geting, vårtecken, blomknopp, blommor, våren, vår

Att leta vårtecken – ett säkert vårtecken?

Hej på er,

Igår visade lilleman äntligen tecken på att han börjar bli frisk efter en hel vecka halsont och feber upp och ned. Var nästan så att man önskade tillbaka det stadiet när han var sängliggande och lugn… ;-P Och när han var sjuk var jag så orolig för honom och längtade till att han skulle vara sig själv igen. Ja, det är han nu. Med besked! Men det är skönt. Såklart. 😉

Wolverine och andra figurer

När lilleman lekt Wolverine ett tag (från filmen i fredagskväll med samma titel), ännu ett friskhetstecken förresten, ville han plötsligt ha tag i sin cowboyhatt. Jag höll på att plastsanera besticklådorna i köket och putsa lådorna fina och var nästan klar. Troligtvis låg hatten på vinden, tänkte jag, men den kan även ligga i klädkammaren. Så jag följde med honom upp för att se efter.

vårtecken
Bilden har ingenting med personerna i texten att göra.

Det sa inte pang, men nästan

Vår klädkammare behöver också saneras, kan jag intyga. Hur mycket saker behöver en familj egentligen?! Började att dra ut det som stod i vägen på golvet, en kass med kläder jag ska skänka bort och en kass med kokböcker jag också tänkte ge bort till någon som förhoppningsvis är lite mer road av matlagning än jag själv är. Efter det skulle jag böja mig ner efter nåt och det var då det small, eller ja, något hände med ryggen i alla fall. Shit pommes frites, vad ont det gjorde!!!

vårtecken, gärde, gärdsgård, staket
Inte denna heller, kanske på tal om klyvning då. Tyckte bara bilden den var fin.

Google orsakar personlighetsklyvning…

Vad skulle jag nu göra?! Jag har aldrig haft ryggskott förut, jag vet inte vad man gör eller bör undvika göra! Så  jag googlade det. På olika naprapatsidor stod att man inte i det akuta läget skulle vara uppe och promenera utan vila. Jaha. Vad är ett akut läge då? Det kändes ju jävligt akut, det kan jag intyga, jag kunde ju knappt röra mig!

Så kollade jag 1177, den sidan är i alla fall granskad, tänkte jag. Där stod inte ryggskott men väl “ont i ryggen”. Och under rubriken Vad kan jag göra själv stod med stora feta bokstäver (okej, lätt överdrift kanske) Rör på dig. Jag kände att min personlighet smått splittrades i två!

vårtecken
Nu börjar bilderna mer passa ihop med texten.

Från ett skott till ett annat

Instinkt är bra. Den lyder jag ofta under. Så, om det nu var ryggskott tänkte jag, från ett skott till ett annat, och gav mig ut och letade efter vårtecken. Eller rättare sagt, jag bestämde mig för att gå ut, det kändes skönt att gå, så det gjorde jag. Trodde först jag skulle behöva hjälp av sambon att få på strumpor och skor, men vek ihop kroppen på ett sånt sätt att det funkade ganska bra. Kan själv, ni vet.

frihet, naturen, naturmänniska, vara ute i naturen, frisk luft

Släpp fångarne loss – det är vår!

Åh, vad det var skönt att komma ut! Verkligen komma ut. När jag inte är ute känner jag mig nästan inlåst! Det är bara en känsla såklart, för bara en tid sedan var jag fullt nöjd med att bara ta det lugnt hemma, men nu skriker kroppen efter frisk luft, varje dag! Ryggen mådde bra av det också, kändes det som. Jag gick inte så långt dock, utan höll mig i närheten av hemmet. Ifall.

duva, duvor, vårtecken

Vårtecken – olika för alla?

Jag och min kompis Canon gick runt och sköt lite bilder (många olika skott blir det) och njöt av den friska luften. Jag började fundera lite på det här med vårtecken. Att ge sig ut att leta efter vårtecken måste ju vara ett säkert vårtecken, eller? Och vad är egentligen ett vårtecken? Är det individuellt uppfattat. Vad som är ett vårtecken för mig kanske inte är det för dig, eller? Är det olika för människa och djur?

Loppan, katt, vårtecken, katter, familjemedlem

 

Visst kan ett vårtecken vara en blomknopp eller en knopp på ett träd, kanske det vanligaste. Men den finaste bilden jag fångade idag (ni skulle sett ställningen jag intog för att kunna ta bilden, tänk er en gumma på 97 som försiktigt ska försöka böja sig fram lite, det tar lång tid, om man säger så) var nog på någon slags getingliknande insekt som satt och njöt förnöjt på en ung ny blomma. Och med den bilden (se överst), i dubbel bemärkelse, säger jag tack för denna gång. Ha en fortsatt fin dag.

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.