precis som jag för det mesta gör. Som jag brukar säga, en bukplastik är ju ingen quick fix, man får jobba lite själv också. Och jag vill verkligen det. Jag älskar att känna mig stark, att inte ha ont i ryggen längre, att orka lyfta upp min femåring och krama om honom! Så jag fortsätter kämpa. Nya operationen får inte bli ett hinder, utan en möjlighet till något ännu bättre.

Vi hörs vidare!