sweden rock, sweden rock festival, musikfestival, steve vai, norje, def leppard, whitesnake

Sweden Rock Festival

Sweden Rock – wish I was there!

Hej sötnosar!

Idag börjar Sweden Rock Festival i Norje i Sölvesborgs kommun! Tjoho! Guldfest för alla musik- och rockälskare! Ha ha. Där trodde ni jag skulle inleda med att “idag är det Sveriges nationaldag”, inte sant? Men det är klart att det också är värt att nämna och fasadflaggan hänger såklart uppe! Sweden Rock är speciellt på ett annat sätt och jag är ledsen varje år för att jag inte får tummarna loss och åka dit! Men jag ska åka dit igen! Definitivt. Just i år är det extra surt att inte vara där med tanke på vilket fantastiskt väder rockpubliken har! 18 grader och 23 följande dagar. Tält, musik, mat, öl, vänner och mys! Härligt härligt.

Sweden Rock Festival

Ett härligt jippo

Det är inte många musikfestivaler i Sverige jag har varit på. Det är faktiskt bara Sweden Rock Festival jag har erfarenhet av och har besökt tre gånger hittills. Så jag kan inte uttala mig om andra festivaler. Sweden Rock däremot är ett riktigt festligt och härlig jippo! Kanske inte kan säga städat, finns en del som dricker lite mer alkohol än de tål, om man säger så, men jag har aldrig upplevt bråk och stök eller liknande. Dessutom är publiken i alla möjliga åldrar och lika många tjejer som killar. Du kan se par i 60-årsåldern likväl som gäng på 25 år. Du kan se människor klädda i jeans och t-shirt och du kan se folk klädda i den mest extrema utstyrseln du kan tänka dig. Och jag älskar det! Jag älskar hur man kan vara sig själv och ingen glor på en för det. Och jag älskar att folk verkligen är sig själva och bara njuter av all musik tillsammans, var och en på sitt vis. Dessutom har de som jobbar på festivalen helt underbar och morbid humor (se bild nedan)!

Sweden Rock Festival

Don’t you just LOVE Let’s Get Rocked?!

Första gången jag var på Sweden Rock så var Whitesnake och Def Leppard där och Christine stod och hoppade och sjöng med! Jodå, jag lyssnar inte enbart på Elvis. ;-P Särskilt mycket allsång (för min del) till Def Leppard och särskilt när de spelade mina favvolåtar som Animal, Pour Some Sugar On Me och Let’s Get Rocked! Kanske inte det hårdaste av hårdrock men dög åt mig! Stämningen var fantastisk och det härliga är att man kan liksom gå runt från scen till scen och lyssna lite sporadiskt på vad man känner för just då. Whitesnake och Def Leppard däremot, de spelningarna var med i planeringen det här året!

Steve Vai

Steve Vai

En helt magiskt duktig gitarrist

För två år sen var vi där igen, min man, äldste son och jag, över dagen bara och mest för att få se Steve Vai, denna utomjordiska gitarrist!!! Jäklar i det, så bra det var och jäklar i det så högt det var!!! Varje slag på baskaggen var som ett starkt hjärtslag och kändes verkligen ända in i hjärtroten. Sonen och jag hade öronproppar såklart, för mannen är det kört redan så han lyssnade utan. ;-P Närå, det är superviktigt att man är rädd om sin hörsel, sonen var bara 13 vid tillfället och hade inte kommit in om han inte haft öronproppar, tror jag. Bra, tycker jag!

Sweden Rock, Sweden Rock Festival, musikfestival, Steve Vai, Norje, Def Leppard, Whitesnake

Definitivt inte tredje gången gillt

Det var min tredje upplevelse av festivalen. Men varken tredje gången gillt eller sista gången. Det blir definitivt fler gånger!

Vill du lämna min trevliga blogg och läsa mer om Sweden Rock Festival (inlägget är ju ändå slut nu) hittar du information om den här. 😉

Tjingeling och Rock on, people!

 

Foto: Christine Eklund

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.