Smoothietips, premiärglass och bildelar…

Alla pratar om vädret!

Hej sötnosar,

Det här måste vara nåt slags rekord! Jag pratar naturligtvis om vädret. 28 grader idag och luften står nästan helt still. Jag är inte ens sugen på att gå ut och sola! Det är helt enkelt för varmt. Men jag klagar inte, jag älskar att slippa frysa, det gör jag ändå så ofta, till och med när jag var gravid. Har överhuvudtaget en väldigt konstig temperaturhållning i kroppen. Alltid supervarm på nätterna och frusen på dagarna. “Men när du är gravid, då ska du se att du blir varm!” Vilken lycka och som jag såg fram emot det, men tjena, så blev det ju inte alls. Så jag är glad. Och varm. 🙂

värme, varma dagar, sommardag, junidag, juni, soligt

Ibland är det enkelt att vara förälder

Idag har lilleman varit på kalas. Så roligt med ungar, hur sprallig som helst hemma “tjoho, jag ska på kalas!” för att sedan förvandlas till lugnet själv och nästan blyg när vi kom in i trädgården och hälsade på födelsedagsbarnet och hans föräldrar. Det är såklart en naturligt reaktion. Och det är jag glad för. Även att han är så lätt och bara säger hejdå och så är det bra med det. Inget gnäll, inget “kan du inte stanna, mamma?” osv. Och sån har han alltid varit. Så jag är glad. Och stolt. 🙂

Egentid! Tjoho! Vad gör vi nu?!!!

Två timmar varade kalaset. Och de stora barnen är hos sin pappa. Helt plötsligt hade vi två timmar helt för oss själva, min sambo och jag. Tjoho! Vad ska vi hitta på?! Sedan, fullständigt lamslagna. Vad ska vi hitta på?!! Ha ha ha. Ena stunden gnäller man över att man aldrig har någon egentid bara vi två och sedan när vi får det, har vi ingen aning om hur vi ska utnyttja tiden! Blev en liten runda till Mekonomen, lite bildelar och sånt trist, Systemet (ska prova två rosé, brukar jag aldrig dricka) och så ICA till sist. Världens roligaste sätt att ta död på två timmar…not! Men ja, så blev det. Passade på, eftersom vi inte hade några tjatiga ungar med oss ;-P att köpa årets första glass! Ja, pinnaglass alltså. (Glasspinne om du inte är från Skåne. 😉 Det blev en Magnus Raspberry. Supergod och supermäktig! Så jag är glad. Och mätt. 🙂

Visuell fantasi? Vem?

På tal om glass. Märkligt hur man kommer ifrån det här med äta glass och godis. Ibland händer det, men inte alls lika ofta som när jag var yngre. Är det en mognadsfas? Är det självinsikt? Eller är det bara klokhet? Har jag tröttnat? Ja, kanske det med. Det var gott med en glass, men jag kan inte äta det varje dag. Och grejen är, jag vill inte det heller. Samma med godis och framför allt lösgodis. Vet inte hur många år sedan det är som jag köpte lösgodis. Visst händer det att jag köper godis, M&M t ex, men då blir det på påse.

Till ungarna köper jag alltid godis som är förpackat. Men det är inte bara det, att det känns mer hygieniskt utan det är också för att jag tröttnat men mest för att det blir som en klump av sött i magen. Tramsigt va? Men jag föreställde mig till slut hur de rosa-svarta skallarna jag åt tuggades ihop till en stor klump och lade sig i magen i väntan på att bli nedsmält och försvinna vidare i systemet. Den bilden funkade för mig. Den bilden fick mig att sluta köpa lösgodis. Äckligt? Japp! Så jag är glad. Men inte helt godisfri. 🙂

Nytt hett tips på iskall smoothie!

Idag provade jag en helt ny smoothie. Superenkel att göra! Banan, 2 dl havredryck, en näve hallon och en näve mango. Mixa ihop det i en blender, späd med havredryck om det behövs. Sen är det klart! Supergod och framför allt frisk! Nu använde jag både frysta hallon och frusen mango så den blev ganska kall också vilket är fantastiskt gott nu i värmen! Så jag är glad. Och uppfriskad! 🙂

Fler kvicka och god smoothies hittar du här.

Premiärglass…blir det månne premiärdopp också..?

Ikväll blir det nog stranden en vända. Sticker ner lite senare, tar med lite käk, kanske tar ett premiärdopp. Förr behövde jag inte mer än 16 grader för att bada, nu är jag äldre och mer förståndig. Har ingenting med feghet att göra (…). 😉 Vi får se. Det är lördag, det är varmt och vi kan vara precis så spontana vi vill eller inte vill vara. Det är jag glad för!

Tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund och  min sambo.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.