asiatiskt, asiatisk restaurang, Yazhou

Mamma Mia, vad bra!!!

Mamma Mia, vad bra!

Dottern och jag har varit på date! Nu är det bara stora sonens tur eftersom minstingen och jag var på date igår. 🙂 Man kan inte alltid vara rättvis, men man kan ju försöka!

Kan verkligen rekommendera Yazhou

Hur som haver började vi på en asiatisk restaurang jag aldrig varit på förut men som dottern visste både var den låg och har besökt. Fantastiskt ställe! Vi köpte buffén och det fanns nästan obegränsat mycket mat! Och så fräscht och gott!

Så mycket att välja på!

Där fanns grönsaker och färskt kött som man la upp på sin tallrik och gav till kocken så att han wokade det åt dig. Där fanns fisk och färdiga grytor, dumplings, olika såser, ris och till och med suchi! Och inte nog med det! Efter maten ingick efterrätt och då kunde man välja friterad banan och ananas med glass och såser, frukt eller chokladmousse. Och dricka? Vatten? Nej då, du kunde välja både vatten och olika läskdrycker. Aldrig varit med om ett generösare ställe. 149 riksdaler och det var nog för att det var helg. Dottern berättade att det i veckorna kostar 100 kr. Roligt att bli så glatt överraskad.

Efterrätten var både bra och nödvändig…

Efter några bitar suchi följt av lite wok (mest svamp, hur gott är det inte med svamp!!) var jag egentligen proppmätt! Men jag var såklart tvungen att ta en bit friterad banan och minimalt med glass och lite sirap. Det gick ju inte att låta bli! Mums, en sån lördag. Det var ju riktigt roligt att äta ute för en gångs skull… Ha ha ha.

Mamma Mia, Mamma mia 2, Abba, Abbamusik, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth

Here we go again

Och sen, people. Sen gick vi på bio och såg Mamma Mia 2! Ja, vad ska jag säga. Den var jättebra!!! Om min dotter och mina pågar också för den delen någonsin har undrat hur mycket jag älskar dem, ja, se filmen, det framgår väldigt tydligt hur mycket man älskar sina barn! Särskilt en scen var oerhört känslosam och tårarna flödade. Fler ulkade och snöt sig i publiken just vid den scenen. I ögonvrån såg jag min dotter se sig om och undra vad som pågick. Det var då jag tänkte att man vet nog inte riktigt hur det är, förrän man har barn själv. (Kan ju också vara så att jag är extremt blödigt just idag…). 🙂

Ojämförbart!

Om den var lika bra som 1an? Vet ni, det är en så banal fråga på nåt vis. Det går liksom inte att jämföra. Första filmen är ju helt underbar den också och lite mer glädjefull kanske än sin uppföljare. Men jag gillade 2an också, det gjorde jag faktiskt. Och ABBA hörrni! Say no more, vilka bra låtar!!!

Ha inte så bråttom!

Som vanligt innan eftertexterna har hunnit rulla klart, skyndade sig folk ut ur biosalongen! Varför gör man så? Har man bråttom till nästa underhållning? Bråttom tillbaka till verkliga livet igen? Är det jag som är en drömmare? För jag kan inte göra så, inte när jag precis sett en riktigt bra rulle som på något sätt berört mig. Då vill jag sitta kvar och låta texten rulla, njuta av musiken och ta in allt jag nyss sett. Till slut var det bara vi två kvar i salongen när det plötsligt hördes ett slamrande oväsen bakom oss. Det var två personer om STÄDADE i salongen! Hur bråttom måste man ha?! Jag förstår att de har hört musiken 511 gånger redan och är trötta på det och vill städa upp till nästa publik kommer. Men HALLÅ! Det satt två personer kvar som försökte njuta av musiken till filmen var helt slut, dvs inklusive eftertexterna. Det är ju på det viset jag missat allra sista scenerna i Pirates of the Carribean-filmerna!

Men men. Jag ska inte låta den lilla incidenten störa upplevelsen av en härlig lördag! Så det så.

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund (det ena inne på biografen 😉

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.