gymmat, Filborna Arena, Helsingborg, tränat, styrketräning, proteindrink

Körsång och träning – för en energifull fritid

Hej på er,

Äntligen hittade jag till gymmet igen! Som jag har letat!!! Helt otroligt hur glömsk man kan vara! Kroppen hade inte glömt, den piggnade till och med till lite när den fick jobba lite igen. Det var nästan som att den manade på mig att köra på. Kunde nästan höra lungorna tala till mig, kom igen, Christine, lite till, du klarar det! Men shit pommes frites hörrni, vad stel man blir…på bara några veckor (eller är det månader sen jag tränade sist..hm).

gymmat, träning, styrketräning, Helsingborg, Filborna Arena

 

Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt..?

Jag skojar såklart. Jag vet exakt var gymmet ligger! Och jag vet fortfarande inte vad det är som gör att jag tar paus från stället, från träningen. Varför? Kanske man (ni märker hur jag plötsligt gick från “jag” till “man”, va?) helt enkelt, även om det är helt emot alla rekommendationer (?), ska nöja sig med att gå dit en gång i veckan. Börja där. Få rutin på det. En gång i veckan och när man kan hålla det i kanske tre månader i sträck, då kan man utöka till två dagar i veckan! Vad tror ni, är det en vettig strategi?

Pearls of the Sound, körsång, barbershop, a cappella, fyrstämt, Nordic Light Region, Sweet Adelines Intl

Äntligen!

Å andra sidan kommer jag få lite smygträning i alla fall nu…jag har nämligen gått tillbaka till kören igen! Visst, bukmuskler och allt kanske inte är riktigt hundra än, men det kan ju knappast bli sämre av att sjunga och börja använda stödet igen (särskild andningsteknik som används när man sjunger, dvs man “andas” med magen, inte bröstet), eller hur!

Las Vegas, sångerska, VM, barbershop, Pearls of the Sound, Sweet Adelines, körsång, leadsångerska

Inte bara träning ger energi

I tisdagskväll hade kören rekryteringskväll. Inte för att jag känner mig som en nybörjare, men jag gick dit, för skoj skull, utan intentioner mer än att bara träffa mina kära körsystrar igen. Och, oh my god, så mycket energi! Så mycket kärlek! Så många kramar! Jag var helt överväldigad! Jag samlade på mig så mycket energi att jag kände mig helt oövervinnerlig efteråt. Tänkte på det när jag körde hem efteråt, hur kan man slå om så? Från att ha mått skitdåligt på morgonen till att vara som en sol, hela körrepet igenom! Jag kunde helt enkelt inte sluta le! Det var underbart!

Det var då jag bestämde mig. Jag ska börja sjunga igen! Och så bestämde jag mig för en sak till. Ingenting ska få följa med på körrepen på tisdagar! Inga bekymmer, inga dumma tankar, inte familjen (kanske lite i tanken, om jag behöver det för att uttrycka kärlek till exempel) och inte jobbet. Bara egentid med ett gäng underbara kvinnor mitt i all härlig energigivande stämsång!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Foto av kören och sista bilden: Fotograf gm Sweet Adelines International

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.