Las Vegas, sångerska, VM, barbershop, Pearls of the Sound, Sweet Adelines, körsång, leadsångerska

Las Vegas 2016

Las Vegas – en utopi…på riktigt

Hej på er,

Jag är leadsångerska i barbershopkören Pearls of the Sound. Barbershop är en 4-stämmig sångstil helt á cappella. Kort förklarat kan man väl säga att när man når sin topp, då bildar man övertoner, toner som ingen tar, men hörs för att stämmorna är perfekta!

2001 började jag i kören och har sedan dess varit ledig under några perioder. Men 2016, då var jag med och det med besked!

Barbershopkör = full show!

Den 18 oktober 2016 tävlade Pearls of the Sound i VM i Las Vegas! Vi tävlade i kategorin Harmony Classic och då får man uppträda i hela 15 minuter!!! Att sjunga i en barbershopkör innebär med andra ord inte att man står stelt med notbladen i händerna (nej, jag har inga fördomar) utan det är en visuell kör! I allra högsta grad visuell!!! Med barbershopen har du allt och teaterapan i dig får verkligen leva ut, på riktigt! Förutom sången är det full scen make-up, spektakulära showkläder och naturligtvis koreografi!

Man står på gradänger, trappsteg, så att alla syns. Och så har man ett första led, framför gradängerna. Första ledet gör ofta lite mer koreografi än de på gradängerna, av naturliga skäl, finns ju mer utrymme på golvet! 2016 stod jag på första ledet! Det var stort! Det var häftigt! And I had a BLAST!

Hur gick det då?

Och gissa vad! Vi vann guld! När poängen ropades upp och det gick upp för oss att vi hade vunnit dog jag nästan! Här har vi stått på samma scen på MGM som min idol Barbra Streisand och andra storheteter, gör ett fantastiskt roligt showpaket och VINNER!!! Jag var i himlen! Det tror jag vi var allihop! Men jag var det definitivt, jag hade ju dessutom dottern med mig! Att vi fick uppleva detta tillsammans, det är så ofattbart att jag knappt kan tro det är sant och det är ett minne jag kommer att bära med mig för alltid!

Här kan ni se vårt spektakulära showpaket! Luta dig tillbaka, njut och gläds med oss!

Här följer nu lite bilder och minnen från den resan.

Been there. Done that. Enjoyed every minute of it! 🙂

 

Foto: Christine Eklund & dottern 

Trump or Treat, Halloween

Las Vegas, sångerska, VM, barbershop, Pearls of the Sound, Sweet Adelines, körsång, leadsångerska

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.