Matsäck och bananpannkakor

Hej sötnosar,

Imorgon är det äntligen fredag!!! I min värld har det varit fredag sedan i tisdags! “Idag är det fredag!” Nej, tisdag… “Ja, men idag är det fredag!” Nej, onsdag… Som en gläfsande hund efter ett hundben ungefär. Men imorgon är det i alla fall fredag och nu är jag helt säker!

Äntligen fredagen den 25:e!

Imorgon är det också äntligen den 25:e! Nu tror ni kanske att jag skriver “äntligen” för att lönen kommer imorgon men se, där tror ni fel. Nä, imorgon börjar GDPR äntligen börjar gälla! Låter kanske märkligt att jag skriver så, men satan i gatan, jag har suttit hela dagen med det där förbannade skit…eh…jag menar, med denna nytänkta fräscha uppdatering av PUL. Hm. Faktum är att jag slitit med det så mycket att jag knappt hade behövt gå på gymmet ikväll! Och då har jag ändå inte gjort mycket, jag har fått ganska mycket hjälp. Men det räckte! Puh!

matsäck, utflykt 

Mr Chatter Box

Jag var såklart på gymmet i alla fall. Cyklade hem efter jobb, batteriet på elcykeln tog slut så jag fick cykla på riktigt! Herregud, så jobbigt! Hämtade lilleman på dagis som ivrigt och med studsande steg (kan femåringar överhuvudtaget vara stilla?!!) berättade om sin utflykt hos “Bonden Oskar”. Bla bla bla. Han var full med ord som bara rann ur honom. Både om vad han varit med om men mest om matsäcken, hm. Hihi. Mr chatter box. (Matsäck är viktigt och så spännande när man är fem år. Det här skulle den innehålla: Jordgubbar, gurka, smoothies, smörgåsar, köttbullar, proteinpudding, pärondryck och ost).

Snabbt hem för att byta om till gymkläderna. Svettig som jag var av en hel GDPR-dag, mycket kliande i huvudet och så cykelturen då, fick jag knappt på mig de supertajta nya (men snygga) träningsbyxorna som kändes som plastbyxor som stängde in benen fullständigt. Men på skulle dem! Svetten rann, lilleman pratade fortfarande på, mannen satt i bilen och väntade på oss. Pust pust.

Det blev ett gympass ändå

Så kom vi då iväg och fick tränat i alla fall. Ventilationen hade nog tagit lite semester för det var riktigt varmt på gymmet. Men det är bara bra, då svettas man mer och det känns som man tränat som fasen, fast man kanske egentligen inte har det… Började som vanligt med uppvärmning (ha ha, jättekul, jag var ju redan varm) på cykel i tio minuter. Det var de längsta tio minuterna jag varit med om! Pust. Nåja, pluggade i lurarna och lyssnade på en dokumentär, tiden går lite fortare då. Sen var det dags för gåbandet i tjugo minuter. Och det har jag verkligen fått smak för, det är så roligt att alternera hastighet och lutning. Skiftar ungefär var tredje, fjärde minut. Härligt att känna rumpmusklerna bränna. Avslutade sedan med två olika cirklar med hantlar och för armmusklerna samt marklyft och knäböj. En timme blir det och det räcker gott och väl för mig.

bananpannkaka, ägg, glutenfritt, hälsokost, nyttig mat, lchf, proteinrikt

Lyxig kvällsmat en helt vanlig torsdag

Väl hemma igen blev jag sjukt sugen på pannkakor! Mannen undrade vad jag sysslade med, klockan var ju redan halvåtta på kvällen när vi kom hem. Är det inte lättare att göra en omelett bara? Jo, visst är det det. Mycket lättare. Men! Jag skulle ha pannkakor! Mosade två bananer, knäckte i fyra ägg och rörde runt det med en stavmixer.

Till pannkakorna hade vi omrörd rysk yoghurt med lite vaniljpulver i och upptinade hallon och blåbär. Lyxade till det och hällde lite lönnsirap på också. Yum yum! Det är så himla enkelt, så himla gott och så himla inte onyttigt. Jag vill inte påstå att det är nyttigt, men egentligen är det väl det. Ja, förutom sirapen då. Allt handlar om hur mycket man intalar sig. Klart det var nyttigt! Vi säger det. 🙂

Hörrni. Imorgon är det fredag! Iiiiihh! ;-P

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.