Skottland, högländerna, resa till Skottland

På väg mot Skottland!

Hej på er,

Äntligen kom vi iväg på vår efterlängtade resa till Skottland! Man tror inte att det är så långt att köra, men oj, vad drygt!! Reser ni med mindre barn kan jag varmt rekommendera massor med sysselsättning, många korta pauser och att verkligen ta det lugnt! Vår yngsta är 6 och har massor med spring i benen men tack vare tålmodiga äldre syskon, läsplatta, bensträckare och ritbok gick det bra.

Tyskland, bro, Danmark

Dag 1, 30 juni

Vi startade från Helsingborg i söndags och tog båten över till Helsingör. Efter cirka 2,5 timmar var vi i Rödby där vi tog färjan över till Puttgarden, en resa på 45 minuter. Så långt, frid och fröjd. Sen gick det fort. Jättefort! Ja, vi körde i vår takt men tyskar, de kan köra fort, det vill jag lova! Herreminje!

Tyskland, på väg mot Skottland, DFDS

Airbnb – rekommenderas varmt!

Eftersom vi skulle till Amsterdam, en resa som hade tagit mer än 6 timmar, hade vi i förväg, genom Airbnb, bokat boende i Südwalde utanför Bremen. Kanske onödiga pengar en del skulle tycka, men för oss blev det alldeles utmärkt. Det tar på krafterna att köra långt och att ha en rastlös 6-åring i baksätet… Väl framme vid våningen hos vår värd Dagmar i Südwalde hade vi kört drygt 50 mil.

Tyskland, DFDS, på väg mot Skottland

Ungdomarna räddade oss!

Det var så kul. Vi gjorde ett glasstopp och mitt kort fungerade inte så dottern fick betala. Och i Südwalde beställde vi pizza genom bud som bara tog kontanter så då fick äldsta sonen betala. Perfekt! Hahaha.

Amsterdam, på väg mot Skottland, DFDS, bilsemester, resa med barn

Dag 2, 1 juli

Följande dag åkte vi vidare genom Tyskland mot Amsterdam. En sak kan man säga om Tyskland, förutom att de vackra omgivningarna och att folk är trevliga och tålmodiga (som när vi åter igen hade problem med våra betalkort i en lokalbutik och denna gången var det maskinen det var fel på faktiskt) är att man bör vara förberedd! Det kostar 50 cent att gå på toaletten! Nästa gång, istället för att låta det bli ett irritationsmoment; note to self & hett tips!

Nederländerna, Holland, Amsterdam, på väg mot Skottland, resa med barn, bilsemester

Is i magen – nu vet jag vad det betyder!

Det gick bra att köra idag. Det var bara en passage i Amsterdam (ganska lång också) som var otroligt krånglig och krävde mycket och oavbruten fokus av mig och min man! Ett enda fel och vi hade förlorat väldigt mycket tid, kändes det som (vi hade ju en färja i Amsterdam att passa). Men. Vi klarade det med! Pust!

DFDS, Princess Seaways, forsea, Köpenhamn, Amsterdam Newcastle, båtresa, färja

Dag 3, 2 juli

Nu har vi kommit till England och sovit på färjan från Danmark (…), ja, alltså, färjan var nog tillverkad i Danmark. Ironiskt va? Här kör man tvärs över Europa, hela vägen till Amsterdam, för att åka på en färja från Danmark! Hm.

Newcastle, Amsterdam-Newcastle, DFDS

Ibland känner man sig…lite tecknad…

Att åka färja gick oväntat bra! Det gungade och jag blev inte åksjuk! Hurra! Vaknade några gånger under natten och kände hur det gungade ganska rejält, som att vaggas till sömns. Hihi. Fick plötsligt en bild av Sir Väs i huvudet.

Newcastle, Amsterdam-Newcastle, DFDS

Bacon och bönor till frukost..? Hm…

Alla vaknade förväntansfulla och vi försökte hitta något att äta på frukostbuffén. Man är ju inte riktigt van vid bacon och bönor. När vi närmade oss England gick jag ut på däck för att plåta lite. Det var då det började pirra i magen ordentligt…vi är på väg till England!!! (En gång anglofil, alltid anglofil antar jag.)

Newcastle, Amsterdam-Newcastle, DFDS

Ett annat slags pirr i magen…

Nere på båtdäck, medan vi väntade på att få köra av, var vi ivriga att få komma iväg om än mannen, som åter igen satt bakom ratten, nu var riktigt nervös för kommande testet; köra på vänster sida av vägen!!!

Newcastle, Amsterdam-Newcastle, DFDS

Värdinnan heter Clare, vad är oddsen för det?!

Vilken pärs!!! Helt plötsligt skulle man tänka typ tvärtom!! Men vi är ett bra team, visade det sig. Mannen körde och jag kollade GPS:en och påminde om att titta åt höger när vi skulle in i rondellerna. Puh! Blev några nära-döden-upplevelser (okej, en mindre överdrift kanske) men vi klarade det! Hela vägen till Dunfermline och Saline där vi nu befinner oss hos Clare (haha, nästan Claire, som i Outlander) och i hennes fina lilla cottage som vi hyr i fyra nätter! I natt kommer vi att sova sååå gott!!!

Newcastle, Amsterdam-Newcastle, DFDS, Dunfermline, Saline, Skottland

Newcastle, Amsterdam-Newcastle, DFDS, Dunfermline, Fife, Saline, welcome to Scotland, bilresa till Skottland

Sing me a song…

Kan inte fatta det! Vi är i Skottland!!! Iiiihhh!!!

Tjingeling!

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Detta inlägg har en kommentar

  1. Mamma

    Så utförligt skrivet och så himla kul att få “följa med” på era strapatser på resan! !!! Så skönt att allt gick bra! ❤️?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.