Småland

Vad har hindrat dig från att leva din dröm?

Lever du det liv du förtjänar?

Häromdagen fick jag frågan; Vad har hindrat dig från att leva din dröm? Vilken uppfattning, vilket beteende, vilka känslomässiga vanor har hindrat dig? Vad har kommit i vägen? Vad har varit en konflikt inom dig? Vad har hindrat dig från att leva det liv du förtjänar? Vilken låg standard har du tolererat så att den ännu finns kvar i ditt liv?

Tony Robbins

Varje dag är en gåva!

Jag säger bara två ord; Anthony Robbins. En amerikansk självhjälpsförfattare, entreprenör, filantrop och livscoach. [Wikipedia] Det var han som ställde frågorna. Det var hans frågor som fick mig att börja fundera. Visst, man kan ta till sig och man kan låta bli, men ibland behöver jag en push och direkta frågor, för att ta reda på vad det är som stoppar mig att gå vidare. Och jag vill gå vidare! Varje dag är en gåva och det känns som att jag inte tar tillvara den gåvan 100%. Och det vill jag verkligen! Jag är så redo för det! Vad jag menar med det? Ja du, det vet jag inte än… 🙂

Ta makt över ditt liv!

Vad ska man göra åt det? Enligt Robbins; Stanna upp och beslut vad ditt liv handlar om. Istället för att styras av livet tar man själv makt över det. Att säga till sig själv: “Jag ska bestämma vad jag vill. Jag tolererar inget inom mig som är mindre än jag kan vara, göra eller ge.”

Detta har hindrat mig från att följa mina tidigare drömmar…

På de första frågorna kom jag fram till att jag har bara ett och samma svar på dem; rädsla. Det är rädslan som gjort att jag aldrig studerade vidare från undersköterska till sjuksköterska. Rädslan som gjorde att jag aldrig vågade hoppa på någon annan utbildningen heller för den delen, för jag trodde inte jag skulle klara av det. Senare i livet, när jag ställts inför utmaningar, har jag ju faktiskt antagit dem också några gånger. Selektiv rädsla kanske… Kanske har det med humöret att göra, var i livet man befinner sig just då. Är man på en bra plats, ja, då kan man ju alltid be rädslan dra åt pipsvängen med sig, för jag ska göra det här! Min enda sorg är att de ögonblicken visat sig alldeles för sällan. Men det kanske går att ändra på..?

Före detta flyttfågel

Kanske var det också rädslan som gjorde att jag hela tiden flyttade, ibland packade jag inte ens upp flyttkartongerna, för jag visste att jag ändå kommer flytta snart igen. (Ja, jag har flyttat oändligt många gånger i mitt liv.) Kanske var det inte bara rädsla, kanske även rastlöshet. Kanske var det också en oro i kroppen, något som hela tiden drev mig vidare. Men vad, det kan jag fortfarande inte svara på. Det jag kan svara på är att det beteende tack och lov sedan ganska många år tillbaka har försvunnit. Nu trivs jag väldigt bra med att vara hemma! 🙂 1-0 till mig i den frågan!

40+ – borde man ha kommit på det då?

Fick jag någon push av Robbins då? Kanske. Åtminstone har jag börjat fundera. Vem är jag? Vad vill jag? Lever jag mitt eget liv eller lever jag mitt liv så som andra förväntar sig att jag ska leva det? Efter andras förväntningar istället för att gå min egen väg? Stora frågor. Särskilt för en som är i min ålder (herregud, nu låter jag ju lastgammal). I min ålder (hm) borde man kanske redan ha kommit fram till svaren på dessa frågor. Jag är dock inte så säker på att jag har det och du som har; grattis! Men när man inte ens vet vad man har för dröm, hur ska man då kunna gå vidare?

Paris

Dröm vs bucket list – samma sak?

Vad?! Alla har väl en dröm! Ja, precis!! Det är ju onormalt att inte ha en dröm! Så. Jag är väl lite onormal då. Såvida inte en bucket list är samma sak som drömmar. Är det det? För det har jag en åtminstone, inte nedskriven, men i huvudet. På den listan står än så länge inte så många saker, men fylls på efter hand. Har du någon bucket list? Måste man ha en bucket list? Är det inte bättre att bara göra det man har en önskan om att göra istället för att skriva upp det på en lista? Klart, ibland måste man ju vara lite realist också…

Paris, Eiffeltornet

Följ ditt hjärta!

Samtidigt är jag en förespråkare för att man ska följa sitt hjärta (något jag ständigt påminner mina tonåringar om)! Visst måste man vara lite realistisk också, oftast handlar det ju om tid och pengar när man ska uppfylla en dröm eller bocka av en punkt på bucket listan. Men so what! Då får man väl spara då’rå! Så att man kan göra det man drömmer om och komma vidare!

Välj solen, när du kan!

Jag älskar att peppa andra! Jag brinner verkligen för det! När jag får frågor från mina följare om t ex diastas eller träning blir jag jätteglad att jag kan hjälpa till, utifrån mina egna erfarenheter! Men även en sol har sina fläckar. 😉 Och det är oftare lättare att råda och tipsa andra än att följa sina egna råd, det har jag insett sedan länge. Även jag har mina dagar då jag funderar och funderar. Så ser väl livet ut för de flesta, antar jag. Inte varje dag kan vara solig, hur mycket vi än försöker välja att den ska vara den. Och det är okej. Ha dina dagar av funderingar och kom sedan upp till ytan igen. Det ska jag göra! Nu på en gång! Tusen tack för att jag fick skriva av mig lite (såvida du inte lämnat skärmen för längesedan…) och stor kram till er! Gå nu och häll upp ett glas vin och fira lördag, det ska jag göra.

Tjingeling!

 

P.S. Det finns en dokumentär på Netflix just nu, med Tony Robbins. Se gärna den om du behöver lite pepp i ditt liv!

 

Foto från Småland, Paris och Tunica, USA.

Bild på Tony Robbins; lånad.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.