stranden, havet, sommar, sommarbild, sommarkväll, kväll vid stranden

Det blev en dag på stranden…

Undantag is da shit!

Hej sötnosar!

Hur har ni det i sommarvärmen? Visst hade man önskat att man hade semester nu? Men sånt vet man ju liksom aldrig. Hittade ett foto från förra året, exakt på dagen, där vi var ute på lekplatsen iklädda varma jackor. Och visst, det kanske är ett undantag att vädret är så strålande vackert. Men jag diggar undantag. Bättre än main stream faktiskt. 😉

stranden, havet, sommarkväll, kväll på stranden

stranden, havet, barn, barn på stranden, lek på stranden, femåringar, sommarkväll

Det blev en sommarkväll vid stranden…

Det visade sig att vi var spontana igår och stack ner en sväng till stranden. Egentligen hade vi tänkt ta oss in till centrum och äta på restaurang men när vi fick tanken om att köpa pizza och ta med på stranden kändes det som en mycket bättre (och lugnare) idé! Jag behöver lugnet just nu och dessutom, mycket roligare för lilleman att springa runt i sanden och kunna bada än att sitta still på en restaurang! Det är med pizza kändes förstås lite ovant, det har vi helt kommit ifrån och brukar undantagsvis bara äta ibland på semestern men enkelt att ta med. Vi fick en härligt stund på stranden! Och ja, vi badade, lilleman och jag. Premiärdopp! 😀 Mannen fegade ur. ;-P Men det gör ju ingenting. Var och en väljer själv.

Hur känns det att bada med “nya magen”?

Det stramade till på magen och kändes liksom som att det kröp i skinnet, som små små myror, när jag doppade mig. Sänkte ned kroppen försiktigt i vattnet och förstod att det var ovanan av det kalla vattnet som gjorde att magen liksom “drog ihop sig”. Kändes lite märkligt men säkert för att jag är lite ovan och försiktig med min “nya” mage. Förutom det gick det bra.

Efter ett tag lugnade både jag och magen ner oss och jag njöt av vattnet omkring mig som mer och mer kändes allt varmare. Plaskade runt lite grann och fick till slut en riktigt trevlig upplevelse. 🙂

När vi kom hem tog jag av tejpen och efter duschen satte jag på ny tejp över ärret. Tips! Ni som är opererade vet ju att man ska tejpa ganska länge för att ärret ska bli så fint som möjligt, efter en korrigering gäller samma sak. Man vet ju inte hur rent det är i vattnet man badar i (…) så oavsett om jag badar i havet eller i en sjö (som efter första operationen) tar jag för vana att byta tejp även om det inte är min vanliga byta-tejp-dag (något sköterskan på kliniken rekommenderade). 🙂

Stackars liten!

När vi kom hem och hade parkerat satt det en lite skatunge på taket på bilen bredvid. Det står små träd vid parkeringen men i dem är det inga skatbon så vi kunde inte lista ut var ungen hörde hemma. Den såg så förvirrad och ensam ut att vi tyckte riktigt synd om den. Vi kunde ju inte gärna ta tag i den och flytta den, då hade vi skrämt upp den för mycket och dessutom hade den luktat människa. Hoppas att den hittade hem igen.

Förra året hade vi också en del fågelungar här omkring som irrade omkring på marken, kanske för att de ramlat ur boet, kanske för att de försökt flyga. Loppan, vår katt, kom till och med hem med en unge i fjol och som vi höll på med denna unge! Det var inte en skatunge, nån annan fågelart. Ungen var varken skadad eller död men däremot jätterädd. Så vi bar upp den och försökte få den att komma upp i sitt bo igen, jättehögt upp. När vi kom in igen, tror ni inte Loppan kom med ungen i munnen igen! Och så upprepade vi försöket. Till slut tror jag den hittade hem till sitt bo igen och vi höll fast katten under tiden. Puh. Tufft att vara liten.

Äta med ögonen?

Började dagen med en härlig frukost ute på altanen. Gjorde i ordning en liten tallrik till lilleman och en skål med A-fil, bär och frukt till mig själv. Ser så fräscht ut när man lägger upp det fint så idag ansträngde jag mig lite extra. Det är ju ändå söndag. Dagen går och även om jag har solat en stund har vi inte riktigt kommit på vad vi vill göra än. Min man stack iväg för att fixa bilen men vi andra två är kvar hemma och bara slappar…i skuggan. Får se om jag tar en sväng ner till stranden för ett dopp lite senare. I skrivandets stund är klockan bara 13 och då ska man inte vistas i solen, har jag hört. Då är den som starkast. Vi får se hur vi gör.

Vad hände med träningen?

Vad som har hänt med träningen? Ja…det undrar jag med… Även fast jag vet att jag får massor med energi av att träna behöver jag ibland också tider då jag bara får vara hemma. Dessutom är det ju så varmt. Så just nu är jag inte flitig, det är jag faktiskt inte. Men jag orkar inte ha dåligt samvete för det. Jag håller kosten, jag cyklar fram och tillbaka till jobbet och jag försöker slappna av mellan alla stressade situationer. Så får det vara ett tag. Rätt som det är kommer jag på banan igen, jag litar på min kropp och jag litar på mig själv. Tids nog kommer jag in i andra vanor.

Lite så fungerar ju livet, man är på, man är av. Man nöjer sig, man vill ha mer. Man är lycklig, man är ledsen. Så länge man är medveten om de val man gör och alltid hittar tillbaka till det man känner och vet är rätt!

Vill du ha förslag på hur du kan träna efter en bukplastikoperation, dvs när din läkare har sagt OK till att börja träna, kan du hitta förslag här.

Kram på er och tjingeling!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.