Castle Leoch, Doune Castle, Outlander, Skottland, Skottlandresa, bilsemester, Jamie, Jamie Fraser, Outlanderfan

Var är Jamie?

Hej på er!

Tänk så mycket man kan hinna med under dagarna! Det tar tid att ta sig hit och dit med bil, längre tid än man tror och ändå, på nåt märkligt sätt, är det inte särskilt stort, Skottland, tycker man ju. Men vägarna är smala, vi är inte vana att köra på vänster sida, det kräver sin koncentration, så det känns som att det tar längre tid än de 15 minuterna som GPS:en utlovar.

Doune Castle, Scotland, Skottland, bilresa, resa med barn, Skottlandresa

Att respektera varandras olika sätt att uppleva

För min egen del handlar det mycket om att sakta ner. Jag vill så mycket! Jag vill se så mycket jag hinner! Problemet är att om jag inte hejdar mig, hinner jag inte ta in allt och det vill jag naturligtvis. Dessutom har vi tre ungar med oss och de två yngsta, killarna, tycker kanske inte att alla stopp är så fantastiska som vi andra. Det måste vi också tänka på. Var och en upplever resan och våra resmål på sitt eget vis. Medan jag fascineras över hur otroligt gammalt slottet är t ex, kan 6-åringen hitta en sten på marken som han börjar leka med… Var sak måste få ta sin tid. Mitt råd till dig.

Falkland, Outlander,, Scotland, Skottland, bilresa, resa med barn, Skottlandresa

Dag 4, 3 juli

Idag körde vi till Falkland. Falkland, tänker du? Varför det? Haha. Ja, egentligen vill jag inte erkänna det, men hittills har det blivit lite av en Outlander-resa. Och vi ville det, i alla fall jag och mannen. Vi ska naturligtvis se andra ställen med än bara inspelningsställen från serien om Claire och Jamie, men ja, lite så har det hittills blivit. Och vi började som sagt i Falkland.

Falkland, Skottland, Outlander, bilresa, Skottlandresa

Falkland = “Inverness”

Staden Inverness längre norrut i Skottland var alldeles för modern för att använda som inspelningsplats till säsong 1 av Outlander. Därför valde man istället Falkland och kallade det för Inverness. Ska ni göra en resa i Outlandertecken, ta reda på vad alla ställen heter egentligen, mycket hett tips! Läser ni vidare kommer ni få fler exempel på det.

Falkland, Outlander, Mrs Baird's, The Covenenter, Skottland, Skottlandresa

Att ha-ggis eller inte ha-ggis, det är frågan…

Falkland var fantastiskt, nästan precis som i Outlander! Där var fontänen. Och Mrs Baird’s ställe kände vi igen. Så roligt. Vi stannade länge, tog massor med bilder, ja, vi tog till och med en lunch på Campbells! Inte haggis dock, det har vi inte vågat oss på än. Dessutom har jag hört att om det är rätt tillagat kan det vara riktigt gott. Mycket tveksam till det i och för sig, men detta lunchställe verkade inte vara ett ställe är bäst på att tillaga just haggis. Hade okej mat, men inget superfantastiskt.

Castle Leoch, Doune Castle, Outlander, Skottland, Skottlandresa, bilresa, semester

Doune Castle = Castle Leoch

När vi var nöjda med Falkland körde vi vidare till Castle Leoch, eller Doune Castle som det egentligen heter. Solen strålade och det var varmt och skönt ute! Inte alls typiskt för Skottland, berättade en dam för oss. Tur för oss. Tack vare det fick vi fantastiska bilder vid slottet! Blå himmel, enstaka moln, gröna gräsmattor och så det otroligt vackra slottet!

Det roliga med denna dagen var att vi liksom tog det i ordningen som serien började. Först i “Inverness” och sedan i Castle Leoch som var med redan i början och även senare när Claire “åkt tillbaka” i tiden.

Castle Leoch, Doune Castle, bäck, Skottland, Skottlandresa, bilsemester, resa med barn

Snopet va?

Vi gick runt slottet en lång stund, hittade en liten stig ned till en bäck där vi satt en stund och bara tog in allt. Det var så fridfullt och vackert. Det roliga var att när vi gick upp till slottet igen och bestämde oss för att vi skulle gå in, ja, då skulle de stänga. Haha. Så det blev inte mer för den 25-öringen. Nåja.

De spelar in…i närheten!!!

Damen vi träffade utanför slottet, som jag berättade om tidigare (och som förresten hade en 12 veckor gammal valp som ivrigt hälsade på oss alla) var jättetrevlig och det blev att vi stod och pratade med henne en stund. Hon berättade att de just nu håller på att spela in säsong 5 och 6 av Outlander! – They’re in a town called Callander filming right now. It’s only 15 minutes from here. Aye.

Castle Leoch, Doune Castle, Skottland, Skottlandresa, semester, Outlander

Var är Jamie?!!

What? Jodå. Hela stan skulle visst vara avspärrad.och de höll på att bygga en bro över ett vattendrag där de skulle filma kriget mellan engelsmännen och skottarna 1776. Så vad tror ni vi gjorde? Körde tillbaka till vår lilla stuga? Noooo… Vi körde såklart direkt till Callander!!!

Ja, och mer spännande än så blir inte min story tyvärr. Antingen körde vi alldeles för centralt eller så var det någon helt annanstans. För några avspärrningar hittade vi inte, ingen bro och inte såg vi skymten av varken Claire eller Jamie! Hahaha! As if…

Tjingeling!

Foto: Christine Eklund + dottern

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.