kvällssol, majkväll, solnedgång

Om poddar, cykelpendling och James Fraser…

Var tog maj månad vägen?!

Go’kväll sötnosar!

Var tog maj månad vägen? Nån som vet? Stanna tiden, jag hinner inte med!!! Juni imorgon och när den är slut, juli följt av augusti och snart är det höst igen. Herreminje, det går alldeles för fort. Ha ha. Vaknat på fel sida? Närå, jag skojar såklart. Ja, förutom det med maj. Maj månad undrar jag verkligen var den tog vägen. På riktigt.

Den flitige grannen…

Började fundera lite på hur maj månad varit. Svårt att tänka just nu bara eftersom grannen underhåller hela kvarteret med oljuden från sin högtryckstvätt!! Grrr. Det jag kommer att tänka på först är hur vackert väder vi har och har haft. Länge. Och hur naturen gått från en grå vinterlik dimma till full grönska och härliga kulörer, på bara kort tid. (Nu stoppar jag i öronpropparna!)

Annat som slår mig som hänt i maj månad är att jag så smått kommit igång med träningen igen vilket känns fantastiskt. Nu har jag slutat igen förstås. Nej, det har jag väl inte, men det är några dagar sedan jag var där. Jag är inte flitig, det kan jag ärligt erkänna. Men det är ju typ 59 grader ute, vem har lust att gå på gymmet då?! Säkert flera stycken, men jag har haft väldigt svårt att komma iväg. Fint. Gör jag något annat istället.

Typ powerwalkar? Näpp. För varmt. Men cyklar fram och tillbaka till jobb drygt 1 mil om dagen (ja, med elcykel, men man måste faktiskt trampa ändå och jag har inte batteriet igång hela tiden…) det kan ingen ta ifrån mig i alla fall! Jag är inte ens sugen på att ta bilen längre! Så om det räknas, då gör jag nåt. Nog pratat om det.

Alltså, det här med poddar!

På tal om att ha blivit cykelpendlare igen, något annat jag har blivit är podnörd! (Bra kombo dessutom, att lyssna på pod under cykelturen!) Min dotter och sambo retade mig för det. Men hallå, poddar har ju funnits jättelänge! Ja, men lite så funkar jag. Först är jag inte så intresserad plus att jag låter andra prova lite först innan jag själv gör det. Och då spelar det liksom ingen roll när någon säger till mig “du måste lyssna på den och den podden” för det kommer jag inte göra i alla fall. Jag måste själv komma på det, lite manligt drag det där, när jag tänker efter… Och när jag väl hittat något jag gillar, ja, då kan jag knappt sluta!!! Då grottar jag ner mig fullständigt!!! Har en del fler stories om det, olika saker jag grottat ner mig i och passionerat helt gett mig hän, men det kan jag berätta om en annan gång. Om jag törst… ;-P

Dokumentärer is da grej!

Dokumentärer. Det är min grej. Och det finns en hel del mycket välgjorda dokumentärer. Lyssnar på allt från olika svenska mord och den fruktansvärda discotekbranden i Göteborg till flodvågskatastrofen 2004. Jag vet. Mycket elände, sorg och skräck. Och på riktigt. Kanske borde lyssna på nåt trevligt också emellanåt… Men det är intressant, om man nu kan uttrycka sig så. Å andra sidan ser jag helst dokumentärer de gånger jag ser på teve också. Och så läser jag helst biografier. Kort och gott. Sådant som hänt på riktigt.

Nej, han har inte slutat högtryckstvätta. Nej, öronpropparna hjälpte inte ett dugg! Aaaaaaaarrrgghhh!!! Ärligt talat tror jag han  gör det med flit. Igår när vi kom hem från jobb var det nåt annat han gjorde i trädgården. Det är väl ingen slump att hans gräsmatta är grön och alltid välklippt medan vår har fina vita blommor och massa mossa. Jätteduktigt att hålla efter sin trädgård så. Verkligen.

Världens bästa teveserie

Nu längtar jag efter Outlander säsong 4. Det går att läsa om vad den kommer att handla om, men se, det tänker jag inte göra. Vill inte spoila nåt. Vad Outlander är? En teveserie baserad på böcker och som utspelar sig (mest) i Skottland. Om en kvinna som är sjuksköterska och som åker på en andra smekmånad med sin man, till Skottland. De åker ut till ett ställe som heter Craigh na Dun och där, på en upphöjning bland några träd står några högresta stenar.

När de åker tillbaka till byn, stannar mannen kvar där medan kvinnan åker tillbaka till Craigh na Dun ensam igen för att plocka en särskild blomma hon fick syn på, intresserad av läkekonst och örter som hon är. Då plötsligt känner hon hur det hummar och vibrerar i luften och hon liksom dras till den högsta stenen och placerar sina händer på den. Och vips är hon tillbaka 200 år i tiden och möter en urläcker man som heter James Fraser. Resten är historia. Bokstavligt talat. 😉 Min rekommendation: SE DEN!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

(Craigh na Dun-bild från Pixabay.)

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.