Kärnan, kärnantrapporna, terasstrapporna, Helsingborg, student, studenten

Att vara mamma till en student!

Hej på er,

Hur har ni det? Haft en skön midsommarafton? Blev det lite för mycket jordgubbar..? 😉

jordgubbar, jordgubbstallrik, midsommarafton

Vad är egentligen Midsommarafton en indikation på?

Tycker ni också att det känns som att Midsommarafton borde ligga mitt i sommaren som en indikation på hur mycket av sommaren som redan gått och hur mycket som är kvar? (Nej Christine, du är helt ensam med den tanken…) Å andra sidan, vad är sommar? Juni, juli och augusti? Vem bestämmer det? I fjol hade vi ju sommarväder även i maj och i september… Hur tänker ni? Midsommarafton?!! Men sommaren har ju precis börjat!! Eller..? Vi går vidare.

midsommarafton, midsommar, midsommarflicka, jordgubbar

Aldrig förstått skryt, men inspirerar gärna! 🙂

Men trots då, att sommaren precis har börjat/är i full gång/snart är slut (beror nog på tolkaren…) har vi hunnit med massor redan! Nä, det här är inget skrytinlägg. Jag skryter inte om resor jag gjort eller händelser jag varit med om. Men jag berättar gärna om det. Helst för att inspirera er och hoppas självklart inte att det känns som skryt! Snarare glädje och tacksamhet! Är det någon som inte tar saker för givna, är det jag!

avslutning, juni, sommarlov, nian, ettan

För vi (hon) har tagit studenten…

Suck. Nu kom jag ifrån ämnet lite. Jo. Vi har ju haft vår första student! Äldsta barnet, vår dotter, har tagit studenten. Känns helt overkligt! Äldsta har tagit studenten, mellan har precis gått ut nian (på bilden ovan uppklädd och fin inför balen som även niorna hade) och minstingen ska börja i ettan till hösten! Haha. Hur tänkte jag där…

student, studenten, 2019, Helsingborg, för vi har tagit studenten

Nå. Och hur var det då? Jag var mäkta stolt såklart! Och glad för hennes skull. Och trött, efteråt. Herregud, det tar ju TVÅ DAGAR innan man (inte man, jag) återhämtar sig igen och det har ingenting med varken sprit eller sen kväll att göra, det kan jag garantera! Men man är ju så på tå hela tiden. Man vill att allt ska bli perfekt!

student, studenten, för vi har tagit studenten, helsingborg

Ett fasligt rännande på morsan

Dessutom innebär det ett himla rännande! Först utspring vid skolan, sedan utspring vid Kärnantrapporna (tradition i Helsingborg) och sedan skulle det åkas lastbilsflak fyra rundor runt stan… Efter det fick min man och dotterns pappa köra hem och förbereda mat och lappa tältet som blåst sönder lite i blåsten (…) och jag fick vänta kvar i city för att kunna köra studenten hem, nedcabbat såklart. (Vi har en liten Peugeot, en budgetcabbe, som jag brukar kalla den. Dock en cab…)

Sverige, Sveriges flagga, svenska flaggan, studenten, studentfest, kalas

Här kommer alla känslorna på en och samma gång…

Jag fotade som en galning! Släppte knappt henne med blicken, jag vill inte missa något! Blev smått hysterisk när jag inte nådde upp och kunde fota henne när de kom nerför trapporna och mer eller mindre slängde över kameran till min man som är längre. Ville verkligen inte missa något! Tårarna flödade när jag såg hur lycklig hon var där hon hoppade i takt med musiken på lastbilsflaket. Så mycket känslor!

Sedan, uttömd på tårar och öm i kinderna som jag stått och lett hela tiden (så mycket positiv stämning i city på studenten, alla är så härligt glada) bar det hem till gästerna, prata med dem, servera och se till att alla hade det bra. Så förstå att jag var helt slut dagen efter! Hahaha. Inte mycket den här morsan tål. Men dottern verkade nöjd och lycklig i alla fall. Det är ju i alla fall huvudsaken! 🙂

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny