Arild, Kullaberg, Rusthållargården

På äventyr i skånska Arild – väl värt ett besök!

Hej på er,

Lördag igen. Veckorna går som tåget, inte sant! Varför säger man så förresten? Då måste man ju mena expresståg? Eller..? Hm. I alla fall.

Helg – fullspäckat schema eller återhämtning?

Jag är så full av beundran över dem som planerar helg efter helg. Träffa släkt och vänner. Ordna kalas och middagar. Kör hem till folk. Bestämmer utflykter. Osv osv.  Att de orkar! Man får hoppas att de unnar sig återhämtning emellanåt också och att man gör det för sin egen skull!

Rotlös och rastlös, bad combo

Jag har i mitt vuxna liv i många år känt mig oerhört rotlös. En känsla av att inte höra hemma någonstans. Jag har tappat räkningen men har flyttat cirka 23 gånger i mitt liv! När exet och jag köpte hus var jag livrädd! Herregud, detta är stort, tänkte jag, hur ska detta gå!! Ska jag stanna här nu?!!

Förstagångsförälder? Sätt gränser!

Det gick bra, kan jag tala om! Rastlösheten satt i förstås och jag ville hela tiden hitta på något. När min dotter, första barnet, var född, var jag ständigt ute och sprang. Det var promenader ner till stan, det var öppna förskolan, det var mammagruppen och besök hemma hos andra. Till slut märktes det faktiskt på dottern att det blev helt enkelt för mycket! Trots att hon var så liten kände hon av min stress och rastlöshet. Hemskt va?!

Att bara vara – A och O

Nuförtiden, när helgen kommer, är de bästa helgerna när vi inte har planerat någonting! När jag kan göra vad jag vill med min tid! Jag trivs hemma och jag tycker om att vara hemma! Den känslan! Dyker det upp något spontant, är det bara roligt. Men det sköna är att jag idag är helt nöjd med att bara vara! Självklart är det roligt att hitta på saker ibland också! Och det är naturligtvis viktigt att umgås med andra emellanåt, särskilt familj och vänner! Men glöm inte bort att tillåta er själva att bara vara också emellanåt! Det är mitt budskap idag! 🙂

Rusthållargården, Arild

Rusthållargården i Arild

I torsdags och fredags var det konferens med jobbet på Rusthållargården i Arild. När vi kom dit slogs jag av hur vackert det var! En hamnby med otroligt fina hus i olika storlekar, en del med halmtak. Det är så vackert! Har ni varit där någon gång? Kan kanske jämföras med Ålabodarna, Viken eller Råå. Vi tog en promenad ner till hamnen och havet. Alltså, havet är verkligen mitt rätta element! Ja, vatten då alltså. Och eftersom vi var så nära Kattegatt kunde jag säga hej till mormor också! (Hon vilar i Kattegatt.) 🙂

Arild, havet, Rusthållargården, naturen, naturbilder, vågor

En erfarenhet rikare…

Rusthållargården var ett fint ställe perfekt att hålla konferens. Bra boende, trevlig miljö och med möjlighet att spendera lite tid i deras spa. Verkligen nice. Kan jag rekommendera. Det enda jag upplevde som mindre trevlig var vattenstrålen i duschen! Herregud! Det kom ju nästan inget vatten alls! På riktigt den svagaste duschstrålen jag har erfarit!!! När jag kom ut från duschen och det var kollegans (som jag delade rum med) tur sa jag åt henne att inte tvåla in sig för ivrigt eftersom det kan bli lite marigt att skölja av efteråt… Efter ett tag hör jag ett vrål inifrån duschen. “Men för i helvete!!!” Japp, svag vattenstråle. Told you! Resten av kvällen luktade jag därför fortfarande klor efter badet i bubbelpoolen. Men det gör inget. Jag luktade åtminstone rent! 😉

speed boat, RIB, Kullaberg, havet

Äventyr med garanterad träningsvärk dagen efter!

Vi tog en rolig tur med speed boat! Körde riktigt snabbt och skumpade rejält på vågorna! Men det var bara till att hålla i sig hårt och räkna med lite träningsvärk i ben och armar dagen efter… På turen fick vi se Nimis, ni vet det konstiga konstverket (…), grottan från Kullamannen och till och med (och det allra roligaste) ryggfenan på en tumlare också! Jättekul! Här är lite fler bilder från Arild och Kullaberg. Ha en fortsatt fin dag, allihop!

Tjingeling!

Nimis, Kullaberg

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.