Pluto’s Christmas Tree – underbart julpyssel

Hör Kalle julen till?

Hej på er!

En rolig och kanske lite märklig tradition (i alla fall för en del) är ju Kalle Anka på julafton! Eller rättare sagt; Kalle och hans vänner önskar God Jul. Okej, erkänn nu, hur många av er tittar på det? Ja, jag gör det definitivt!

Ett av mina favoritinslag är berättelsen om Piff och Puff! 🙂 Visste ni att den i original heter Pluto’s Christmas Tree? Den gjordes redan 1952 och regisserades av Jack Hannah, ja, ni vet, han som senare, 1957 faktiskt, slog sig ihop med Joseph Barbera och bildade bolaget Hannah-Barbera, kända för filmerna om Scooby-Doo, the Flintstone Family etc. Hm, bara lite roligt onödigt vetande (…).

Underbart roligt julpyssel!

Hur som helst fick jag syn på Puff på Panduro häromdagen! Dessutom till nedsatt så kallat Julpris. Så otroligt söt stod han där oskyldig bredvid ljus-tomtarna på spisen, ni vet de som Pluto fick Musse att tända. Givetvis kunde jag inte motstå utan unnade mig själv en lite för tidig julklapp/julpyssel. Sen om det blir lika fint som på bilden på förpackningen…ja, det återstår att se.

På Panduros hemsida står bland annat “Julpyssel – gör de söta “tomteljusstakarna” tillsammans med barnen.” Men njae. Jag tror nog att det är 14-årsgräns på det här pysslet. Femåringen…han får…lägga pussel. 🙂

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.