drömmar

På tal om konstiga drömmar…

Konstiga drömmar…

Hej alla fina!

Hoppas ni har det bra där ute och ser fram emot en härlig påskhelg! Måste bara dela med mig av detta. Drömde att jag var på återbesök på kliniken, hos kirurgen (ska på återbesök den 3 april). Jag skulle lägga mig på rygg i någon slags vagga och blev fastspänd och fick även något över ögonen så att jag inte såg. Detta gjordes för att testa så att nervsystemet fungerade efter operationen. Allt klämdes åt allt hårdare om mig och jag började känna paniken komma när jag äntligen släpptes fri igen och alla värden var bra.

Efter det gick vi ut och bort till gräsmattan där jag skulle springa för att se så att ryggen var okej. Kirurgen sprang före och jag efter. Han sprang och sprang, girade hit och dit och jag hängde på så gott jag kunde. Sedan vaknade jag. Ha ha ha. Så knäppt!

påsk
Bilden tagen på Lanthotell Lögnäs Gård.

Vi ses väl på Blåkulla?

Ni har väl dammat av kvastarna, ladies?! Här ser ni var jag har parkerat min. Japp, jag är redan framme på Blåkulla. Kommer ni? Ha ha ha.

Enligt sägnerna var det häxor (inte påskkärringar, att det blev “påskkärringar” var på grund av kopplingen till påsken) som flög till Blåkulla för att festa med djävulen i påsktid, en häxsabbat. En både hemsk och rolig plats, sägs det, där häxorna festade på både ormar och paddor. Myten om Blåkulla har sina rötter i medeltiden, samma tid som flera oskyldiga kvinnor fick sätta livet till efter att ha anklagats för att ingått pakt med djävulen. Idag klär vi ut oss till påskkärringar helt enkelt för att det är kul.

Lite kuriosa om Blåkulla

Enligt Lantmäteriet finns det 25 Blåkulla i Sverige! Många av dem ligger tydligen i mindre gästvänliga områden som till exempel vid sankmarker och myrar men kan vara bra att veta för er som tänkt åka till någon av dem! Vi ses! 😀

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

(Toppbild från Pixabay.)

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.